به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، هادی میرزایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در نشست با خبرنگاران با اشاره به راه اندازی کمپین ملی فشار خون در منطقه سیستان افزود: کمپین ملی فشار خون از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۷ خرداد از سوی دانشگاه علوم پزشکی زابل در منطقه سیستان اجرا و تا ۱۵ تیر غربالگری آن انجام میشود.
وی تصریح کرد: در این کمپین ۲۱۴ خانه بهداشت، ۱۷ پایگاه سلامت شهری، ۳۷ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۱۳ مرکز خدمات شهری و ۴ بیمارستان فعال هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: در کمپین ملی فشار خون ۶۶ پزشک عمومی، سه پزشک متخصص قلب و داخلی، ۱۴۳ نفر ناظر، ۳۳۷ تیم ثابت و ۴۰۱ تیم سیار افزون بر ۱۴۷ هزار نفر جمعیت بالای ۳۰ سال در منطقه سیستان را شناسایی و غربالگری میکنند.
وی ادامه داد: این طرح در سه مرحله شناسایی و بیماریابی، درمان و افزایش آگاهی مردم انجام میشود و تمام خدمات به افراد بالای ۳۰ سال، زنان باردار و بیماران کلیوی رایگان است.
میرزایی اظهارداشت: سامانه خود اظهاری این کمپین فعال شده و مردم شهرهای شمالی سیستان وبلوچستان میتوانند با مراجعه به این سامانه فشار خون را ثبت کنند به طوری که در این سامانه آموزش و هدایت برای درمان فرد مبتلا به فشار خون داده میشود.
وی تغییر در تغذیه، استفاده از نمک زیاد و استرس را از جمله موارد مبتلا به فشار خون عنوان کرد و گفت: فشار خون درمان قطعی ندارد و تا پایان عمر با فرد مبتلا است به طوری که با شناسایی به موقع میتوان آن را کنترل کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استفاده از نمک دریایی برای کنترل فشار خون را رد کرد و گفت: نمک دریایی هیچ تاثیری در کنترل فشار خون ندارد و سرطان زا است.
وی اظهار داشت: با تغییر سبک زندگی از سال ۱۹۹۰ میلادی تا ۲۰۱۶ بیماری فشار خون در ایران سه برابر افزایش پیدا کرده است.
انتهای پیام/ع