به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،منصور یزدی زاده مدیرعامل کارخانه ذوبآهن دیروز در جمع مسئولان شهرستان لنجان با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال رونق تولید اظهار داشت: سال گذشته برای کارخانه ذوبآهن سالی مملو از موفقیت به شمار میآید چراکه با وجود تحریمهای ظالمانه علیه ایران و وجود فشارها و مشکلات بسیار به این مجموعه تولیدی توانستیم با تکیه بر توان داخلی و استفاده از ظرفیت مهندسان و کارگران رکوردهای خوبی را از خود بهجای بگذاریم.
وی تولید ریل ملی توسط شرکت سهامی ذوبآهن را یکی از موفقیتهای بزرگ اخیر صنعت فولاد کشور دانست و افزود: ریل از جمله محصولاتی است که سالانه حدود ۱۵۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج میکرد و تولید این محصول در ذوبآهن علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، توطئه دشمن برای وابستگی کشور به اینگونه محصولات را از بین برد و این مهم میتواند یکی از بزرگترین ضربههایی باشد که به پیکر دشمن وارد میشود.
مدیرعامل کارخانه ذوبآهن با بیان اینکه شکوفایی اقتصاد کشور میزان وابستگی به نفت را کاهش خواهد داد، تصریح کرد: تداوم تولید محصولاتی همچون ریل ملی نشان از به منصه ظهور رسیدن منویات مقام معظم رهبری است که همه سال با نامگذاری سال جدید نقشه راهی را برای اقتصاد کشور و... تبیین میکنند.
وی بیان کرد: با توجه به نامگذاری سال ۱۳۹۸ به عنوان رونق تولید، برنامه ریزی شده است با استفاده از رشد قابل توجهی که در ظرفیت تولید در کارخانه ذوبآهن وجود دارد بتوانیم به عدد ۳ میلیون و ۵۰ هزار تن تولید چدن نائل شویم.
یزدی زاده خاطرنشان کرد: البته برای دستیابی به موفقیتهای پیدرپی در کارخانه ذوبآهن نیازمند ایجاد پایگاه مواد اولیه هستیم و نباید فراموش کرد این کارخانه بهصورت مزمن سالهاست در تأمین مواد اولیه با مشکلات متعددی مواجه است.
وی عنوان کرد: کارخانه ذوبآهن به علت آنکه بهصورت کوره بلند فعالیت میکند در تأمین مواد اولیه دچار مشکل بوده است، از سوی دیگر تأمین مواد اولیه همچون سنگآهن و زغالسنگ که بخشی از آن باید از خارج مرزها تأمین شود و اینگونه مواد اولیه نیز جزء تحریمها هستند این مجموعه را دچار مشکل کرده است.
مدیرعامل کارخانه ذوبآهن افزود: البته این مشکلات تاکنون نتوانسته مانعی برای حرکت روبه جلوی شرکت سهامی ذوبآهن باشد و خوشبختانه توانستهایم برنامه ۳ میلیون و ۵۰ هزار تن تولید چدن را در دو ماهه نخست سال جاری به جلو هدایت کنیم.
وی با اشاره به مشکلات زیستمحیطی کارخانه ذوبآهن گفت: برخی مشکلات همچون مشکلات زیستمحیطی همواره در مقابل صنایع وجود داشته، اما نباید فراموش کرد حل مشکلات زیستمحیطی کارخانه ذوبآهن همواره به عنوان یک اولویت مورد توجه قرار داشته و طی سالهای اخیر بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان به بحثهای زیستمحیطی این کارخانه اختصاص یافته است.
یزدی زاده افزود: یکی از مسائلی که برای مردم شهرستان لنجان ایجاد دغدغه کرده، مسئله استنشاق بوی کک بوده که بعضا به مشام میرسد و تأخیر در حل این مسئله نیز ناشی از تحریمهای ظالمانهای است که ما را در ساخت باطریهای کک سازی با مشکل مواجه ساخت و نتوانستهایم این پروژه را بهصورت کامل اجرا کنیم و بخشی از سیستم غبارگیر آن ناقص مانده است.
وی تصریح کرد: امروز کارخانه ذوبآهن در مسیری قرار گرفته تا بتواند این دغدغه را از بابت مشکلی که ایجاد کرده مرتفع کند و اتمام سیستم غبارگیر و ... به عنوان یک اولویت به شمار میآید چراکه حل مشکلات زیستمحیطی به وجود آمده را مسئولیت اخلاقی و اجتماعی خود میدانیم.
مدیرعامل کارخانه ذوبآهن با بیان اینکه یکی دیگر از دغدغههای شرکت سهامی ذوبآهن کاهش مصرف آب خام در این کارخانه است، ادامه داد: با توجه به دغدغههای موجود در حوزه آب در کشور کارخانه ذوبآهن برنامهریزیهایی را از سال گذشته آغاز کرده و یکی از این اقدامات خرید پساب ایمان شهر است که اجرای این پروژه بالغبر ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه در بر خواهد داشت تا بتوانیم ظرف دو سال آینده پساب این شهر را به کارخانه ذوبآهن منتقل کنیم.
وی اضافه کرد: کارخانه ذوبآهن نخستین کارخانهای است که پساب فاضلاب زرینشهر را که حدود ۶۰ لیتر در ثانیه بود خریداری کرده و مورد استفاده قرار داد و در تلاش هستیم ظرف ۴ سال آینده با خرید پساب شهرهایی، چون نجف آباد، ایمان شهر و... که هزینهای بالغبر هزار میلیارد تومان را به همراه دارد به سرانجام رسانده تا ذوبآهن کمترین وابستگی را به آب زایندهرود داشته باشد.
یزدی زاده تأکید کرد: با ورود پساب به کارخانه و انجام پروژه BOT عمده مصرف آب کارخانه ذوبآهن از پساب صنعتی خواهد بود و بند ناف این مجموعه از زایندهرود بریده خواهد شد تا این دغدغه نیز مرتفع شود.
انتهای پیام/م