به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، متاسفانه فواید استفاده از فستفودها یعنی صرفهجویی در زمان و هزینهها انکارناپذیر است. طعم و بوی خوشایند و تنوع بالای این غذاها همه ما را به سمت مصرف آنها سوق میدهد، اما آیا فستفود میتواند وعده غذایی مناسبی برای افطار و سحر باشد؟
فستفودها غذاهای سالمی نیستند. بهرغم تبلیغاتی که فروشندگان مبنی بر سالم و کم کالری بودن غذاهای خود میکنند، باید بپذیریم که فستفودها بسیار پر کالری هستند. مصرف مقادیر زیاد از پنیر پیتزا که حاوی در صد بسیار بالایی چربی است، هرگز نمیتواند گزینه مناسبی برای ماه رمضان باشد، چرا که مصرف غذاهای چرب سبب احساس شدید سنگینی و خستگی در افراد روزه دار میشود.
مصرف فستفودها اغلب همراه نوشابههای گازدار است. این نوشابهها حاوی درصدهای بالایی از شکر هستند که مصرف آنها در ماه رمضان برای جبران آب مورد نیاز بدن یک اشتباه محض است.
مواد اولیه مورد استفاده برای تهیه این غذاها شامل مقادیر قابل توجهی نمک است، مثلا انواع سوسیس، همبرگر و حتی پنیرهای پیتزا! پس شما در هر وعده با مصرف فستفودها بدون اینکه بدانید مقادیر زیادی نمک را وارد بدن خود کردهاید و راهی جز تحمل تشنگی ناشی از آن را طی روزه داری ندارید، بنابراین مصرف فستفود بهخصوص برای وعده سحر به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
علاوه بر این، وجود مقادیر زیاد سدیم در این غذاها علاوه بر بالا رفتن فشار خون در افراد روزهدار مستعد بیماریهای قلبی و فشار خون، میتواند عملکرد کلیهها را نیز به خطر اندازد. برای جلوگیری از آسیب به کلیهها در ماه مبارک رمضان، مصرف کافی آب در زمان بین افطار و سحر توصیه اکید شده است، اما با جایگزینکردن فستفود به جای افطاری و سحری سالم، به کلیهها آسیب بیشتری وارد خواهد شد.
غذاهای سرخ کردنی مثل انواع زیادی از سیب زمینیها، برگرها، فرآوردههای گوشتی و سوخاریها نهتنها حاوی مقادیر قابل توجهی روغن هستند، بلکه در صورتی که در دماهای بالا پخته و سوخته شوند، حاوی مقادیر قابل توجهی از ترکیبات سمی نظیر آکریلامید و نیتروزآمین هستند که در دراز مدت میتوانند سلامت شما را تحت تاثیر قرار دهند. پنیرها و فرآوردههای گوشتی حاوی ترکیبات نگهدارنده مضر نظیر نیتراتها و بنزواتها هستند که مصرف مداوم آنها تهدید جدید برای سلامت است.
منبع: جام جم
انتهای پیام/