سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان انار گفت: صاحبان سگ‌های خانگی شامل سگ‌های نگهبان، گله و ... همکاری لازم را با اکیپ‌های عملیاتی واکسیناسیون داشته و حتما نسبت به واکسیناسیون هاری سگ‌های خود اقدام کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، کامران شفائی سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان انار گفت: بیماری هاری یکی از مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان بوده و یک بیماری ویروسی حاد و کشنده است که سیستم اعصاب مرکزی را درگیر می‌کند و میزان کشندگی بیماری بسیار بالاست به طوری که پس از ظهور علائم بیماری، درمان امکانپذیر نبوده و مرگ حتمی است.

وی گفت: کلیه حیوانات خونگرم پستاندار چه وحشی و چه اهلی به این ویروس حساس هستند و اصلی‌ترین راه سرایت بیماری هاری به انسان از طریق گاز گرفتگی توسط حیوان هار است. بیماری در حیوان به دو فرم خاموش و خشمگین ظاهر می‌شود. در فرم خاموش حیوان فلج شده و گوشه گیر می‌شود، ولی در فرم خشمگین حیوان عصبی شده و به سایر حیوانات و انسان حمله ور می‌شود. حیوان هار علائمی از قبیل ترشح شدید بزاق، عدم توانائی در بلع، حمله و گاز گرفتن اجسام، زوزه و ناله کشیدن و در نهایت فلجی و مرگ را به دنبال دارد.

وی افزود: ویروس عامل بیماری هاری بسیار حساس بوده و در طبیعت دوام ندارد و طی چند ساعت در بزاق خارج از دهان از بین می‌رود و در برابر مواد شیمیائی فوق العاده حساس بوده و در برابر نور و اشعه‌های آن نابود می‌شود. تنها راه پیشگیری از بیماری هاری، انجام واکسیناسیون است. در مواقع گاز گرفتگی توسط حیوان باید بلافاصله محل زخم را با آب و صابون کاملا شستشو داد و از باند پیچی و بستن زخم جدا خودداری کرد، چون ویروس هاری به هوا و نور حساس است و در ادامه سریعا به مراکز بهداشتی و درمانی جهت انجام واکسیناسون هاری مراجعه نمود.

در پایان کامران شفائی از صاحبان سگ‌های خانگی اعم از سگ‌های نگهبان، گله و ... خواست که همکاری لازم را با اکیپ‌های عملیاتی واکسیناسیون شبکه دامپزشکی شهرستان انار را داشته و حتما نسبت به واکسیناسیون هاری سگ‌های خود که کاملا رایگان و الزامی است اقدام کرده تا باعث افزایش سطح پوشش ایمنی در منطقه و روستا گردد و کارت واکسیناسیون مربوطه را دریافت کنند. دامدران  می‌توانند برای کنترل بیماری از تماس سگ‌های نگهبان با سگ‌های ولگرد با حصارکشی مناسب منزل و دامداری یا محلی که سگ نگهداری می‌شود جلوگیری بعمل آورند و همچنین با استفاده از دارو‌های ضد انگل نسبت به مبارزه با بیماری‌های انگلی داخلی و خارجی اقدام نمایند و در صورت مشاهده و برخورد با موارد مشکوک مراتب را سریعا به واحد مبارزه این شبکه اطلاع دهند و یا با شماره‌های ۳۴۳۸۷۸۶۰ و ۳۴۳۸۶۶۹۵ تماس حاصل فرمایند.

انتهای پیام/ی

مبارزه با بیماری هاری در انار

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار