به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، صحن علنی امروز مجلس ۵ خرداد ماه در حالی آغاز شد که انتخابات اجلاسیه چهارم هیئت رئیسه در دستور کار قرار داشت، دربهای چوبی صحن ساعت ۹ و ۱۵ دقیقه به روی عکاسان، تصویربرداران و خبرنگاران باز شد و بعد از تلاوت آیاتی از قرآن تعدادی از کارگزاران برای چرخاندن صندوقهای رأی و جمعآوری آرا به داخل صحن وارد شدند.
قاضی زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس در همان ابتدا اعلام کرد که انتخابات هیئت رئیسه به عنوان اولین دستور در برنامه وجود دارد.
لاریجانی رئیس مجلس هم در ادامه ضمن ارائه تذکر به نمایندگان از آنها خواست تا بر صندلیهای خود بنشینند تا کارتهای رای گیری در میان آنان پخش شود، اما گوش نمایندگان به تذکرها بدهکار نبود و همچنان در کنار یکدیگر گعده گرفته بودند.
در این میان قاضیزاده هاشمی اسامی کاندیداهای ریاست را قرائت کرد و بر خلاف تصور و خبرهای منتشر شده نام یک نماینده دیگر هم در میان اسامی عارف و لاریجانی قرائت شد. محمد جواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر و عضو فراکسیون نمایندگان ولایی که بارها در میان خبرنگاران اعلام کرده بود که اجازه نمیدهند کاندیدای ریاست مجلس شود، امروز در اقدامی نام خود را برای انتخابات ریاست مجلس ارائه کرده بود.
این اقدام ابطحی یادآور ثبت نام کواکبیان نماینده تهران در اجلاسیه اول بود که هم زمان با عارف و لاریجانی خود را برای ریاست مجلس کاندیدا کرد که با رای کمتر از ۱۰ نفر نتوانست موفقیتی را کسب کند و تا مدتها مورد مزاح ریاست مجلس قرار میگرفت.
قاضیزاده هاشمی نام میرزایی نیکو عضو فراکسیون امید، مهرداد لاهوتی عضو فراکسیون مستقلان ولایی و ساداتی نژاد عضو فراکسیون نمایندگان ولایی را قرائت کرد تا برای شمارش آرای ریاست به جایگاه هیئت رئیسه بروند هم زمان هم کارگزاران ساعت ۹:۲۵ صبح پاکتهای زرد رنگ رای گیری را در میان نمایندگان پخش کردند تا آرای خود را بر روی آن بنویسند.
ابطحی برخلاف عارف که همچنان آرام مانند همیشه بر کرسی خود تکیه زده بود، ایستاده و با فریاد برای خود تبلیغ میکرد و از نمایندگان میخواست تا به وی رای دهند، در همین میان کارگزاران صندوقهای سفید جمعآوری آرا را با گرداندن میان وکلای ملت به جمعآوری آرا پرداختند، البته همچنان صدای ابطحی در صحن میپیچید و برخی نمایندگان هم با وی به شوخی میپرداختند.
با اعلام لاریجانی رئیس مجلس، ساعت ۹:۳۰ صبح صندوقهای رای به جایگاه هیئت رئیسه برای شمارش آرا برده شد و در این میان امیرآبادی فراهانی اسامی سه نفر از هر فراکسیون را برای شمارش آرای نواب رئیس قرائت کرد؛ خانمها زهرا سعیدی، سکینه الماسی و فاطمه ذوالقدر به جایگاه هیئت رئیسه رفتند و هم زمان قاضیزاده هاشمی اسامی کاندیداهای انتخابات نواب رئیس را قرائت کرد، دو نفر از فراکسیون امید و دو نفر از فراکسیون نمایندگان ولایی.
بر اساس توافق دو فراکسیون مستقلان و نمایندگان ولایی قرار شده بود مستقلان کاندیدای ریاست و نمایندگان ولایی هم نواب خود را معرفی کنند که بر این اساس مسعود پزشکیان و علی مطهری از فراکسیون امید و عبدالرضا مصری و محمد حسین فرهنگی از فراکسیون نمایندگان ولایی برای این پست کاندید شدند.
کارتهای نارنجی رنگ رایگیری نواب ساعت ۹:۳۰ دقیقه میان نمایندگان پخش شد و بعد از مدتی صندوقهای سفید رنگ آرا به جایگاه هیئت رئیسه برای شمارش برده شد. نکته جالب توجه این بود که هم زمان با قرائت اسامی کاندیداها تصاویر آنها هم بر روی مانیتور بزرگ داخل صحن علنی نمایش داده شد.
با پایان یافتن شمارش آرای کاندیداهای ریاست، علی لاریجانی آرا را قرائت کرد، بر این اساس لاریجانی با کسب ۱۵۵ رای موافق از نمایندگان برای آنکه بار دیگر به وی رای مثبت دادند، تشکر کرد.
لاریجانی در ادامه خطاب به نمایندگان گفت: در سالی که پیشرو داریم با حمایتهای شما عزیزان و تلاشهای شما امیدواریم بتوانیم مشکلات مهمی را در زمینه اقتصادی از پیش پای مردم برداریم.
وی تاکید کرد: البته برخی مسائل در حوزه منطقهای و بینالمللی هم وجود دارد که با حمایتهای شما باید به سرمنزل مقصود برسد، از حمایت مجدد و عواطف شما نمایندگان و حسن نظرتان به بنده تشکر میکنم.
در این میان بعد از آنکه لاریجانی توانست برای سال دوازدهم ریاست مجلس را بر عهده بگیرد لبخند رضایت بر روی لبان برخی نمایندگان نقش بست، که یکی از آنها کواکبیان بود و البته لبخند کواکبیان برای خبرنگاران جای سوال داشت.
در این میان صدای بلند یکی از نمایندگان توجه بقیه را به خود جلب کرد، گودرزی نماینده مردم بروجرد در میان رایگیری برای نواب شروع به سر و صدا کرد که به وسیله امیرآبادی فراهانی و برخی نمایندگان به سکوت هدایت شد.
ساعت ۹:۵۳ دقیقه کارتهای مخصوص رایگیری دبیران در میان وکلای ملت پخش شد و قاضیزاده هاشمی اسامی کاندیداهای دبیری را قرائت کرد که با خواندن نام عباس گودرزی همه متوجه شدند که دلیل سر و صدای وی چیست. گودرزی برخلاف توافق فراکسیونی نام خود را به عنوان کاندیدای دبیری ثبتنام کرده بود البته صباغیان نماینده بافق و رضا کریمی هم مانند این نماینده برخلاف توافقات فراکسیونی اسم خود را به عنوان کاندیدای دبیری داده بودند.
با جمعآوری آرای دبیران ساعت ۱۰ صبح بر اساس اعلام لاریجانی وارد دستور بعدی شدند، البته هنوز شمارش آرا ادامه داشت و جایگاه هیئت رئیسه پر از نمایندگانی بود که مشغول شمارش آرا بودند.
هنوز نام نواب رئیس قرائت نشده بود که دیده بوسیهای نمایندگان با عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه و کاندیدای نواب رئیسی این پیام را به خبرنگاران داد که وی توانسته در این انتخابات پیروز شود و بعد از دقایقی هم لاریجانی نام پزشکیان و مصری را به عنوان نواب اول و دوم مجلس قرائت کرد، البته در ادامه رئیس مجلس از مطهری هم به دلیل سه سال تلاش در جایگاه نواب رئیسی تشکر کرد.
مصری بعد از قرائت نام خود در صحن در راهروهای میان کرسیهای سبز مجلس به حرکت درآمد و با تک تک نمایندگان مصافحه و قدردانی میکرد، اما پزشکیان همچنان بر صندلی خود نشسته بود و برخی نمایندگان به وی نزدیک و تبریک میگفتند.
مصطفی کواکبیان عضو فراکسیون امید در این میان که درباره دستور صحن میخواست صحبت کند در ابتدا ضمن تبریک ریاست مجدد لاریجانی گفت: امیدواریم عدالت و قانونگرایی هیئت رئیسه بیشتر شود و در ادامه تاکید کرد که این رایگیری نشان داد که ما اصلاحطلبان اکثریت مجلس نیستیم و اصولگراها بیشتر هستند که این سخنان صدای فریادهای دو دوی قاضیپور نماینده مردم ارومیه را بلند کرد.
قاضیپور نتوانست آرام بر جای خود بنشیند و با در دست گرفتن کتاب آییننامه داخلی مجلس در مقابل جایگاه هیئت رئیسه و لاریجانی ایستاد و شروع به فریاد زدن درباره اینکه باید جواب کواکبیان را بدهد، کرد، اما لاریجانی که از دریافت رای مجدد خوشحال بود تنها با لبخند به قاضیپور نگاه میکرد.
امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور هم که در صحن علنی حاضر بود فرصت را غنیمت شمرد و به جایگاه هیئت رئیسه وارد شد و ضمن تبریک به لاریجانی با دیگر اعضای هیئت رئیسه هم به دیده بوسی پرداخت.
اسامی ناظران هیئت رئیسه هم که شامل بهروز نعمتی، اسدالله عباسی و آشوری تازیانی بود هم قرائت شد، اما اعلام اسامی دبیران هیئت رئیسه به درازا کشید.
همه منتظر بودند که بدانند چه کسانی توانستهاند جزء دبیران هیئت رئیسه انتخاب شوند، اما همچنان نمایندگان در حال شمارش آرا در پشت جایگاه هیئت رئیسه بودند، ولی دیده بوسی و تبریک برخی نمایندگان با وکیلی، رحیمی و قاضیزاده هاشمی نشان میداد که اعضا مشخص شدهاند.
رحیمی عضو هیئت رئیسه مجلس که در مخالفت با دستور بعدی مجلس، شروع به صحبت کرده بود در ابتدا از حمایت و انتخاب دوباره خود از نمایندگان تقدیر و تشکر کرد که در این میان لاریجانی با خنده گفت: هنوز آرا قرائت نشده است که رحیمی در پاسخ به وی اعلام کرد میخواهد از مطهری تشکر کند.
این عضو هیئت رئیسه مجلس اظهار کرد: مطهری با درایت و صبوری جلسه مجلس را طی سه سال گذشته اداره کرده است و امیدواریم همه ما بتوانیم برای حل مشکلات کشور مثمرثمر باشیم.
بعد از دقایقی اسامی دبیران هم توسط لاریجانی قرائت شد و نشان داد ۶ دبیر قبلی در کرسیهای ابقا شدهاند.
ساعت ۱۰:۴۰ دقیقه سرانجام پرونده انتخابات اجلاسیه چهارم دور دهم مجلس شورای اسلامی هم به پایان رسید و تنها در این میان مطهری بود که نتوانسته رای اعتماد مجدد خود را از وکلای ملت دریافت کند.
البته اعضای جدید هیات رئیسه در پایان جلسه امروز برای انجام مراسم تحلیف در جایگاه هیئت رئیسه قرار گرفتند و سوگند یاد کردند.
برای مشاهده تصاویر بیشتر اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/