به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، معاون استاندار همدان به مناسبت هفته کارگر، معضلات پیشروی تولید در این استان را تشریح و مهمترین معضلی که تولیدکنندگان در این استان با آن مواجه هستند را سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد.
وی با اشاره به زمینگیری تولید با قوانین پیچیده بیمه تامین اجتماعی، اظهار داشت: «اکثر واحدهای تولیدی همدان توسط تامین اجتماعی زمینگیر شدهاند، تامین اجتماعی حسابرسی ۱۰ سالهای را آغاز کرده که این موضوع باعث عدم رشد واحدهای تولیدی شده و شرایط را برای آنها سخت کرده است. علاوه بر این، این سازمان برای پیمانکارانی که با شرایطی چند کارگر را اضافه کردهاند جریمههای سنگینی لحاظ میکند.»
همچنین طبق آخرین گزارش پایش محیط کسب و کار، بیش از ۳۰۰۰ نفر از صاحبان کسب و کار یکی از مهمترین معضلات پیشروی تولید را موضوع قواعد بیثبات و پیچیده دستگاههای اجرایی کشور از جمله سازمان تامین اجتماعی، عنوان کردند. در سال ۹۷ نیز طبق آمار دیوان عدالت اداری کل کشور، بیشترین شکایات مردمی از دستگاههای اجرایی کشور، به سازمان تامین اجتماعی رسیده است.
سازمان تامین اجتماعی تنها بیمه کارگری کل کشور است. انحصار این سازمان سبب شده تا به دلخواه خود با کارگران و تولیدکنندگان رفتار کند. در کنار این موضوع، مدیریت دولتی سازمان تامین اجتماعی نیز مزید بر علت شده است تا این سازمان به یک سازمان غیربهرهور تبدیل شود.
عباسعلی قصاعی عضو اتاق بازرگانی تهران در همین رابطه با اشاره به اینکه کیفیت پایین خدمات بیمهای کارگران و تولیدکنندگان ثمره انحصار سازمان تامین اجتماعی است، اظهار کرد: «عمده هزینههای سازمان تامین اجتماعی را کارگران و کارفرمایان میپردازند، اما باز هم مدیریت این سازمان دولتی است. از طرفی انحصار بیمه کارگری سبب شده است کیفیت خدمات و سرویسدهی این سازمان بسیار پایین باشد؛ بنابراین راه حل، خروج مدیریت دولتی و رفع انحصار از سازمان تامین اجتماعی است.»
انحصار و مدیریت دولتی سازمان تامین اجتماعی دقیقا مصداق صنعت خودروسازی در کشور است. این صنعت نیز با وجود کیفیت بسیار پایین خدمات ارائهای خود (خودرو)، هر روز قیمت خودرو را بالا میبرد، بدون اینکه کیفیت این خودروها تغییری کند.
اظهارات معاون استاندار همدان تنها اظهارنظرها نسبت به قواعد دست و پا گیر تولید در حوزه تامین اجتماعی نیست. زهرا ساعی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس و نماینده مردم تبریز درباره مشکلات فراوان تولیدکنندگان استانهای مختلف کشور با سازمان تامین اجتماعی در گفتگو با. گفت: «ما در هفته کارگر با کارگران، بازنشستگان وکانونهای آنها در استان آذربایجان غربی جلسه داشتیم. در آنجا یک سری تصمیمات و دستورالعملها باعث نارضایتی شده بود. تأمین اجتماعی بزرگترین صندوق بیمهای کشور است که بیش از ۴۰ میلیون نفر را تحت پوشش دارد؛ بنابراین موضوع مسئولیت سنگینی است و انتظار هم این است که بهترین خدمات را ارائه دهد. ولی یک سری تصمیمات ناصحیح موجب نارضایتی شده و آن هم به دلیل کندی کارها است.»
وی در رابطه با لزوم بازنگری در قواعد حاکم بر تامین اجتماعی افزود: «قوانین موجود باعث شده تا سهولت کار برای کسانی که به تامین اجتماعی مراجعه میکنند کم شود که عمدتا هم در حوزه بیمه و درمان است. لازم است این قوانین مورد بازنگری قرار بگیرد.»
نماینده مردم تبریز با اشاره به مالیاتی که سازمان تامین اجتماعی از تولیدکنندگان تحت عنوان حق بیمه قرارداد دریافت میکرد، اظهار داشت: «این مساله هم باید مورد توجه قرار بگیرد تا با یافتن راهحلی مناسب رضایت تولیدکننده را جلب کرد و از نارضایتی موجود کاست تا تولید رونق پیدا کند.»
داوود محمدی نماینده شهر قزوین نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به لزوم تغییر در قوانین سازمان تامین اجتماعی در طی زمان اظهار داشت: «سازمان تامین اجتماعی به علت پوشش گسترده بیمه شدگان، گستردگی وظایفی که دارد؛ تعداد شکایت بالا تا حدودی طبیعی است، اما باید ضوابط و مقررات حاکم بر تولید از طرف سازمان تامین اجتماعی با گذشت زمان بازنگری شود.»
گفتنی است که قوانین سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۳۵۴ و قبل از انقلاب اسلامی تصویب شده و هنوز با گذشت بیش از ۴۴ سال، هیچ اصلاحی روی آن انجام نشده است.
محمدی در ادامه با اشاره به مشکلات موجود در قوانین بیمهای کشور، گفت: «برای رونق تولید نیز باید قوانین در حمایت از تولید شکل بگیرد، به طور مثال یک موضوع بحث حق بیمه اضافی است. باید این قوانین بازنگری و به طوری اصلاح شوند که در نهایت به رونق تولید ملی منجر شود.»
حق بیمه قرارداد یا حق بیمه مضاعف کارگران، یک سازوکار جدید است که سازمان تامین اجتماعی با هدف درآمدزایی بیشتر از تولیدکنندگان اخذ میکند. عمده مشکلات تولید کنندگان با سازمان تامین اجتماعی نیز همین موضوع است.
محسن کوهکن نماینده مردم استان اصفهان نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با معضلات حق بیمه قرارداد برای تولیدکنندگان، اظهار داشت: «تامین اجتماعی باید طبق قانون ۳۰ درصد حقوق کارگر را به عنوان حق بیمه بگیرد، اما این سازمان از محل حق بیمه قرارداد، بیش از ۷۰ الی ۸۰ درصد حقوق کارگر را به عنوان حق بیمه میگیرد؛ این هزینه اضافی مشکلات فراوانی را برای تولیدکنندگان کل کشور ایجاد کرده است.»
بسیاری از تولیدکنندگان، مجبور به پرداخت حق بیمه قرارداد هستند؛ همین موضوع سبب شده است هزینه تحمیلی به تولید افزایش و قدرت رقابتپذیری آنها به شدت کاهش یابد.
با وجود مشکلات فراوان تولیدکنندگان و اظهارات نمایندگان استانهای مختلف کشور در رابطه با آمار بالای نارضایتی از سازمان تامین اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی این موضوع را رد میکند. سرپرست سازمان تامین اجتماعی در رابطه با جایگاه نخست تامین اجتماعی در شکایات مردمی، این آمار را صوری و به دور از واقعیت دانسته است.
با وجود انکار سازمان تامین اجتماعی، این سازمان با قواعد پیچیده خود به جای حمایت از کارگر و تولیدکننده، به یک عامل نابودکننده اشتغال و تولید تبدیل شده است. اظهارات نمایندگان استانهای مختلف کشور به خوبی گویای ضعف در قوانین و اخذ مبالغ سلیقهای از تولیدکنندگان است که بیش از تحریمها به تولید ضربه میزند. از این رو اصلاح قوانین داخلی از جمله قوانین تامین اجتماعی برای به رونق رسیدن تولید در شرایط تحریمی، از نان شب نیز واجبتر است.
انتهای پیام/
بدبختی اینکه 12 سال پول بهشون دادیم نمیتونیم پس بگیریم
وقتی هم بیمه بیکاری میخوای بگیری کارمندشون انقدر اذیتت میکنند تا بی خیال بشی.
صد بار هم بهشون گفتیم شما از پول بیمه ما حقوق میگرید باید به ما احترام بگذارید ولی هیچ نظارتی نیست
قوانین گنگ و نامفهوم تامین اجتماعی و مالیاتی تمام محاسبات ما را به هم می ریزد.