به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، واعظی رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در نشست خبری با خبرنگاران از برگزاری اولین نمایشگاه چالشها و نیازهای صنایع و سازمانهای استان آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: پارک علم و فناوری تلاش میکند با برگزاری این نمایشگاه، فناوران استان و حتی کشور را در راستای رفع نیازهای استان به همدیگر وصل کرده و برای تبدیل ایده به محصول حمایت کند.
وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه ۲۹ و ۳۰ خردادماه در تبریز برگزار میشود، افزود: صنایع و سازمانها میتوانند تا ۱۰ خردادماه ازطریق eastp.ir ثبت نام کرده و آمادگی خود را برای معرفی نیازها و ورود فناوران برای رفع نیازها اعلام کنند.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: این نمایشگاه در مجتمع عصر انقلاب پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی واقع در انتهای شهرک اندیشه، کیلومتر ۵ جاده امام زاده سید محمد کججانی برگزارخواهد شد که محورهای آن، «طراحی و تولید تجهیزات، قطعات و مواد مورد نیاز صنایع»، «طراحی و تولید محصولات باکاربری جدید»، «اصلاح فرآیند تولید و افزایش بهره وری»، «چالشهای زیست محیطی»، «نیازهای فناوری اطلاعات و اتوماسیون اداری و صنعتی» است و همه فناوران و صنایع و نهادها میتوانند حضور یابند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه افزایش نرخ دلار به نفع شرکتهای دانش بنیان شد ابراز داشت: شرکتهای دانش بنیان قبلاً با دلار ۳ هزار تومانی امکان رقابت با محصولات چینی را نداشتند، ولی اکنون با نرخ دلار فعلی، محصولات دانش بنیان ایرانی به یک سوم مشابه چینی که ارزانترین محصول بازار است، تولید و عرضه میشود که حتی کمتر از یک پنجم مشابه اروپایی باشد و شرکتهای دانش بنیان امکان رقابت در بازار بین المللی را یافتهاند.
واعظی با بیان اینکه انرژی و نیروی انسانی در کشور ارزان است و این موضوع امکان رقابت محصولات در بازار جهانی را افزایش میدهد تصریح کرد: میزان درآمد شرکتهای دانش بنیان کشور در سال گذشته ۶۰ هزار میلیارد تومان و صادرات آنها ۲۵۰ میلیون دلار بود که رقم بسیار قابل توجهی برای اقتصاد نفتی ایران است و باید با حمایت و تقویت آنها رقم فروش و میزان تولید و اشتغال آنها را افزایش دهیم.
وی مانع اصلی توسعه فناوری را در کشور، مربوط به مسائل فرهنگی دانست و گفت: اگر دیدگاه مردم و مدیران ما نسبت به تولیدات فناورانه بومی، مثبت و حمایتی باشد، توسعه فناوری با سرعت بیشتری محقق میشود.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه این پارک علم و فناوری از سال ۸۱ فعال است، ولی فعالیتهای این مرکز بازتاب خاصی در بین عموم مردم ندارد، ابراز داشت: بخش زیادی از توان خود را برای معرفی واحدهای توانمند و فناور و دانش بنیان به مدیران و بدنه جامعه و دانشجویان گذاشتهایم و حتی اخیراً سربازان را برای بازدید از مراکز فناوری دعوت کردهایم تا بعد از فراغت از سربازی به اشتغال دانش بنیان و ایده پردازی روی بیاورند.
وی حمایتهای پارک علم و فناوری از ایدههای فناورانه را مورد اشاره قرار داد و گفت: این مرکز، نهاد حد واسط صنعت و دانشگاه است چراکه لازم است این مرکز محصول علمی مقاله و پایان نامه را گرفته و تبدیل به محصول کرده و آن را به صنعت بدهد. پارک علم و فناوری از صفر تا صد میتواند حمایت کند، برای این امر، از طریق سامانه پارک علم و فناوری، ایدهها ثبت شده، پس از تأیید هیئت داوری ایدهها و بررسی شورای رشد، ایده ثبت شده وارد چرخه ایده تا محصول میشود.
واعظی با بیان اینکه از دی ماه سال گذشته بیش از ۲۵۴ ایده ثبت و داوری شدند افزود: این تعداد، رقم خوبی است چراکه به صورت میانگین در هر روز ۳ تا ۴ ایده ثبت شده که تعدادی از آنها قابلیت تبدیل ایده به محصول را دارند.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه این مرکز، برای حمایت از تبدیل ایده به محصول، ضمن اختصاص مکان لازم، تسهیلات تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت میکند، اضافه کرد: در پارک علم و فناوری و بدون دخالت بانکها، راساً در عرض ۴۸ ساعت فاز اول تسهیلات را برای آغاز کار پرداخت میکنیم. در ادامه ضمن نظارت، با آموزش لازم، از پرورش ایده آنها و تجاری سازی و جذب سرمایه گذار حمایت میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری از مزایای مناطق آزاد استفاده کرده و ۲۰ سال معافیت مالیاتی و ۱۲ سال معافیت گمرکی دارند تصریح کرد: هیچ محدودیتی برای افراد و ایدهها در بحث حمایت پارک علم و فناوری نداریم و حتی ممکن است افراد بی سواد هم ایده خود را در این مراکز پیاده کرده و به محصول فناورانه و تجاری سازی شده تبدیل کنند.
واعظی افزود: دولت و نظام به پارکهای علم و فناوری اعتقاد یافته چراکه در سالهایی که بودجه انقباضی است، بودجه پارکهای فناوری ۷۰ درصد افزایش یافته است و بودجه پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی هم در سال جاری بیش از ۱۵۰ رشد داشته و از رتبه بیست و چهارم کشوری به رتبه هشتم کشور در زمینه بودجه راهاندازی و حمایت از شرکتهای دانش بنیان رسیدهایم.
انتهای پیام/ش