آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: علما و اساتید با هم فکری اشتباهات رسم الخط عثمان طه را تصحیح کنند.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید در دیدار اساتید، مسئولان و دانشجویان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم که در مدرسه امام امیرالمؤمنین (ع) برگزار شد ماه مبارک رمضان را ماه انس با قرآن دانست و با تاکید بر لزوم بهره گیری از این فرصت برای تدبر در آیات وحی، از تمام خادمان این کتاب آسمانی خواست قدر جایگاه خود را بدانند و تا جایی که میتوانند در خدمت قرآن و معارف والای آن باشند.
وی با تاکید بر توجه لزوم تبیین و نهادینه کردن فرهنگ قرآنی در جامعه، تحقق این مهم را متضمن سعادت و سلامت جوامع و انسانها دانست و اظهار کرد: مولا علی (ع) در نهج البلاغه مطالب بسیاری را درباره قرآن بیان کرده اند که اگر جمع آوری شود خودش یک کتاب بزرگ میشود.
این مرجع تقلید بیان کرد: امیرمؤمنان علی (ع) در نهج البلاغه درباره قرآن میفرمایند: «فیهِ رَبیعُ الْقَلْبِ، وَ یَنابیعُ الْعِلْمِ، وَ ما لِلْقَلْبِ جِلاءٌ غَیْرُهُ؛ بهار دلها و چشمههاى دانش در قرآن است و براى قلب و فکر جلایى جز قرآن نتوان یافت».
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه در این فراز نهج البلاغه ۳ اثر مهم قرآن ذکر شده است، یادآور شد: نخستین اثر ربیع القلب بودن قرآن است؛ همچون فصل بهار که همه درختان شکوفه میدهند و طراوت و نشاط همه جا را فرا میگیرد، قرآن نیز موجب طراوت قلب میشود.
وی اضافه کرد: قرآن بهار دلها است و دقت در قرآن طراوت، نشاط و نورانیت را به قلب انسان هدیه میکند.
این مرجع تقلید دومین اثر قرآن در کلام حضرت امیر (ع) را ینابیع العلم بودن عنوان و بیان کرد: چشمههای جوشان علم و دانش در قرآن مجید است و شامل همه علوم میشود.
وی با بیان اینکه سومین فراز فرمایش امیرمؤمنان (ع) درباره قرآن «ما لِلْقَلْبِ جِلاءٌ غَیْرُهُ» است، گفت: قلب انسان بر اثر گناه یا غفلت از یاد خدا دچار زنگار و تاریکی میشود و جلائی برای قلب انسان غیر از قرآن نیست.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: اگر هیچ جملهای درباره قرآن بیان نشده بود و فقط این فرمایش کوتاه حضرت علی (ع) درباره قرآن میآمد برای عظمت و بزرگی آن کافی بود.
وی روخوانی صحیح قرآن، آشنایی با مفاهیم و تفسیر، تدبر در آیات، عمل به قرآن و نشر این مفاهیم را چهار وظیفه مهم برای همه دانست و تصریح کرد: همه مسلمانان و به ویژه شیعیان باید مراحل فوق را در زندگی خود پیاده و عملیاتی کنند.
این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم اصلاح برخی اشتباهات در رسم الخط عثمان طه تاکید کرد و از علما و اساتید خواست با همفکری این اشتباهات که فقط در رسم الخط است را تصحیح کنند.
وی در پایان از دولتمردان و مسئولان خواست برنامههای خود را در سایه قرآن تنظیم کنند تا موفقیت نصیب آنها شود.
انتهای پیام/ش