وی افزود: محور اصلی همایش امسال، دارو درمانی شخصی شده است و موضوعاتی همچون مطالعات فارماکواکونومی، ایمنی عوارض دارویی و فارماکوویژیلانس و اثر بخشی مداخلات داروساز نیز از دیگر محورهای این همایش هستند.
استاد گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: دارودرمانی شخصی شده متناسب با ژنتیک فرد است و در این مدل، به عنوان مثال، پزشک با آگاهی از اطلاعات نهفته شده در ژنوم فرد میتواند به او داروی مؤثر (با حداقل عوارض جانبی) و در دوز مناسب را تجویز میکند و توصیههای مناسب جهت تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی به منظور پیشگیری و درمان بیماریها و تغییر صفات ارائه میدهد.
وی بیان کرد: بر مبنای تفاوت در ژنوم، افراد حتی در میزان جذب دارو، رسیدن دارو به بافت هدف و تاثیری که دارو بر بافت هدف میگذارد، با هم متفاوتند.
غلامی بیان کرد: ریسک ابتلا به انواع بیماریها برای هر فرد از نقشه ژنی استخراج میشود و با این کار میتوان به راحتی از ابتلا به بسیاری از بیماریها پیشگیری کرد؛ همچنین میتوان با این نقشه عوارض جانبی را که فرد ممکن است بر اثر مصرف دارویی خاص به آن دچار شود، فهمید یا مواردی که فرد به آنها حساسیت دارد، دریافت کرد.
رئیس دهمین همایش داروسازی بالینی ایران گفت: انجمن متخصصین داروسازی بالینی ایران، دهمین همایش داروسازی بالینی ایران را با شعار دارودرمانی شخصی شده در جهت ارتقای سلامت جامعه، کاهش هزینههای نظام سلامت، اصلاح الگوی مصرف دارو و افزایش سطح آگاهی داروسازان و سایر حرف پزشکی در سالن همایشهای رازی تهران برگزار میکند.
غلامی تاکید کرد: در این راستا بیش از ۵۶ کارگاه، پنل و سخنرانی در حیطههای مختلف دارودرمانی به صورت عمومی و تخصصی جهت علاقمندان به این موضوعات توسط متخصصان داروسازی بالینی ارائه میشود.
انتهای پیام/