به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی رجبی مشهدی، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر روی خطر شبکه خبر از افزایش مصرف برق همزمان با بالا رفتن دما خبر داد و گفت: از ابتدای خرداد تا پایان فصل تابستان روند مصرف برق رو به افزایش است و در روز هفتم خرداد با مصرف ۴۷ هزار و ۴۰۰ مگاوات برق، بیشترین مصرف به ثبت رسید.
وی با اشاره به اینکه در تیر و مرداد به سبب تثبیت دما میتوان مقایسه دقیق تری نسبت به میزان مصرف مدت مشابه سال قبل داشت، افزود: سایتهای هواشناسی نشان میدهد که امسال روند دما بیش از نرمال گرم است که همین امر موجب شده در برخی مناطق ۴ تا ۵ درصد و حتی ۱۲ درصد افزایش مصرف نسبت به سال قبل داشته باشیم.
رجبی مشهدی با بیان اینکه آمادگی ۵۹ هزار مگاوات برق قابل تأمین است، گفت: پیش بینی اولیه مبنی بر آن است که در فصل تابستان بتوانیم به ۶۲ هزار مگاوات مصرف برق پاسخ دهیم. هر چند با اقدامات مدیریت مصرف از سوی خانوارها را میتوان سال بدون خاموشی را سپری کرد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی توانیر درباره اینکه چه برنامههایی برای آمادگی با پیک مصرف و تامین برق انجام شده است، بیان کرد: برای آمادگی هر چه بیشتر برای پیک تابستان امسال در بخش نخست این برنامه پیش از تابستان امسال حدود ۲ هزار مگاوات نیروگاه جدید دیگر وارد مدار خواهد شد.
رجبیمشهدی تصریح کرد: در بخش انتقال در مناطق دارای مشکل کیلومترها خطوط و نیز پستها و شبکههای جدید احداث شده تا در زمینه تامین هم مشکلی در فصول گرم امسال نداشته باشیم.
به گفته وی، ۱۱ برنامه مدیریت مصرف هم برای پیک امسال برنامهریزی شده که میتوان با رعایت مشترکان برق سهم قابل توجهی کاهش مصرف داشته باشیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۳۳ درصد مصرف برق کشور توسط بخش خانگی انجام میشود، بیان کرد: براین اساس مشترکان خانگی سهم عمدهای در کاهش مصرف دارند به طوریکه با بکارگیری راهکارهای ساده میتوانند مصرف برق را کاهش دهند.
رجبی مشهدی با تاکید بر اینکه اوج مصرف برق کشور تاکنون به ۴۷ هزار و ۴۰۰ مگاوات رسیده است، گفت: مصرف برق امسال حدود چهار تا پنج درصد و در برخی مناطق تا ۱۲ درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
به گفته وی، توان قابل تامین امسال ۵۹ هزار مگاوات است و براساس پیشبینیهای اولیه اوج مصرف برق امسال به ۶۲ هزار مگاوات خواهد رسید.
بیشتر بخوانید: رونق گردشگری از دریاچهها و تالابهای کشور/ ساخت ۶۰ سد ملی از ابتدای دولت یازدهم تاکنون
به گفته وی، تولید کنونی برق حداکثر ۴۷ هزار و ۴۰۰ مگاواتی است که نیروگاهها تأمین کردند، ۶ هزار مگاوات دیگر ذخیره نیروگاه هاست.
رجبی مشهدی قیمت تمام شده هر کیلووات برق با سوخت یارانهای را حدود ۲۵۰ تومان اعلام کرد و گفت: بنابر مصوبه هیئت وزیران از ابتدای اردیبهشت ۷ درصد به تعرفه برق تمامی مشترکان اضافه شده است، ضمن آنکه از ابتدای خرداد تعرفه ۱۶ درصدی برای مشترکان پرمصرف ابلاغ شده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر با اشاره به اینکه ۹۰ درصد مشترکان خانگی کمتر از الگوی مصرف هستند، اظهار کرد: تنها ۱۰ درصد مشترکان خانگی پرمصرف مشمول تعرفه ۱۶ درصدی میشوند که با بکارگیری راهکاریهای ساده میتوانند مصرف برق خود را کاهش دهند.
وی ادامه داد: تعرفه ۱۶ درصدی برای مشترکان پرمصرف مناطق عادی در ماههای گرم به ازای مصرف بیش از ۳۰۰ کیلووات، مناطق گرم بیش از ۳ هزار کیلووات و بخش میانی ۲ هزار کیلو وات انجام میشود.
به گفته این مقام مسئول، قبض برق برای هر کیلو ساعت در سه پله اول برای مناطق گرم کمتر از ۲۰ تومان و مناطق عادی ۶۰ تومان محاسبه میشود.
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره ساعت اوج مصرف برق در کشور گفت: با توجه به آنکه مشترکان تصور میکنند که پیک مصرف برق از ساعت ۸ تا ۱۱ شب است، اما طی چند سال اخیر ساعت اوج مصرف به وسیله وسایل سرمایشی از ساعات ۱۲ تا ۱۶ بعدازظهر است و مردم در طول این ۴ ساعت باید مراعات بیشتری داشته باشند.
رجبی مشهدی با اشاره به اینکه مصرف برق در فصل تابستان بیش از ۲۰ هزار مگاوات بیشتر از فصل غیر گرم است، بیان کرد: براین اساس به خانوارها توصیه میشود که در طول روز از نور طبیعی خورشید و حداکثر از چراغ کمتری استفاده کنند چرا که اگر هر مشترکی تنها یک لامپ کمتر مصرف کند، به عبارتی معادل یک هزار مگاوات و یک نیروگاه اتمی صرفه جویی مصرف داشته است.۲- مصرف لامپهای الای دی و تمیز کردن لامپ ها، ۳-تنظیم کولر گازی و اسپیلت روی دمای ۲۳ تا ۲۵ درجه، ۴- استفاده از دور کند کولرهای آبی و سایه بان روی کولرها ۵- گرفتن درزهای پنجره و استفاده از وسایل پرمصرف همچون اتو، ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی در ساعات خارج از پیک مصرف از جمله راهکارهایی است که اگر خانوارها به آن توجه کنند در کاهش مصرف برق در فصل تابستان تاثیر بسزایی دارد.
این مقام مسئول در توصیهای به خانوارها برای خرید وسایل برقی گفت: به خانوارها توصیه میشود که از وسایل تجهیزاتی دارای مهر استاندارد و برچسب انرژی A و A+را خریداری کنند که در کاهش مصرف برق بسیار موثر است.
وی در پایان متوسط بار کشور را ۳۷ هزار مگاوات ساعات اعلام کرد و گفت: در فصل گرما متوسط بار به ۵۵ تا ۵۷ هزار مگاوات میرسد که صرفه جویی مصرف در این فصل علاوه بر کاهش سرمایه گذاری توسط توانیر، از انتشار گاز CO۲ به محیط زیست هم میکاهد.
انتهای پیام/