ژلاتین کالری کمی دارد و حاوی مواد مغذی پر انرژی است که از سوخت و ساز بدن پشتیبانی کرده و از این رو می‌تواند به کاهش وزن راحت‌تر کمک کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ژلاتین در قالب دسری سالم به گزینه‌ای محبوب تبدیل شده است. ژلاتین کالری کمی دارد و حاوی مواد مغذی پر انرژی است که از سوخت و ساز بدن پشتیبانی کرده و از این رو می‌تواند به کاهش وزن راحت‌تر کمک کند.

۵ دلیل برای افزودن ژلاتین به رژیم غذایی

 برای مدتی طولانی تصور بر این بود که مصرف ژلاتین به واسطه محصولات تجاری حاوی رنگ‌ها و مواد افزودنی مضر نباید توصیه شود. اما در حال حاضر شرایط تغییر کرده و مصرف حالت طبیعی ژلاتین به واسطه فواید سلامت مختلف خود، مانند کمک به کاهش گرسنگی در زمان اضطراب غذایی توصیه می‌شود.

همچنین، ژلاتین سرشار از پروتئین و ترکیبات آنتی اکسیدانی است که پس از جذب در بدن به ماهیچه سازی و دیگر فرآیند‌های مرتبط با وزن کمک می‌کنند.

ژلاتین چیست؟
پیش از این که با فواید افزودن ژلاتین به رژیم کاهش وزن خود آشنا شوید، آشنایی با خود این ماده غذایی و این که از چه چیزی تشکیل شده است، می‌تواند مفید باشد.

ژلاتین که به نام ژلاتین بدون عطر و طعم نیز شناخته می‌شود، یک ماده غلظت دهنده با منشا حیوانی است که از پردازش بافت‌های همبند حیواناتی مانند گاو تهیه می‌شود.

ورقه‌ها یا پودر ژلاتین بدون عطر و طعم در فروشگاه‌ها قابل خریداری هستند که اغلب برای تهیه دسر یا دستورالعمل‌های غذایی دیگر استفاده می‌شوند. ژلاتین بیشتر از کلاژن تشکیل شده است، اما حاوی کربوهیدرات ها، آنتی اکسیدان‌ها و آب نیز است.

دلایل افزودن ژلاتین به رژیم غذایی

دلایل مختلفی برای افزودن ژلاتین به رژیم غذایی با هدف کمک به کاهش وزن وجود دارند. البته این به روش‌هایی که از این ماده برای آماده سازی خوراکی‌ها استفاده می‌شوند نیز بستگی دارد.

به طور کلی، اگر ژلاتین را با مواد سالم و طبیعی دیگر ترکیب کنید، می‌تواند به دسری ایده‌آل برای یک رژیم غذایی متعادل تبدیل شود.

از جمله فواید این ماده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ژلاتین می‌تواند به تسکین اضطراب غذایی کمک کند

یکی از چشمگیرترین فواید افزودن ژلاتین به رژیم غذایی کمک به کاهش احساس گرسنگی است. بر همین اساس، شما می‌توانید از این ماده برای تهیه میان وعده‌ای کم کالری که هوس‌های غذایی را کاهش داده و از پرخوری پیشگیری می‌کند، استفاده کنید.

افزودن ژلاتین به رژیم غذایی می‌تواند به تقویت عملکرد ورزشی شما کمک کند
به رغم محتوای کالری کم، ژلاتین منبع خوبی برای پروتئین و کربوهیدرات است که به عنوان منبع انرژی عمل می‌کنند.

همچنین، با توجه به محتوای ویتامین‌ها و مواد معدنی، ژلاتین غذایی کامل است که به تقویت عملکرد ورزشی شما کمک می‌کند.

ژلاتین به افزایش توده ماهیچه‌ای کمک می‌کند

آرژینین یکی از اسید آمینه‌های موجود در ژلایتن است. این ماده زمانی که در بدن جذب می‌شود به جذب کراتین کمک می‌کند.

همان گونه که احتمالا می‌دانید، کراتین عاملی تعیین کننده در فرآیند تشکیل توده ماهیچه‌ای بدن است. به همراه پروتئین‌های دیگر، این گزینه‌ای ایده‌آل برای افزایش قدرت و ماهیچه سازی در بدن محسوب می‌شود.

افزودن ژلاتین به رژیم غذایی به بهبود شرایط گوارش کمک می‌کند

استفاده از ژلاتین در رژیم غذایی می‌تواند فرایند گوارش و جذب مواد مغذی خاص را بهبود ببخشد. گلیسین یکی دیگر از اسید آمینه‌های موجود در ژلاتین عامل کلیدی در این زمینه است که ترشح اسید هیدروکلریک در معده را تحریک می‌کند.

همچنین، این ماده با یبوست مقابله کرده و بازگشت اسید معده به مری را کاهش می‌دهد.

ژلاتین فاقد چربی و کلسترول است

برخلاف دسر‌های دیگر، ژلاتین سبک حاوی چربی یا کلسترول نیست. اگر از محصولات حاوی قند‌های افزوده یا مواد مصنوعی استفاده نشود، ژلاتین میان وعده‌ای بسیار سالم خواهد بود که موجب افزایش وزن نمی‌شود.

۵ دلیل برای افزودن ژلاتین به رژیم غذایی

 

منو کاهش وزن با ژلاتین

بهترین گزینه برای بهره‌مندی از فواید ژلاتین در رژیم غذایی، استفاده از آن به طبیعی‌ترین روش‌های ممکن است. اگرچه دسر‌های ژلاتینی مختلف، مانند ژله در فروشگاه‌ها موجود هستند، اما بیشتر آن‌ها حاوی مواد تشکیل دهنده دیگر و سرشار از کالری هستند.

خوراکی‌های تهیه شده از ژلاتین می‌توانند در اواسط صبح یا به عنوان میان وعده مصرف شوند. استفاده از ژلاتین در آبمیوه‌ها نیز توصیه شده است، زیرا افزودن آن‌ها به منو هر رژیم کاهش وزن راحت است.

در ادامه چند نمونه ارائه شده اند:

صبحانه

یک لیوان آبمیوه ژلاتینی (۲۰۰ میلی لیتر)

یک فنجان چای یا قهوه (۲۵۰ میلی لیتر)

دو برش نان به همراه پنیر خامه‌ای

یک میوه

ناهار

دو قاشق غذاخوری برنج قهوه‌ای (۴۰ گرم)

یک پرس مرغ یا ماهی (۱۰۰ گرم)

سه وعده سبزی‌های بخارپز

یک کاسه سالاد مخلوط

یک پرس ژلاتین مایع همراه میوه

شام

یک کاسه سوپ سبزیجات

یک پرس ژلاتین سبک

یک فنجان چای سبز (۲۵۰ میلی لیتر)

این تنها یک نمونه برای آشنایی با چگونگی استفاده از ژلاتین در رژیم غذایی روزانه است و نیازی نیست تا رژیم غذایی روزانه خود را بر اساس مواد غذایی بالا شکل دهید.

آبمیوه ژلاتینی برای کاهش وزن

آبمیوه ژلاتینی می‌تواند به عنوان بخشی از صبحانه یا میان وعده مصرف شود. این جایگزینی سریع و ساده است که به شما امکان بهره‌مندی از فواید ژلاتین در رژیم غذایی را می‌دهد.

با این وجود، نباید در مصرف آبمیوه ژلاتینی زیاده‌روی کرد، زیرا اثر ملین دارد.

مواد تشکیل دهنده:

۳ قاشق غذاخوری ژلاتین بدون عطر و طعم (۴۵ گرم)

یک فنجان آب داغ (۲۵۰ میلی لیتر)

تکه‌های میوه (برای عطر و طعم بهتر)

۱ قاشق غذاخوری دانه‌های کتان (۱۵ گرم)

۱ قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده (۵ گرم)

یخ (در صورت تمایل)

روش تهیه:

ژلاتین را در یک فنجان آب داغ رقیق کنید.

این ترکیب را به همراه مواد تشکیل دهنده دیگر در دستگاه مخلوط کن ریخته و به خوبی ترکیب کنید.

یک بار صبح و یک بار عصر این نوشیدنی را مصرف کنید.

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/

۵ دلیل برای افزودن ژلاتین به رژیم غذایی

برچسب ها: آشپزی ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار