به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،بابکقاضیمدیریتجهادکشاورزی شهرستان هرسین گفت : خوشبختانه بدلیل وجود امکانات لازم در شهرستان قسمتی از گلهای برداشت شده به کارخانه گلابگیری ارسال و سپس روانه بازار مصرف میشوند و بخش دیگر آنها صادر خواهد شد.
وی گفت : از شاخصترین ویژگیهای این محصول بقاء و سازگاری آن نسبت به کم آبی،شوری،سرما و فقر مواد غذایی خاک است و همین ویژگی باعث شده که کارشناسان جهاد کشاورزی بر توسعه سطح زیرکشت این محصول تاکید داشته باشند.
قاضی افزود : توسعه سطح زیرکشت گل محمدی علاوه بر صرفه اقتصادی و سودآوری خوب، با ایجاد صنایع تبدیلی سهم مهمی در اشتغالزایی و درآمد پایدار برای کشاورزان دارد.
وی افزود : زمان برداشت گل محمدی در هرسین، حدوداً از اردیبهشت ماه تا اواسط خردادماه است و این کار در هر منطقه ۲۰تا۳۰ روز طول می کشد.
قاضی گفت : گل محمدی پس از باز شدن، دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر، طی ۲۴ ساعت رنگ آن سفید شده و میریزد... بنابراین لازم است قبل از طلوع آفتاب و ترجیحاً در هوای خنک بامدادی، اقدام به برداشت روزانه گلهای باز شده نمود.
وی گفت : از هر کیلوگرم گل تَر ۱/۵ تا ۲ لیتر گلاب و از هر ۶تا۷ تُن گل تَر ۱کیلوگرم اسانس بدست میآید.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر گلاب و اسانس محصولات دیگری نیز از گلمحمدی تولید میشود بیان داشت : محصول عمده گل محمدی، گلاب، اسانس و گلبرگ خشک میباشد، که از آنها در صنایع دارویی، عطرسازی، فرآوردههای بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی استفاده میشود.
قاضی گفت : مصارف دارویی این گلها بیشتر در درمان دردهای رماتیسمی، قلبی، تقویت اعصاب و معده و رفع بعضی از سردردها بوده و در تهیه شربت مربا و در صنایع شیرینیسازی و تهیه بستنی نیز از آن استفاده میشود .
انتهای پیام/د