اسفندیاری پور گفت: از ابتدای فصل خرید تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان ۱۸ استان کشور خریداری شده است.

خرید تضمینی گندم از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن فراتر رفت/ پرداخت ۸۸ درصد مطالبات گندمکاراناسماعیل اسفندیاری پور، مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: براساس آخرین آمار از ابتدای فصل خرید تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان ۱۸ استان کشور خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد رشد داشته است.

وی از پرداخت ۸۸ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: مابقی مطالبات پس از درج در سامانه به حساب کشاورزان واریز خواهد شد.

اسفندیاری پور روند تولید و تحویل گندم را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: با توجه به روند مناسب تولید پیش بینی می‌شود که امسال برای چهارمین سال متوالی خودکفایی استمرار یابد و گندم مورد نیاز از محل تولید داخل تامین شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم در کل کشور تولید شد، اظهار کرد: با وجود شرایط مساعد مزارع براورد می‌شود که امسال تولید گندم به ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد.

به گفته مجری طرح گندم، هم اکنون برداشت گندم از ۱۸ استان اقلیم گرم و خشک در حال انجام است و از دهه دوم تیر سایر مناطق به مرور وارد چرخه خرید می‌شوند.


بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم/ رشد ۲۰ درصدی خرید گندم نسبت به سال قبل


اسفندیاری پور با اشاره به اینکه استان خوزستان با یک میلیون و ۲۷۰ هزار تن بالاترین آمار خرید را به خود اختصاص داده است، بیان کرد: استان‌های فارس، ایلام و جنوب کهنوج از دیگر استان‌های اصلی خرید تضمینی گندم هستند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی درباره تاثیر وقوع سیل اخیر بر تولید گندم بیان کرد: اگرچه سیل اخیر به تعدادی از کشاورزان استان خوزستان خسارت وارد کرده است و از ایین حیث باید مورد حمایت دولت قرار گیرند، اما در کلان تولید گندم تاثیری نداشته است.

وی قیمت تضمینی هر کیلو گندم برای نان با ۳ درصد افت مفید و ۱ درصد افت غیر مفید را یک هزار و ۷۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم دوروم یک هزار و ۷۷۰ تومان است، اما از آن جا که قیمت هر کیلو گندم نان برای کشاورزان ۱۷۲۶ تومان تمام می‌شود، از این رو اقداماتی برای افزایش سود کشاورزان و در نتیجه افزایش میزان تولیدشان باید صورت پذیرد.

مجری طرح گندم در پایان طی توصیه‌ای به کشاورزان افزود: گندمکاران پس از برداشت از آتش زدن بقایای کاه و کلش در مزارع اجتناب کنند چرا که ماندگاری بقایای گندم در مزارع حاصلخیزی خاک تاثیر بسزایی دارد. ضمن آنکه به طور دائم مزارع را پایش کنند و در صورت هر گونه آفت سن گندم و زنگ گندم با کارشناسان مشورت کنند.

انتهای پیام/

سیل اخیر در کلان تولید گندم تأثیری نداشته است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار