نورمحمد تربتی نژاد، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتوگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،با بیان اینکه عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا به ارتقای کیفی و قیمتگذاری منطقی کمک میکند، گفت: عرضه هر کالایی به ویژه محصولات کشاورزی در بورس کالا به نفع تولید کننده کشاورزان و خریداران است تا بتوانند از سودی که دلالان و واسطهها به جیب میزدند، نجات پیدا کنند.
بیشتر بخوانید: قاچاق و بازار سیاه نتیجه قیمت گذاری اشتباه است
وی ادامه داد: عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا به کشاورزان دلگرمی میدهد چراکه آنها به جای روبه رو شدن با واسطه ها، محصولاتشان را در بستری امن عرضه میکنند و از طرفی بار مالی دولت نیز در خرید تضمینی محصولات با استفاده از بورس کالا کاهش مییابد؛ از این رو عرضه جو و ذرت در بورس کالا به تصویب کمیسیون اقتصاد هیات دولت رسید که این امر به نفع دولت و مردم است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: اگر دولت محصولات کشاورزی را براساس کیفیت از کشاورزان خریداری کند هم منصفانه بوده و هم به نفع کشاورزان و بخش کشاورزی است که به منظور شفاف سازی قیمت و تفکیک محصولات از نظر کیفیت، بورس کالا بهترین بستر معاملاتی است.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس با تاکید بر لزوم تقویت بورس کالا در اقتصاد اظهار کرد: همه محصولاتی که در بورس کالا عرضه میشوند دارای کیفیت و استاندارد مشخصی هستند بنابراین کیفیت کالاها نخستین موضوعی است که بورس به آن توجه کرده و زمینهای فراهم میکند تا تولیدکنندگان کیفیت را مدنظر قرار دهند، لذا یکی از راههای افزایش کیفیت نه تنها جو و ذرت بلکه تمامی محصولات کشاورزی، عرضه آن در بورس کالا است.
تربتی نژاد افزود: با توجه به اینکه جو، از اصلیترین خوراک دام و طیور محسوب میشود به طور یقین با عرضه آن در بورس کالا این محصول با قیمت مناسب و رقابتی به دست مصرف کننده اصلی خواهد رسید.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای قانونی بورس کالا در بازار محصولات کشاورزی افزود: عملکرد بورس کالا در ایجاد شفافیت در معاملات و رشد تولید در بخشهای مختلف صنعتی و پتروشیمی مشخص است که این رویکرد باید در حوزه کشاورزی نیز اجرایی شود. همچنین میتوان با استمرار عرضه محصولات داخلی در بورس کالا، زمینه صادرات محصولات کشاورزی با برند داخلی از مسیر بورس را در پیش گرفت که این اتفاق به هیچ عنوان دور از دسترس نیست.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان گفت: سیاست خرید تصمینی دولت در حمایت از بخش کشاورزی که در قالب خرید کالا به قیمت مصوب از کشاورزان اجرایی میشود در کنار اثرات مثبتی که دارد، اما در مقابل منجر به انبار کردن کالاها، ناکارآمدی بازار نظیر عدم شفافیت و فساد در خرید، نگهداری و فروش و اتلاف منابع میشود، لذا ضروری است از ظرفیتهای بورس کالا برای معامله محصولات کشاورزی استفاده شود.
انتهای پیام/