به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، Google Web Master که به تازگی به عنوان کنسول جستجوی گوگل تغییر نام داده است، یک سرویس رایگان شرکت گوگل محسوب میشود که کمک میکند تا فرد حضور سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل حفظ کند. بهطور مثال؛ برای اینکه سایت شما در نتایج جستجوی گوگل لحاظ شود شما نیاز مبرم به عضویت در Google Web Master ندارید، اما ثبت نام در سایت Google Web Master به شما کمک میکند تا متوجه شوید که گوگل سایت شما را چگونه میبیند و برای بهینه سازی سایت خود چه مواردی را باید رعایت کنید.
Google Web Master را میتوان از جمله قدرتمندترین ابزارهای گوگل دانست که با مانیتور کردن وب سایت به کسبوکارها کمک میکند تا بهترین نتیجه را در صفحه نتایج گوگل بدست بیاورند و با داشتن یک حساب gmail شما براحتی میتوانید از Google Web Master استفاده نمایید. باید بدانید؛ ثبت سایت در گوگل نیازمند استفاده از وب مستر تولز است!
Web Master Tools یا همان کنسول سرچ گوگل، یک ابزار ارائه شده رایگان توسط گوگل برای وب مستران سایت است که آنها با کمک ابزار گوگل وب مستر تولز می توانند؛ متوجه شوند که گوگل سایت شما را چگونه میبیند. بهطور مثال؛ چه صفحاتی از سایت در داخل گوگل هستند (ایندکس شدهاند) ، جلوی چه صفحاتی برای ایندکس شدن گرفته شده است و سایت شما روزانه چقدر بازدید ارگانیک دارید.
از این رو میتوان گفت؛ استفاده از گوگل وب مستر تولز برای سایتها ضروری است، چون تنها راه ارتباطی شما با گوگل از طریق پنل همین ابزار خواهد بود. خطاهای سایت مانند خطای سرور سایت، خطای ۴۰۴ و هک شدن سایت و ریسپانسیو نبودن سایت در گوشی یا دسکتاپ، توسط وبم ستر تولز به شما اعلان میشود. پس یادگیری گوگل وب مستر تولز و استفاده از آن برای بهبود سئو و افزایش بازدید سایت بسیار موثر است.
ثبت سایت در Web Master Tools و ثبت نقشه سایت جز اولین قدمها و ضروریترین اقدامات لازم در استفاده از وب مستر تولز است. اما علاوه بر این قابلیت ها، وب مستر تولز امکانات پیشرفتهتری هم دارد. برخی از مهمترین تنظیمات پیشرفته Web Master Tools عبارتند از:
برای شروع کار به صفحه اصلی وب مستر گوگل رفته و با یک اکانت Gmail به آن وارد شوید. درس سایت خود را را در نوار پایین صفحه وارد کرده و بر روی دکمه “ADD A SITE” کلیک کنید.
در این مرحله شما باید هویت خود را بهعنوان صاحب اصلی سایت تائید کنید. ثبت سایت در گوگل و تائید هویت از چند روش قابل انجام است که مهمترین آنها دانلود فایل از وب مستر گوگل است. شما باید فایل مورد نظر را از وب مستر دانلود کرده و بر روی هاست خود و در ریشه اصلی آپلود کنید. از طریق مراجعه به آدرسی که جهت تائید هویت در اختیار شما قرار گرفته میتوانید از انجام صحیح این بخش مطمئن شوید. در نهایت با فشردن دکمه Verify و در صورت انجام صحیح مراحل با پیامی مبنی بر ثبت سایت در گوگل مواجه خواهید شد و از این به بعد به کلیه امکانات وب مستر دسترسی خواهید داشت. شما نباید حتی بعد از تائید هویت، این فایل را از روی سایت خود پاک کنید.
بیشتر بخوانید: "هشتگ" چیست؟ / معرفی هشتگهای ارزشمند
اگر به هردلیل شما دسترسی به سرور یا هاست خود ندارید یا امکان آپلود فایل برای شما فراهم نیست دو راه دیگر وجود دارد که میتواند در ثبت سایت در گوگل به شما کمک کند. بر روی تب Alternate methods کلیک کرده و دایره کنار گزینه HTML tag را انتخاب کنید. در این بخش یک خط کد HTML به شما داده خواهد شد که باید آن را در هدر سایت خود و قبل از بسته شدن دستور قرار دهید. پس از قرار گرفتن این کد در فایل هدر سایت شما و فشردن دکمه Verify کار ثبت سایت در گوگل به پایان رسیده و دسترسی به امکانات برای شما باز خواهد شد.
روش دیگری که بسیار ساده نیز است استفاده از اکانت گوگل آنالینیکز برای ثبت سایت در گوگل و تائید هویت شما است. اگر از آمارگیر گوگل آنالیتیکس برای سایت خود استفاده میکنید و کد مربوط به آن در سایت شما قرار دارد میتواند با انتخاب گزینه Google Analytics و فشردن دکمه Verify خیلی سریع هویت خود را تائید کنید. البته تنها در صورتی ثبت سایت در گوگل وب مستر انجام میشود که اکانت آنالیتیکس خود را نیز با همین آدرس Gmail ساخته باشید. در این مرحله شما کار ثبت سایت در گوگل و تائید هویت را به خوبی انجام داده اید، مهمترین مراحل بعد از این کار تعیین دامنه اصلی سایت و معرفی نقشه سایت به گوگل خواهند بود.
انتهای پیام/