وب سایت ها در آغاز با کُدهای ساده HTML نوشته می‌شدند و دنیایی متفاوت با دنیای فعلی داشتند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، نخستین وب سایت در سال ۱۹۹۱ توسط تیم برنرز لی وارد دنیای وب شد و تاکنون تغییر و تحولات بسیاری را به خود دیده است. اما همین وب سایت های ساده و صفحات آن مراحلی را برای طراحی دارند که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد به تشریح آن ها بپردازد.

طراحی یک وب سایت چه مراحلی دارد؟

طراحی وب؛ مهارت ساخت صفحات وب

طراحی وب به مهارت ساخت و راه‌اندازی صفحات وب گفته می‌شود که تیم برنرز لی، مخترع وب، با برپایی یک سایت وب در اوت سال ۱۹۹۱، نام خود را به عنوان نخستین سازندهٔ وب در تاریخ به ثبت رسانید. وی در نخستین وب سایت خود، از اَبَرمتن و پیوندی برای ایمیل (پست الکترونیک) استفاده کرده بود.

در آغاز، وب سایت‌ها با کُدهای ساده HTML نوشته می‌شدند، گونه‌ای از زبان نشانه‌گذاری که ساختار ساده‌ای به وب گاه‌ها می‌داد، شامل سرتیتر و پاراگراف، و توانایی پیوند دادن به آدرس‌های دیگر از طریق ابرپیوند. در مقایسه با روش‌های دیگر، این راه تازه و متفاوتی بود که کاربران به سادگی می‌توانستند با یک مرورگر، صفحه‌های پیوند خورده را باز کنند.


بیشتر بخوانید: به راحتی وبسایت بسازید


با پیشرفت وب و هنر طراحی آن، زبان کُدنویسی اش، اَبَرمتن یا اچ تی ام‌ال، پیچیده‌تر و پرانعطاف‌تر شد.

ابزاری مانند جدول‌ها که بیشتر برای نمایش نمودار‌های داده‌ای بودند، بزودی مورد استفاده نادرست، برای چیدمان‌های پنهان در صفحه‌های وب قرار گرفتند. با پیدایش الگو‌های آبشاری وب یا «CSS»، روش نادرست طراحی با جدول‌های پنهان در صفحه از گردونه خارج، و به جای آن استفاده مناسب از زبان کمکی «CSS» جایگزین شد.

فناوری‌های یکپارچه‌سازی پایگاه داده (Database)، مانند زبان‌های کُدنویسی سمت سرور (Server-Side Scripting) مانند CGI، PHP، ASP. NET، ASP، JSP و ColdFusion، و استاندارد‌های طراحی مدرن با الگو‌ها (CSS)، ساختار وب سایت‌ها را باز هم تغییر داده و آن را پیشرفته‌تر کرده‌اند.

سایت واکنش گرا یا سایت ریسپانسیو (responsive) سایتی است که با ابعاد و رزولوشن دستگاه‌های مختلف سازگاری دارد و کاربران بدون توجه به اینکه صفحه نمایش دستگاهشان کوچک باشد.


بیشتر بخوانید: چگونه کار با مایکروسافت ورد (Microsoft Word) را آغاز کنیم؟


همچنین با آمدن نگاره‌های جاندار و فناوری‌های پویانمایی به صفحه‌ها، مانند فلَش (Flash)، چهره وب بیشتر از پیش تغییر کرد و توانمندی‌های تازه به سازندگان رسانه و طراح‌های وب داده شد.

طراحی یک وب سایت چه مراحلی دارد؟

مراحل طراحی سایت به چه صورت است؟

۱) انتخاب و خریداری هاست یا فضای میزبانی وب

هاست یا فضای میزبانی وب، فضایی است بر روی سرویس دهنده اینترنتی که پس از طراحی سایت، صفحات خود را برای اینکه توسط کاربران دیده شود بر روی آن قرار می‌دهیم. این فضا بسته به نیاز شما از ۱۰MB شروع شده و تا تمامی فضای هارد دیسک یک سرویس دهنده می‌تواند حجم داشته باشد تا زمانی که فایل‌های وب سایت طراحی شده بر روی این فضا قرار نگیرد، دیگران قادر به بازدید از وب سایت شما نیستند.

کیفیت سرویس دهنده اینترنتی بسیار مهم است.


بیشتر بخوانید: آموزش ساخت وبلاگ


شما باید سعی کنید این فضا را از شرکت‌های معتبر در ایران و یا شرکت‌های بزرگ ارائه دهنده هاست در خارج از کشور، خریداری نمایید.

۲) نام دامنه اینترنتی

دامنه اینترنتی نامی است که با وارد کردن آن در مرورگر وب، وب سایت شما مشاهده می‌شود.

معمولاً شرکت‌هایی که خدمات هاست ارائه می‌دهند همگی دامنه اینترنتی نیز برای شما ثبت می‌کنند. دامنه اینترنتی را می‌توان بصورت یکساله، سه ساله و یا پنج ساله خریداری کرد.

توجه داشته باشید که به دلیل اینکه دامنه اینترنتی برند وب سایت شما محسوب می‌شود حتماً از شرکت‌های معتبر و بزرگ این دامنه‌ها را خریداری کنید.

امروزه کسانی که دامنه خود را توسط افراد غیر معتبر خریداری می‌کنند معمولاً با رشد و توسعه وب سایت خود با مشکلات بزرگی روبرو می‌شوند و چه بسا دامنه خود را از دست می‌دهند.

طراحی یک وب سایت چه مراحلی دارد؟

۳) برنامه ریزی و طراحی وب سایت

پس از تهیه نام دامنه اینترنتی و فضای میزبانی وب، اکنون شما می‌توانید برای طراحی سایت خود برنامه ریزی کنید.

البته باید به این سه بخش توجه کنید:

  1. وب سایت شما باید چه بخش‌هایی داشته باشد؟ مثلاً وب سایت شما باید دارای صفحه اختصاصی محصولات، مقالات، گالری تصاویر و یا از این قبیل موارد باشد. توجه داشته باشید که وقتی که با یک شرکت حرفه‌ای طراحی سایت قرارداد منعقد می‌کنید، آن شرکت خود باید کسب و کار شما را تحلیل کرده و یک طرح پیشنهادی بر مبنای آن آنالیز به شما ارائه دهد.
  2. معماری وب سایت شما باید چگونه باشد؟ پس از مشخص شدن اینکه وب سایت شما چه بخش‌هایی باید داشته باشد مهم است که بدانیم صفحات وب سایت ما به چه شکل می‌بایست در کنار هم قرار گیرند. نحوه مرور در وب سایت ما چگونه خواهد بود و بطور کلی معماری اطلاعات در وب سایت ما باید چگونه است.
  3. محتوی صفحات وب سایت: پس از مشخص شدن هر صفحه تهیه محتوی برای هر صفحه بسیار ضروری است. البته اگر با شرکت‌های حرفه‌ای در طراحی سایت کار کنید قطعاً این شرکت‌ها تهیه متن‌های وب سایت شما را خود بر عهده می‌گیرند چرا که تهیه این متن‌ها در بهینه سازی سایت شما برای موتور‌های جستجو نقش بسزایی دارند.

۴) طراحی سایت

پس از مرحله تحلیل و آنالیز، نوبت به طراحی وب سایت شما می‌رسد. مراحل اجرایی طراحی سایت بصورت زیر خواهد بود:

  • طراحی گرافیکی وب سایت
  • برنامه نویسی وب سایت
  • تست و رفع اشکالات احتمالی
  • وارد کردن محتوی صفحات وب سایت

۵) بارگذاری وب سایت در اینترنت و وب

پس از اینکه وب سایت طراحی شد، فایل‌های آن را در فضای اینترنتی (هاست) خریداری شده بارگذاری (Upload) می‌نمایند. اکنون وب سایت با وارد کردن نام دامنه اینترنتی قابل رویت است.

۶) معرفی و ترویج و تبلیغ وب سایت

یکی از بهترین راه‌های ترویج و تبلیغ یک وب سایت، بهینه سازی سایت (SEO) و معرفی به موتور‌های جستجو از قبیل گوگل است. سئو معمولاً بسیار مشکل، زمانبر و گران است، اما نتایج فوق العاده‌ای دربرخواهد داشت.


بیشتر بخوانید: چگونگی صفحه آرایی و تنظیم موقعیت صفحه


از دیگر راه‌ها برای تبلیغ وب سایت، می‌توان به بازاریابی ایمیلی، بازاریابی ویدئویی و یا بازاریابی از طریق بنر‌های اینترنتی اشاره کرد.

۷) نگهداری و توسعه وب سایت

پس از همه این مراحل اینکه بتوان وب سایت را بروز نگه داشت و اطلاعات آن را مرتباً بروز کرد بحث بسیار مهمی است. بروز نگه داشتن و افزودن مطالب جدید کسب رتبه‌های بالا در موتور‌های جستجو و همچنین افزایش ترافیک وب سایت شما می‌شود. هرگز این مرحله را نادیده نگیرید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار