قلی خسروی گفت: تنها راهکار کنترل بازار مسکن، دریافت مالیات سنگین از مالکانی است که قیمتهای نامتناسب با نرخ تورم را به مستاجران پیشنهاد میکنند.
مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه املاک استان تهران در گفتوگو با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: همزمان با کاهش نرخ دلار و ایجاد ثبات سیاسی در کشور، ثبات اقتصادی نیز ایجاد میشود و سوداگرانی که انتظار افزایش قیمت مسکن را داشتند؛ مطمئن باشند که قیمت مسکن افزایش نخواهد یافت.
وی افزود: تنها راهکار کنترل در بازار اجاره و خرید و فروش ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا، صنعتی سازی و افزایش تولید مسکن است و برای بازار اجاره باید ساخت مسکن استیجاری رونق پیدا کند، به طوری که هم اکنون در بسیاری از کشورها مانند ترکیه، مجتمعهایی در محلهها برای اجاره خانه اولیها ساخته شده است.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران تاکید کرد: در کشور ترکیه، شهرداری با کمک سازمان تامین اجتماعی اقدام به ساخت واحدهایی برای اقشار متوسط رو به پایین کرده است و همین واحدها شاخص اجاری داری شده است و از همین طریق بازار اجاراه را کنترل میکنند.
قلی خسروی ادامه داد: باید دریافت مالیات از مالکانی که نرخ اجاره را بیش از قیمتهای تعیین شده دریافت میکنند، الزامی شود و همین موضوع، زمینه ساز آرامش در بازار خواهد شد.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران افزود: تجربه در سال ۹۱ نشان داد که قیمت مسکن با تغییر ارز ۳ برابر شد، اما در طول سالهای ۹۲ و ۹۳ قیمتها افزایش نیافت و به طور معمول قیمت اجاره و همچنین قیمت خرید و فروش زیر شاخص نرخ تورم بود.
بیشتر بخوانید: سرمایهگذاران مسکن استیجاری را جایگزین مالسازی کنند
وی توضیح داد: امسال همزمان با نزدیک شدن به فصل تابستان و جا به جاییها، قیمت اجاره زیر شاخص تورم خواهد بود و مستاجران نگران افزایش میزان اجاره نباشند.
قلی خسروی با اشاره به اینکه مالکیت در بازار اجاره و مسکن بسیار محترم است، گفت: دولت و وزارت راه و شهرسازی برای بازار اجاره طرحی را مطرح کرده اند؛ به طوری که اگر مالکان اجارهها را مازاد بر قیمت تعیین شده مشخص کنند، باید مالیات پرداخت کنند و همین اتفاق باعث میشود که قیمتها افزایش نباید.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران گفت: دولت، امسال ضریب مالیاتی اجاره بها را ۳۰ درصد افزایش داده و همین باعث میشود که مالکان برای اجاره واحد مسکونی با خریداران به تعامل خوبی برسند.
وی با اشاره به اینکه دریافت کد رهگیری برای مالکان و مستاجران بسیار ضروری است، گفت: در صورتی که کد رهگیری برای واحدهای مسکونی دریافت نشود؛ خلاف قانون است، زیرا دریافت مالیات تنها از سوی بازرسان اداره مالیات از طریق کد رهگیری امکان پذیر است.
قلی خسروی بیان کرد: مقرر شده بود که تمامی بانکها، شهرداریها و دستگاههای دولتی به سامانه کد رهگیری متصل شوند، اما هنوز این دستگاهها به سامانه متصل نشدهاند و همین موضوع باعث شده که اطلاعات کامل نشود.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران با اشاره به اینکه در چند ساله گذشته بازار مسکن ۴ بار شاهد جهش قیمتی بوده که عبارت است از سال ۶۸، ۸۶، ۹۱ و ۹۷، اما در سالهای ۸۴ و ۸۵ به دلیل آنکه بانکهای خصوصی تمامی ملکهای مناسب را در بازار با قیمتهای نجومی خریداری کردند، قیمت مسکن در سال 86 به صورت نجومی افزایش یافت.
وی گفت: در آن دوره دولت برای کنترل بازار، طرح مسکن مهر را اجرایی کرد و همین موضوع باعث شد که بازار به ثبات برسد، بنابراین اگر دولت در طرح ملی مسکن، زمین را به صورت رایگان و یا با قیمت بسیار پایینتر در اختیار سازندگان قرار دهد، قطعا قیمتها میشکند.
قلی خسروی افزود: عرضه زمین رایگان به سازندگان باعث میشود که تولید افزایش یابد و این طرح مانند طرح مسکن مهر میتواند بازار را به آرامش برساند، اما تنها مشکلی که در طرح مسکن مهر وجود داشت آن بود که حق خرید و فروش واحدها وجود نداشت که وزیر سابق راه و شهرسازی این قانون را برداشت و همین باعث شد که بخش عمدهای از مشکلات مسکن مهر برطرف شود.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران تاکید کرد: ارائه تسهیلات مناسب به سازندگان و کاهش هزینههای تولید مسکن میتواند انگیزه بسیار مناسبی برای سازندگان و سرمایه گذاران در بازار باشد.
وی بیان کرد: بازار مسکن هم اکنون تشنه تولید مسکن است، بنابراین دولت باید در طرح ملی، انگیزه سرمایه گذاری و تولید را تقویت کند.
قلی خسروی با اشاره به اینکه دولت باید واحدهایی را به شرط تملیک در اختیار مستاجران قرار دهد، تاکید کرد: اجرای این طرح با وارد کردن آن در طرح ملی میتواند امسال بازار آرامی را برای متقاضیان مسکن رقم بزند.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران در پایان گفت: با نزدیک شدن به فصل جابهجاییها دولت نباید قیمتهای اجباری برای مالکان تعیین کند، بلکه تنها راهکار کنترل در این بازار، دریافت مالیات سنگین از مالکانی است که قیمتهای نامتناسب با نرخ تورم را به مستاجران پیشنهاد میکنند.
انتهای پیام/
یعنی خجالت نمی کشند, کاهش نرخ دلار ? نسبت به چه زمانی ? دلار ۴۲۰۰ شده مگه ?ثبات ! افزایش نخواهد یافت ? پس این افزایشی که تا الان یافته و چند برابری قیمتها منالجمله مسکن چه جوری باید جبران بشه ! حقوق ها و دستمزدها که همونه ,یارانه ها هم باوجود بستگی مستقیم به درآمد دلاری همون یارانه ۱۰ سال پیشه !
حالا ب من بگید مالیات سنگین چ دردی ازمن کارگرساختمانی ک با۴سر عائله و با حقوق ۲میلیون ۵۰۰هزارتومان درآمد دوا میکنه
از این نوع حرف های امیدوار کننده زیاد شنیدیم
اینها فقط حرف میزنند.
میگه قیمت خونه بالاتر نمی ره، همین الانم سه برابر شده
این آقا انتظار داره چقدر دیگه اضافه بشه
همه ما نزد خدا مسئولیم
به امید فردایی بهتر برای سرزمینمان
مقصر دولت و بد مالک بی وجدان نه اقا شما که میگین املاکیا نه اینطور نیست.
به نظر من باید مالکان خونه هارو باید تو ثامانه ثبت کنن و بعد اقدامی انجام بدن مثل مسکن مهر ها که تو ثامانه ماکل مشخص هستند ولی تکمیلتر
بازهم خیلی بنگاهیها نامردترن
بنگاهها رو مثل اداره ثبت معتبر کنن و تعدادشونو کم کنن
باور بفرمایید بنده نمیدونم با مالک تماس بگیرم و چطور صحبت کنم که راضی بشه بشینم .
چرا دولت برای این املاک ها که مثل قارچ سمی می رویند فکری نمیکند ؟ چرا همیشه مستاجر زجر کشیده و مالک و خود املاک منفعت دیده باشند ؟ چرا بازرسی از املاک وجود ندارد ؟
چرا من هر سال تنم باید بلرزد بابت پول پیش که ندارم و اجاره بهایی که در توانم نیست ؟با 42 سال سن چه زمانی برایم زمان آرامش است ؟
چرا در هر خیابان این همه بنگاهی باز میشه ؟به فاصله کم وکنار هم...!!!همه هم بیکار ودر حال بازی با موبایلشون
بعد همون اپارتمان ماهی 500 اجارشه... ماهی 1600 فقط قسط میدم... اخه این همه پول دادم واسه ماهی 500 تومن اجاره... بعد مستاجر ناراضیه؟اصلا نباید ملک بدی اجاره خرابش میکنن... اجاره ها خیلی پایینه...
اونجا که میزنن کل خونه رو داغون میکنن سر سال کل اجاره دریافتی رو باید بدی برا تعمیرات چرا کسی نمیاد از صاحب خونه دفاع کنه؟
یه سقف تعیین کنید برا اجاره و ودیعه مسکن هر کی بیشتر خواست اجاره بگیره خونش رو تا یک سال دولت خودش بده به اجاره تا دیگه قیمت ها بالا نره
بخصوص دانه درشتها و دلالان
مسئول این همه بد بختی کیه جواب بدین کجا مردین
مالیات هیچ کار نمی کنه واسه مستاجر
باید اجاره بیشتر ی بدهیم
امسال که 25درصد اجاره بنده زیاد شد
چرا قیمت ها دست دلال های از خدا بی خبری است که با خریدهای حتی صوری قیمت ها را نجومی کردند
چرا همه مشکلات را ه حل ان هم بدون هزینه برای دولت دارد
لکن قرار نیست حل شود
مشکل جای دیگری است
وگرنه
۱- در یک خیابان ۵۰۰ متر ( مثلا دردشت نارمک) فکر کنم کمت از ۲۰ مشاور املاک نباشه. که شده محل دلالی مسکن.از نمایشگاههای ماشین هم شلوغتره به حمدالله. چرا ماه به ماه مغازه ها کاربریشون به مشاور مسکن تغییر پیدا میکنه.
۲- آقای محترم، بروید و اجاره نامه بنویسید و ببینید که تاکید میکنم هیچ کد رهگیری از سوی مشاورین املاک داده نمیشه، هیییییچ.من مستاجر تا اکنون و برای هیچ قولنامه ای تحت فشار کد نگرفتم.
۳-( مشاور املاکی) را میشناسم که ملک را میخرد و در هنگام محضر نه به نام خودش و قولنامه نوشته شده و بلکه به نام شخص ثالث میفروشد. هم حق دلالی گرفته میشود،هم مالیات انتقال را نمیدهد. سازو کارش را هم همه شما مسکنی های گرامی بلدید این بازی گرفتن مالیاتتون هم میشه مثل مالیات بر ارزش افزوده که مصرف کننده بایست در آخر پرداخت کنه.
هیچ کسی هم بهشون نظارت نمیکنه
کافیه یه سریبه فاز یک اندیشه بزنید از هر 10 مغازه 8 تاش املاکیه