به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شادی علاوه بر اینكه یك حالت روانی است، با فرآیندهای شیمیایی بدن ما از جمله تعادل و عملكرد هورمونها نیز مرتبط است. علائم زیر نشان میدهد هورمونهای شادی در بدن شما شرایط سالمی ندارد:
افزایش وزن: كمبود هورمون دوپامین یكی دیگر از هورمونهای شادی میتواند به افزایش وزن منجر شود، زیرا كمبود این هورمون تمایل به پرخوری و مصرف شیرینیها را افزایش میدهد و ممكن است در شما اعتیاد به مصرف شیرینیها ایجاد كند.
بیشتربخوانید: قانون تلاش معکوس چیست؟
كاهش حس همدلی: مطالعات نشان میدهد میان احساس همدلی و سطح هورمون اكسیتوسین، دیگر هورمون شادیآور در بدن، ارتباط وجود دارد. اگر احساس میكنید كمتر میتوانید با دیگران احساس همدلی داشته باشید، احتمالا دچار كمبود اكسیتوسین هستید.
سردرد: سردرد شما میتواند ناشی از كمبود هورمون پروژسترون -یكی دیگر از هورمونها تقویتكننده روحیه -باشد. این نوع سردرد معمولا به شكل سردردهای میگرنی بروز میكند.
تمایل به خوردن شیرینیجات و چیپس: اگر تمایل زیادی به مصرف قندها و نشاستهها دارید عامل آن میتواند پایین بودن سطح سروتونین یا هورمون شادی در بدنتان باشد. مصرف قندها و نشاستهها باعث میشود روحیه بهتری پیدا كنید، اما این بهبود روحیه موقت است و پس از آن هورمون سروتونین به میزان بیشتری كاهش پیدا میكند و نیاز شما به مصرف قندها افزایش پیدا میكند.
بیخوابی: بیخوابی یكی از علائمی است كه نشان میدهد دچار كمبود سروتونین هستد. كمبود سروتونین با مشكلات خواب و تغییرات روحی همراه است. كسانی كه از استرس و افسردگی مستمر رنج میبرند و سبك زندگی كمتحرك دارند معمولا دچار بیخوابی ناشی از كمبود سروتونین هستند.
لرزش دستها: كمبود هورمون دوپامین میتواند حركات غیرارادی بدن بر اثر انقباض ماهیچهها را به دنبال داشته باشد. این مشكل اغلب در دستها بروز میكند. البته لرزش دستها میتواند از بیماریهای عصبشناختی نیز ناشی شده باشد.
منبع: روزنامه جام جم
انتهای پیام/