به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، نادری فر، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان با اشاره به اینکه پس از ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت توسط مقام معظم رهبری، شورای راهبردی جمعیت استان برنامهریزی لازم را در راستای تمام بندهای این ابلاغیه را انجام و سند تهیه کرده است افزود: در حوزه باروری، سند افزایش باروری استان تنظیم و در این سند علاوه بر کمیت جمعیت به کیفیت نیز توجه شده است.
وی با بیان اینکه در این سند صرفا بر فرزندآوری تاکید نشده است ادامه داد: اقداماتی در حوزههای دیگر صورت گرفته تا بتوانیم به افزایش جمعیت برسیم.
وی به کاهش ۱۰ درصدی طلاق و مرگ و میر ناشی از تصادفات جادهای در جامعه موجب افزایش جمعیت در استان میشود اشاره وبیان کرد: سالانه ۷۰۰ نفر بر اثر سوانح جادهای در استان کشته میشوند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان با اشاره به اینکه موفق شدهایم این آمار را به گمتر از ۴۰۰ نفر در سال برسانیم خاطرنشان کرد: این اقدام علاوه بر افزایش باروری و جمعیت از بیسرپرست شدن خانوادهها و بروز آسیبهای اجتماعی جلوگیری میکند.
وی با اشاره به اینکه میانگین ناباروری در دنیا ۱۴ درصد و در ایران ۲۴ درصد است افزود: شورای راهبردی جمعیت برای کاهش ۱۰ درصدی ناباروری برنامهریزی کرده است.
نادریفربا بیان اینکه یکی از عوامل عدم پیگیری خانوادهها برای درمان ناباروری عدم پوشش بیمههای درمانی در این زمینه بود گفت: امروزه با پیگیریهای مستمر درمان ناباروری به صورت رایگان زیرپوشش بیمه درمانی قرار گرفته است.
وی ابراز داشت: سطح جایگزینی که یک مادر در طول عمر خود باید ۲.۱ فرزند را از خود به جای بگذارد از ۱.۸ فرزند به ۲.۱ فرزند رسیده است که با برنامهریزی هدف این است که این سطح جایگزین را بتوانیم به ۲.۶ فرزند برای هر مادر برسانیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر درصد فرزندآوری زنان بالای ۳۰ سال از ۳۱ درصد در سال ۹۰ به ۴۴.۵ درصد رسیده است ادامه داد: سن باداری بیش از ۳۰ سال برای جان فرزند و مادر بسیار خطرناک است، اما برخی از اتفاقات به دلیل تغییر سبک زندگی در جامعه غیر قابل کنترل است.
انتهای پیام/ج