به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، بابک دین پرست شامگاه سه شنبه در نشست با فعالان اقتصادی شهرستان بانه گفت: با وجود اهتمام جدی دولت و انگیزه و اشتیاق دولت مردان برای حل مشکل معیشتی مرزنشینان استانهای مرزی شیرینی این توجه خاص دولت به کام مرزنشینان ننشست.
وی با اشاره به وظایف حاکمیتی وزارت کشور گفت: مشکل معیشت مرزنشینان به جدیت پیگیری میشود با توجه به غیر فعال بودن تمام کارتهای مرزنشینی مشخص شده که در زمینه کمک به معیشت آنان اقدامی انجام نشده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی وزیر کشور گفت: براساس تصویب نامه های هیات وزیران ۳۹ بازارچه در ۹ استان مرزی وجود دارد که در این استان ها به دلیل داشتن مرز با هفت کشور همسایه زمینه برای انجام مبادلات مرزی مشترک فراهم است.
دین پرست افزود: در بسیاری از مرزها جامعه هدف دولت از مزایای مرز بهره مند نمیشود و بیشتر واسطهها و دلالان از این فرصتهای سود میبرند.
دبیر شورای توسعه و امینت پایدار شرق و غرب کشور گفت: ۹ استان کشور عضو شورای توسعه و امنیت پایدار هستند که استان کردستان نیز یکی از استانهای عضو است.
وی یاد آور شد: ساماندهی بازارچههای موقت مرزی و تأمین معیشت مرزنشینان مهمترین برنامه دولت است و هدف دولت از ساماندهی بازارچههای موقت مرزی کمک به معیشت مرزنشینان است.
دین پرست گفت: هدف گذاری دولت در زمینه ساماندهی مبادلات مرزی درست بود و ۹ هزار میلیارد ریال نیز برای این هدف اختصاص یافت و قرار بود به هر خانواده هر ماه پنج میلیون ریال به عنوان تخفیف عوارض گمرکی پرداخت شود.
وی اضافه کرد: در راستای اهداف دولت و کمک به معیشت مرزنشینان سال گذشته اعتبارات برای ساماندهی مبادلات مرزی از ۹ هزار میلیارد ریال به ۴۲ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.
دین پرست اظهار داشت: عدم تخصیص یارانه تسهیلات، مشکلات شهرک صنعتی، ایجاد اتاق فکر اقتصادی و بررسی علت تعطیلی پنج هزار واحد صنفی بانه از مهمترین مشکلات این شهرستان مرزی است که با جدیت پیگیری میشود.
وی ادامه داد: هر پیشنهادی برای توسعه مرز در استان مصوب میشود بایستی شیرینی هدف دولت را به کام مردم بچشانیم و اهداف و برنامههای دولت را اجرایی شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی وزیر کشور گفت: با توجه به وجود هتلهای لوکس در بانه باید برنامه مشخصی برای طرح توسعه شهرستان و بوم گردی ارائه شود و جاذبههای گردشگری آن نیز ایجاد شود.
انتهای پیام/م