به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، غلامرضا جعفری، رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی با اشاره به ویژگیهای بازیهای سنتی و بومی در دوره آموزش و بازآموزی روسای گروه و کارشناسان توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری ادارت کل ورزش و جوانان کشور که به مدت سه روز به میزبانی کرمان در هتل ایرانگردی در حال برگزاریست، گفت: نگرش حاکم بر سیاستها و برنامههای ما با یک رویکرد علمی، پیش میرود چرا که قرارمان این نیست، چون ورزش روستاییست و ورزش سنتی و بازیهای بومی و محلیست فقط به تشریح چشم انداز، سیاستها و برنامهها بپردازیم.
وی افزود: کارهایی که دوستان ما در دفتر توسعه ورزش روستایی مدیریت میکنند، هیچ تعارضی با برنامههای ما ندارد و بر اساس چشم انداز فدراسیون که خیلی صریح و روشن بیان شده، همانندسازی و ارتقای سطح سلامت و بهره وری روستاییان و عشایر یکی از اولویتهای ماست.
جعفری تصریح کرد: ورزشهای قهرمانی سر جای خودش است، ولی از آنجایی که همهی مردم ما نمیتوانند، قهرمان باشند، پس ما در چارچوب سیاست هایمان به دنبال این هستیم با استفاده از ورزش در ارتقای سطح سلامت که میتواند در فرایندهای اقتصادی هم موردنظر واقع شود، به کاهش هزینههای درمانی توجه کنیم.
وی یادآور شد: بر این اساس، اعتبارات هزینههای درمانی به رونق تولید معطوف میشود، آن هم رونقی که مقام معظم رهبری در سال جدید به آن تأکید ویژهای داشتند.
رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی تأکید کرد: جامعه ورزش قهرمانی یکی از افتخاراتش این است که اکثر به اتفاق ورزشکاران نخبه اش از بین روستاها ست.
جعفری با اعلام اینکه احیا و ترویج ارزشهای فرهنگیمان در قالب بازیهای بومی و محلی تجلی پیدا میکند، بیان داشت: ورزشهای سنتی و بازیهای بومی و محلی، مورد تأکید مقام معظم رهبریست و منویات ایشان در همهی موضوعات به صورت عام در بحث توسعه ورزش فصل الخطاب است و ویژه اینکه ما باید بتوانیم در عرصهی بین الملل ویژگی ایرانیها را مدیریت و تبلیغ کنیم.
وی گفت: معرفی فرهنگ ارزشی ایرانی در دنیا یکی از اهداف اصلی ما در عرصهی بین الملل است و یکی از مهمترین بحثهایی که ما دنبال میکنیم، موضوع احیا و ترویج بازیهای سنتیست.
جعفری افزود: فدراسیون ما یک فدراسیون نوپاست، و در کل باید گفت، ساختار و تشکیلات ورزش روستایی کشور در مقابل سایر تشکیلات، جوان است، پس ما ملزم هستیم از تجارب دیگر و حتی جهانی برای ارتقا و افزایش ظرفیتهای داخلیمان استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: اینکه با همکاری هیئتها در جهت بهره وری بالا، توانمندی جامعه مولدمان با یک رویکرد همگانی و با اولویت همگانی کردن ورزش، تثبیت ارتقای جایگاه ورزشیمان و انسجامی که میتوانیم از طریق ورزش در بین اقواممان بوجود بیاوریم، اقدام کنیم.
جعفری یادآور شد: قرارمان توجه به وجه اشتراک هاست که در این صورت تنوع فرهنگیمان که از تنوع اقوام نشأت میگیرد، میتواند یک فرصت تلقی شود، ولی اگر برای آن برنامهای نداشته باشیم، این به صورت یک تهدید خودش را نشان میدهد.
رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی بیان داشت: مأمورتی که تعریف کردیم، حمایت از فرایندهای ورزش قهرمانی، جلب مشارکت جامعه روستایی به فعالیتهای ورزشی با توجه به مواهب و تأثیراتی که دارد، تثبیت جایگاه ورزش کشور، تهییج غرور ملی که باعث میشود مردم هیجاناتشان را به صورت ویژهای در قالب برنامهها بروز دهند و احیا و ترویج ورزشهای سنتی و بازیهای بومی و محلی است.
جعفری جلب رضایت مندی جامعه هدف، اثربخشی و کارایی، عینیت بخشی به منویات مقام معظم رهبری با رویکرد ورزش همگانی را جزو وظایف و اهداف این فدراسیون برشمرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اعلام اینکه به دنبال راه اندازی سازمان ورزش روستایی بودیم، گفت: هدف این بود بتوانیم ساختارمان را پویندهتر و فعالتر در حوزه ورزش روستایی مدیریت کنیم لذا در این راه معذوریتهایی وجود داشت که محقق نشد.
جعفری به راه اندازی خانههای ورزش روستایی اشاره کرد و افزود: بر این اساس از اماکن بلااستفاده موجود در روستاها با کاربری ورزشی استفاده میشود و با این کار در واقع یک فرصت متوازنی را ایجاد میکنیم.
وی تصریح کرد: فلسفه شکلگیری خانههای ورزش از این منظر برای ما مهم است که بتوانیم علاوه بر گسترش فعالیتهای ورزشی در روستاها، خلاءهای موجود را نیز برطرف کنیم.
جعفری یادآور شد: ۶۳ هزار روستا داشتیم که ۵۳ها تا دارای سکنه هستند، بدین منظور اولویتهای رشتههای ورزشی را متناسب به علاقه مندی روستاییان و توجه به زیرساختها در پیش داریم.
وی تأکید کرد: با اولویت جلو بروید، باید برای تک تک مردم با توجه به حقوق شهروندی، امکان مشارکتشان در فعالیتهای مورد اقبالشان را مدیریت کنیم.
جعفری ارزیابی عملکرد استانها و حمایت از طرحهای پژوهشی را از دیگر وظایف این فدراسیون عنوان کرد و گفت: تصمیم داریم سیاستها و برنامهها مان را با یک رویکرد علمی پیش ببریم.
وی افزود: سعیمان بر این است با همکاری وزارت ورزش و جوانان با اولویت بندی رشتههای ورزشی بر مبنای سیاستهای تعریف شده، زمینههای مشارکت را در مناطق تقویت کنیم.
جعفری تصریح کرد: تعامل با فدراسیون ورزشهای همگانی و دانش آموزی جزو اولویت هایمان است و به دنبال این هستیم با استفاده از نگرش علمی حاکم بر حوزه روستا، ورزش روستایی را با اولویت ورزش همگانی مدیریت کنیم.
انتهای پیام/ب