به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی پس از بازدید از چند واحد صنعتی شیروان، در نشست بررسی زیرساختهای جادهای و ریلی استان خراسان شمالی که در شیروان برگزار شد، با بیان اینکه وقتی دشمن قداره بند، با ما در همه عرصهها و خاصه اقتصادی، خصومت دارد، باید با بیشترین وفاق و همدلی با او روبرو شویم.
لاریجانی افزود: برای رفع مشکل مسکن در روستاها و شهرهای کوچک، مدل جدیدی ارائه کرده ایم و امیدواریم مسئولان مربوط هم برای اجرای آن، پیگیر باشند.
وی با بیان اینکه در این طرح، اختیار واگذاری زمین و تسهیلات را به شورای برنامه ریزی استانها دادهایم افزود: در این طرح، سهم تسهیلات مسکن از ۸ به ۲۰ درصد افزایش یافته است تا جوانانی که در بدو تشکیل زندگی اند، مشکل سرپناه نداشته باشند.
لاریجانی همچنین گفت: موضوع توزیع متناسب کالاهای اساسی در مجلس در حال بررسی است.
وی افزود: برای توسعه راه آهن در این استان، از فاینانس استفاده میشود و امکان پذیر است که جزء اولویتها قرار گیرد و بنده هم حتما سفارش و پیگیری میکنم.
دکتر لاریجانی گفت: مرز هم یک فرصت مناسب برای توسعه شهرستان است و ایجاد بازارچه مرزی شیروان را پیگیری میکنم و گفتگوهای لازم را با کشور ترکمنستان انجام میدهم.
وی از مسئولان و نماینده شیروان برای پیگیری و برخورداری صد درصد روستاهای شیروان از نعمت گاز و همچنین تدوین سند توسعه استان قدردانی کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی، همچنین بر راه اندازی تولید برای رفع مشکل اشتغال، استفاده از ظرفیت مردم در اقتصاد استان و کشور و چابک سازی دولت، استفاده و توسعه ظرفیتهای کشاورزی همچون سیستمهای گلخانهای و صنایع جانبی و گردشگری تاکید کرد.
استاندار خراسان شمالی هم در این نشست گفت: در طرح توسعه استان، به توسعه متوازن همه بخشهای منطقه توجه شده است.
شجاعی افزود: باید بتوانیم از ظرفیت مجموع داشتههای استان همچون نیروی انسانی به درستی استفاده کنیم.
حجت الاسلام کوثری امام جمعه شیروان هم نبود شغل را بزرگترین مشکل مردم منطقه و سبب مهاجرت فراوان به شهرهای بزرگ عنوان کرد و گفت: در کشور ما کارها بسیار تداخل دارد. مجلس همانطور که قانون تصویب میکند باید پیگیر اجرایش هم باشد.
مهندس هنرور مدیر زیرساخت توسعه شمال شرق وزارت راه و شهرسازی هم با بیان اینکه عملیات ساخت راه آهن جوین اسفراین بجنورد شیروان، به طول ۲۱۱ کیلومتر از سال ۹۰ آغاز شده، گفت: بخش اول این طرح، به طول ۵۸ کیلومتر تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت داشته و بخش دوم آن نیز از اسفراین تا بجنورد به طول ۱۰۳ کیلومتر در حال پیگیری برای انعقا قرارداد با یک کنسرسیوم داخلی است و بخش سوم هم راه آهن بجنورد به شیروان به طول ۵۰ کیلومتر است که در حال اجرای مناقصه و ابلاغ آن هستیم.
رئیس مجمع نمایندگان استان و نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی نیز بر بهره گیری از ظرفیت مرز مشترک ۸۰ کیلومتری شهرستان شیروان با ترکمنستان تاکید کرد و گفت: ۵۰۰ میلیون یورو اعتبار در نیروگاه شیروان هزینه شده که برابر بیش از ۳۰ سال اعتبار کل استان است.
عزیزی همچنین از تجهیز کارگاه پالایشگاه بنزین یورو چهار شیروان و راه آهن شیروان- بجنورد خبر داد.
وی گفت: کارخانه قند شیروان از بحران خارج شده و در طول فعالیت ۶۳ ساله کارخانه، دوبار در فصل بهار فعالیت داشته و هم اکنون نیز ۶۶ هزارتن شکر خام جذب شده تا به فعالیتش ادامه دهد.
انتهای پیام / م