به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، چنگیز ابراهیمی ، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: کشت نشایی چغندرقند برای اولین بار در سطح نیم هکتار به تعداد ۵۰ هزار نشاء در مزارع کشاورزی روستایی باباقلی شهرستان کوهدشت اجرا می شود.
ابراهیمی در دومین روز از هفته جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کاشت نشایی یکی از روشهای کشت است که میتواند درکاهش مصرف آب آبیاری، سموم آفات نباتی و علفکشهای شیمیایی مؤثر باشد.
وی با اشاره به اینکه رقم چغندرقند کشت شده را از نوع موریل است، افزود: در این روش بخشی از طول دوره رشد محصول در خزانه و درمساحت بسیار محدودتری نسبت به کشت مستقیم بذر در مزرعه سپری و در مصرف نهادههای تولید صرفهجویی میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان از دیگر مزایای کشت نشایی چغندر قند را یکنواختی سطح سبز محصول، افزایش تولید و کاهش هزینههای عملیات، کوتاه شدن مرحله کاشت تا برداشت و کنترل و کاهش عوامل خسارتزا مانند علفهای هرز و آفات و بیماریها عنوان کرد.
امیری افزود: چغندر قند یک محصول با نیاز آبی بالا با طول دوره رشد در حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ روز است.
وی بیان کرد: با توجه به محدودیت منابع تأمین آب و ضرورت مصرف بهینه آب، کشت نشایی چغندرقند با توجه به کاهش سه تا چهار نوبت در آب آبیاری که مهمترین ویژگی این نوع کشت است، در دستور کار قرار گرفته و در راستای اجرای سیاستهای (رونق تولیدی، امنیت غذایی) اجرایی میشود.
انتهای پیام/ ر