سعید سلطانی، مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت قیمت شیر خام در بازار اظهار کرد: بر اساس تصمیم کارگروه تنظیم بازار قیمت هر کیلو شیر خام تحویل درب دامداری از ۲ هزار تومان به ۲ هزار و ۳۹۰ تومان افزایش یافت این در حالی است که اتحادیه بر اساس هزینههای تولید نرخ ۲ هزار و ۵۷۰ تومان را به ستاد تنظیم بازار پیشنهاد داده بود.
وی افزود: با توجه به کاهش قدرت خرید خانوار نرخ پیشنهادی توسط ستاد تنظیم بازار پذیرفته نشد و در نهایت چکشکاری روی قیمت صورت گرفت.
سلطانی ادامه داد: با توجه به افزایش کرایههای حمل و نقل برخی کارخانههای لبنی ۲ تا ۳ ماه با تأخیر مطالبات دامداران را پرداخت میکنند و در مقابل تولیدکنندگان ۲ تا ۳ ماه قبل از تحویل نهادههای دامی پول را میپردازند که این امر در کمبود نقدینگی دامداران دامن میزند.
مدیر عامل اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه در ماههای اخیر اختلاف نرخ مصوب نهادههای دامی با بازار آزاد بسیار چشمگیر بود، بیان کرد: در حال حاضر هر کیلو کنجاله سویا با درصدی کاهش نسبت به ماههای اخیر حدود ۴ هزار تومان و ذرت و جو یک هزار و ۷۰۰ تومان در بازار آزاد عرضه میشو.
به گفته وی با وجود اختصاص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به واردات نهادههای دامی باید ذرت و جو بر اساس نرخ مصوب وزارت جهاد کشاورزی در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد که متأسفانه برخی واردکنندگان با نرخهای بالاتری اقدام به فروش نهادهها به دامداران میکنند که این امر در کنار افزایش هزینههای حمل و نقل سود دامدار را بسیار کاهش میدهد.
سلطانی با اشاره به اینکه ۷۰ در صد هزینههای تولید به نهادههای دامی باز میگردد گفت: امسال حدود ۱۵ میلیون تن انواع نهادههای دامی همچون جو، ذرت و کنجاله سویا برای تأمین نیاز کشور باید وارد شود که نوسان نرخ ارز در قیمت تمام شه محصولات نهایی شیر و گوشت قرمز تأثیر بسزایی دارد.
مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور ادامه داد: با وجود افزایش هزینههای حمل، اما متأسفانه برخی رانندگان به این افزایش قیمت راضی نیستند و مجدد مبلغی مازاد پشت بارنامه دریافت میکنند که تمامی این عوامل بر افزایش هزینههای تولید دامن میزند.
سلطانی در پایان از افزایش ۶ درصد تولید شیر خام در کشور خبر داد و گفت: امسال پیش بینی میشود که تولید شیر خام به سبب اصلاح نژاد دام با رشد ۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۱۱ میلیون تن برسد.
انتهای پیام/
خوراک به من شرکت 2400 میده به غیر از خرجای دیگه گاوداری
به نظر شما تفاوت رو دامدار چطوری باید جبران کنه
به عنوان مثال میزان ماده خشک و درصد چربی پنیر حدّ مشخصی دارد، ولی اکثر کارخانجات لبنی این موضوع را رعایت نمی کنند و میزان آب موجود در پنیر بسیار بیشتر از مقدار استاندارد می باشد!!!!
با همین قیمت فعلی هم من توانایی خرید شیر برای بچه ها رو ندارم .چه برسه که گرونتر هم بشه...........
شرمنده زن وبچه ها هستیم....................
شیر را از دامدار 2000 تومان می خرند و به مصرف کننده 3500 تومان می فروشند !!!! ضمن اینکه ، قبلا" طلای شیر (چربی شیر) را از آن جدا می کنند!!!!
ودر این میان تولید کننده اصلی یعنی دامدار زیانهای کلان را متحمل می شود و....
سودجویانی کلان و خارج از عرف کارخانجات لبنی ، بر کسی پوشیده نیست!!!
ولی باز خوراک گرونه . ولی الان کرده 2 هزار تومان کیلو شیر در مقابل قیمت4 هزار تومانی هر کیلو خوراک الان کجا شیر گرون وقتی قیمت شیر نصف قیمت خوراک الان بجز خوراک دام هزینه دیگر مگه وجود ندارد مثل کارگر برق اب ماشین الات گرونی کاه خرابی الان تو استان گلستان سیل اومد و ما 2 ماه شیر فروش نداشتیم الان کی پاسخ کو هیچ کس چرا دامدارن سیل زده نگاه نمی کنید با این وضع گرونی خوراک ما تونایی نگهداری گاو نداریم
اینده خودش رو در سلامت هموطنانمون نشون خواهد داد
این ها چه می کند با جان و مال مردم
اگر کسی هم بخواهد این تقلب را انجام دهد ، هنگام تحویل شیر به کارخانجات لبنی ، مشخص می شود !
و بر همین منوال ، مصرف کننده، شیر خام را طبق این قیمتهای مصوب خریداری نمی کند !!!!!
و نظارتی هم وجود ندارد !!!!