به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی میر اشرفی، رئیس کل گمرک ایران به بررسی راهکارهای مناسب برای کاهش بروکراسی و نامه نگاریها میان دستگاهها اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که باید در گمرک به آن دقت داشته باشیم افزایش تمرکز بر پیش اظهاری و کنترل اقلام از لحاظ قانونی، کیفیتی و کمیتی قبل ورود کالاها به کشور است.
وی افزود: با برگزاری جلسات مختلف با وزارت صمت، بانکها و همچنین سازمان استاندارد کشور، روند صادرات و واردات با شرایط خیلی بهتری نسبت به قبل در حال انجام گرفتن است.
میر اشرفی گفت: مدت رسوب کالاهای صادراتی در گمرک کمتر از یک ساعت و مدت رسوب کالاهای اساسی اقلام وارداتی به کشور کمتر از یک روز است؛ البته گمرک در تلاش است تا تمام فرآیندهای کنترل کالاها را قبل ورود به مرز گمرک و انباشت آن در انبار در کشور مبدأ انجام دهد که سازمان استاندارد یکی از سازمانهای مرتبط در همین امر است.
میر اشرفی در پایان با اشاره به دلایل رسوب کالاها در گمرک گفت: عمده دلایل رسوب اقلام اساسی در گمرکات مربوط به نحوه تأمین ارز، نحوه انتقال اسناد مالکیت، امورات حقوقی، اسناد بانکی و ثبت سفارش در سازمان صمت بازمیگردد، همچنین دلایل خارجی از جمله کارشکنی برخی کشورها بر اساس تحریم ظالمانه آمریکا در فرآیند بازرسی و کنترل کالاها برای ورود به کشور تأثیرگذار است که خوشبختانه در ماههای اخیر این تأثیر را به حداقل رساندهایم.
نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه میان سازمان استاندارد و گمرک ایران در جهت تسهیل در ترخیص کالاهای وارداتی اظهار کرد: برای تسهیل در واردات کالاهای مورد نیاز کشور مجوزهای سهل الوصول تری از طرف سازمانهای مربوطه نیاز است.
وی افزود: هدف اصلی این تفاهمنامه که به منظور تسهیل در روند ترخیص کالاها امضا میشود تلاش برای تنظیم بازار اقلام اساسی است.
پیروزبخت با اشاره به تأثیر مثبت تفاهمنامههای ۲ جانبه با سازمانها تصریح کرد: در چهار سال گذشته رتبه تجار فرامرزی ایران ۴۵ پله بهبود یافته و به رتبه ۱۱۶ در سطح جهان رسیده است.
انتهای پیام/