به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت نیرو (پاون)؛ مصطفی رجبیمشهدی، سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه اوج مصرف تابستان امسال تاکنون به ۵۳ هزار و ۱۷۷ مگاوات رسیده است، اظهار کرد: حداکثر پیک خرداد سال گذشته کشور ۵۰ هزار و ۷۱۴ مگاوات بوده است که این روند حکایت از رشد ۴.۸ درصدی پیک مصرف نسبت به سال گذشته دارد.
وی افزود: برهمین اساس برنامههای مدیریت مصرف به شکل متنوع و جدی در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته و عمده آن تشویق محور خواهد بود؛ به طوریکه مشترکان خانگی بتوانند با کاهش مصرف خود از تعرفههای تشویقی وزارت نیرو استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: جهش ناگهانی مصرف برق در کشور/ اوج مصرف به مرز ۵۳ هزار مگاوات رسید
رجبی مشهدی ادامه داد: اگر میزان مصرف مشترکی در سال گذشته حدود ۳۰۰ کیلووات ساعت بوده است و بتواند حدود ۱۰۰ کیلووات ساعت در مصرف خود صرفهجویی کند، معادل پنج هزار تومان کاهش هزینه صورتحساب برای آنها اعمال خواهد شد.
وی تاکید کرد: در بخش کشاورزی اگر کشاورزان ما چاههای خود را در چهار ساعت اوج مصرف (۱۲ تا ۱۶) خاموش کنند، ۲۰ ساعت بعدی مصرف برای آنها رایگان محاسبه خواهد شد. در این زمینه حدود ۱۴ هزار تفاهمنامه کاهش مصرف با کشاورزان به امضا رسیده است که براساس پیشبینی صورت گرفته این روند منجر به کاهش ۸۰۰ مگاواتی اوج مصرف خواهد شد.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: در بخش صنعت حدود ۱۴ هزار تفاهمنامه کاهش مصرف در زمان پیک و جابجایی بار مصرفی به امضا رسیده که پیشبینی میکنیم در این بخش حدود ۲ هزار مگاوات مصرف برق در زمان پیک کاهش پیدا کند.
رجبیمشهدی افزود: براساس پیشبینی صورت گرفته دمای هوا از روز دوشنبه نسبتا افزایش پیدا خواهد کرد و این امر منجر به افزایش مصرف برق و عبور پیک مصرف از ۵۳ هزار مگاوات خواهد شد. با وجود اینکه نگرانی جدی در این بخش وجود ندارد، ولی امیدواریم با کمک مردم برق پایدار برای تمامی نقاط کشور تامین شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه اسامی ادارات پرمصرف در اختیار رئیس جمهور قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: با سازمانهایی که در ساعت پیک مصرف، بیش از اندازه مصرف داشته باشند برخورد جدی صورت خواهد گرفت و برق آنها قطع خواهد شد.
انتهای پیام/