به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، اندونزی پنج کانتینر زباله را به آمریکا باز میگرداند.
مقامات اندونزی با اشاره به بازگرداندن زبالههای آمریکا اعلام کردند از این پس، اندونزی مانند سایر کشورهای آسیای جنوب شرقی محل ذخیره زبالههای کشورهای غربی نخواهد بود.
بر اساس برخی از اسناد، قرار بر این بوده که کانتینرها فقط حاوی ضایعات کاغذی باشند، این در حالی است که آنهابا ضایعاتی شامل بطری، پلاستیک و پوشک بچه پر شده بود.
سعید مهادار، وزیر محیط زیست اندونزی، در این خصوص گفت: این صحیح نیست و ما نمیخواهیم به یک زباله دانی تبدیل شویم.
در اواخر ماه مارس، یک شرکت کانادایی پنج کانتینر از زبالههای خود را از سیاتل در آمریکا به سورابایا، دومین شهر بزرگ اندونزی ارسال کرد.
اندونزی در حال حاضر، چندین کانتینر زباله در بندر جاکارتا و شهر باتام در جزیره سوماترا را بررسی میکند. اندونزی آخرین کشور در منطقه جنوب شرقی آسیا است که زبالههای وارداتی از غرب را به کشورهای مبدا بازمیگرداند.
پیش از این، دعوای دیپلماتیک بین کانادا و فیلیپین بر سر ۶۹ کانتینر حمال زباله بالا گرفته بود. این محموله زباله که حدود پنج سال پیش به فیلیپین ارسال شده بود به ادعای کاناداییها زبالههای پاک و آماده بازیافت بوده است. با این حال، فیلیپین اعلام کرد این زبالهها غیرقابل بازیافت است. به دنبال باز شدن پای فعالان محیط زیست به این موضوع، کانادا سرانجام اعلام کرد این زبالهها را پس میگیرد و به شیوهای که به محیط زیست آسیب نرساند ازبین میبرد.
کشورهای شرق آسیا از قبیل فیلیپین، مالزی، اندونزی و ویتنام میگویند کشورهای غربی به جای اینکه خودشان این زبالهها را بازیافت کنند به کشورهای شرقی میفرستند.
سالهاست که چین بزرگترین دریافت کننده ضایعات پلاستیکی از سراسر جهان است، اما سال گذشته اعلام کرد به منظور پاکسازی محیط زیست خود، درها را به روی زبالههای خارجی میبندد.
سالانه ۳۰۰ میلیون تن پلاستیک در جهان تولید میشود که طبق گفته صندوق جهانی طبیعت حجم زیادی از آن دفن یا در دریاها تجمع مییابند.
انتهای پیام/