معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در جلسه با معاونان، مدیران و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قزوین گفت: به علت محدودیت منابع آب و خاک در کشور دیگر ظرفیت توسعه بخش کشاورزی به صورت افقی وجود ندارد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، اکبری معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در جلسه با معاونان، مدیران و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: به دلیل محدودیت منابع آب و خاک در کشور دیگر ظرفیت توسعه بخش کشاورزی به صورت افقی وجود ندارد و توسعه تنها با افزایش بهره وری، تولید پایدار و مطلوب با کمترین هزینه و آب بری و توسعه گلخانه‌ها محقق می‌شود.

اکبری افزود: از آنجا که در کشور خشک و نیمه خشکی هستیم و رفتار اقلیم در نوسان است اگر برای منابع آبی خود تدبیر نکنیم و بهره وری در تولیدات کشاورزی را بالا نبریم با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.

وی اضافه کرد: در کشور ظرفیت‌های زیادی در مناطق غربی و شمال غربی داریم که از آن غفلت شده است و اگر مورد توجه قرار گیرد می‌تواند به اقتصاد و کشاورزی کشور کمک کند.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال‌های اخیر با اقدامات خوب انجام شده توانسته‌ایم میزان بهره وری را تا ۶ درصد بالا ببریم که این میزان باز هم قابل افزایش است، اما باید حداقل بهره وری مشخص شود تا بتوان به شکاف بهره وری رسید و آن را کاهش داد.

اکبری افزود: میزان راندمان بهره وری در بخش کشاورزی کشور در سال ۹۵ حدود ۳۹ درصد بود که با برنامه ریزی و اقدامات انجام شده این میزان به ۴۵ درصد افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: پروتکلی بین وزارت جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی امضا شده  است  تا برنامه ریزی مدونی برای افزایش بهره وری صورت گیرد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: بر اساس ارزیابی کارشناسی انجام شده نقش آب در بهره وری حدود ۳۴ درصد است و بقیه موارد در بخش‌های تحقیقات و پژوهش، برنامه ریزی، توجه به امور کارشناسی و ده‌ها موارد دیگر است.

اکبری افزود: برای توسعه کشت در اراضی شیب دار و انتقال سهم آب به میزان ۲۵ میلیون مترمکعب آب از رودخانه شاهرود به استان برای تأمین نیاز‌های کشاورزی آمادگی داریم و در این زمینه مساعدت لازم صورت خواهد گرفت.

وی اضافه کرد: قزوین ظرفیت افزایش توسعه با اجرای طرح‌های بهره وری را دارد و باید گیاهان پر مصرف را به فضا‌های بسته و گلخانه منتقل کنید تا مصرف آب کاهش یابد.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار در استان وضعیت خوبی دارد و در شرایطی که در طول برنامه پنجم سالانه سهم شما ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار بوده است و هم اکنون ۶ هزار و ۸۰۰ هکتار عملیاتی شده و بیش از ۱۲۰ هزار هکتار اراضی شما استعداد آبیاری مدرن را دارد که به همین دلیل در استان قزوین به هر میزان می‌توان طرح آبیاری بویژه به صورت تجمیع اجرا کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این جلسه گفت: در صورت انتقال ۲۵ میلیون مترمکعب آب از رودخانه شاهرود می‌توان مشکل باغات زیتون طارم سفلی را حل کرد.

فاطمه خمسه افزود: چالش کمبود آب در طارم بسیار جدی است و در شرایطی که باغداران ما در کنار آب شاهرود هستند نمی‌توانند از آن برخوردار شوند.

وی اضافه کرد: تا سال ۹۲ به طور متوسط سالانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آبیاری تحت فشار در استان اجرا می‌شد، اما از سال ۹۶ شاهد سرعت بخشیدن در این زمینه هستیم و در سفر رئیس جمهور اجرای ۲۰ هزار هکتار آبیاری مصوب شد که بیش از ۱۶ هکتار آن عملیاتی شده و تکمیل شده و فقط ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار آن باقی مانده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: بیشتر اعتبارات به سمت لوله گذاری پایاب و اجرای طرح‌های آبیاری هزینه شده و در سال قبل ۷۰ کیلومتر لوله گذاری پایاب در استان انجام شده است.

خمسه افزود: دشت قزوین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و با تهدیداتی که در خصوص آن وجود دارد درخواست پایداری ردیف بودجه برای اجرای طرح‌های آبیاری را داریم تا از این مجموعه ارزشمند صیانت شود.

انتهای پیام/ک

تاکید معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی بر افزایش گلخانه ها 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.