به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فراخوان اخیر محمدباقر قالیباف به منظور ثبت نام و معرفی چهرههای جوان برای تشکیل «مجلس نو» در انتخابات پیش رو گمانه زنیهایی مبنی بر احتمال جدایی او از شورای وحدت اصولگرایان را تقویت کرد، اما روز گذشته یکی از چهرههای نزدیک به قالیباف ضمن توضیح فعالیتهای انتخاباتی جمعیت پیشرفت و عدالت تأکید کرد که شهردار اسبق تهران «وحدت شکن» نیست.
از سوی دیگر جبهه پایداری هم که در دورههای قبلی انتخابات به نبود همراهی با سازوکارهای اصولگرایان متهم میشد اعلام کرد که «اگر گروههای انقلابی دنبال اصلح باشند» آنها حاضرند تا ائتلاف تشکیل و فهرست واحد بدهند. حتی بنا بر گزارش منتشر شده آیت ا... مصباح ائتلافی را که هدفش شناختن اصلح باشد مورد تایید و تاکید قرار داد.
بیشتر بخوانید: قالیباف کاندیدای انتخابات مجلس میشود؟
پیرهادی: قالیباف وحدت شکن نیست
اولین موضع گیری به محسن پیرهادی دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت و از چهرههای نزدیک به قالیباف مربوط میشد که دیروز درباره این که تحرکات اخیر شهردار اسبق تهران به معنای حضور مستقل او در انتخابات است، گفت: «قالیباف و جریان پیشرفت و عدالت اگرچه در مقاطعی از عدم پایبندی به وحدت توسط گروههای دیگر اصولگرا آسیب دیده، اما هیچ گاه وحدت شکن نبوده است.»
وی با اشاره به فراخوان اخیر قالیباف تأکید کرد: «همه ظرفیت ایجاد شده در سبد همگرایی جریان انقلاب قرار خواهد گرفت و جمعیت پیشرفت و عدالت از این افراد، برای قرار گرفتن در فهرستهای انتخاباتی جریان اصولگرا حمایت خواهد کرد.»
پیرهادی در عین حال با بیان این که برای بحث ائتلاف نیاز است وارد مصادیق شویم و ورود به این حوزه زود است، افزود: ما خود را در کنار تمام جریانهای معتقد به مبانی اسلام و انقلاب میدانیم و با چهرهها و فعالان اصولگرا، جلسات مشترکی با هدف همگرایی برگزار میکنیم.
رأی پایداری به اصلح ولو اصلاح طلب!
مواضع جبهه پایداری هم بعد از جلسه مشترک اعضای شورای مرکزی این تشکل با آیت ا... مصباح یزدی مطرح شد. جلسهای که درباره «راهبردهای انتخاباتی این جبهه» بوده و روز جمعه برگزار شده است. آن گونه که قاسم روانبخش عضو شورای مرکزی جبهه پایداری بیان کرده در این جلسه در خصوص ائتلاف با دیگر گروههای اصولگرا با آیت ا... مصباح یزدی مشورت شده است.
شرط پایداری برای ائتلاف انتخاباتی
بر اساس گزارش تسنیم، آیت ا... مصباح یزدی در این نشست تأکید کرد: «فرض کنید حتی بین اصلاحطلبان فردی بود که من دانستم که او اصلح از نامزد اصولگراست؛ چه حجتی دارم که به او رأی ندهم؟! من باید به اصلح رأی بدهم.»
رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) در ادامه سخنانش تأکید کرد: بسیاری از مشکلاتی که انقلاب در طول این سالها داشته، ناشی از انتخاب نکردن اصلح بوده است. مصباح یزدی که از چهرههای پرنفوذ بر جریان جبهه پایداری است، در ادامه با اشاره به این که باید بنایمان بر این باشد که افراد اصلح را بشناسیم، از سهم خواهیها انتقاد کرد و افزود: سهمخواهی یعنی دنیاطلبی؛ سهمخواهی چیست؟! یعنی اگر من میدانم فردی از یک گروه دیگر اصلح است، به او رأی ندهم بلکه به همگروهی خود رأی بدهم، اما چرا او را انتخاب نکنم؟! وی درباره ائتلاف در انتخابات گفت: اگر ائتلاف برای این باشد که بنشینند و واقعاً اصلحها را انتخاب کنند، مفید است.
اگر فرض کنید یکی، دو مورد اختلاف شد ــ، چون راه دیگری برای تشخیص وجود ندارد ــ با اکثریت آرا انتخاب شود. اگر بنا بر این است أهلاً و سهلاً! بدون تهمت زدن و بدون شایعهسازی، بهصورت دوستانه سعی کنیم با گروههای دیگر بنشینیم و تک تک بررسی کنیم که واقعاً میان مجموع این مثلاً ۱۰۰ نفر از گروههای مختلف، چهکسانی بهترند، یکی یکی آنها را با هم مقایسه کنیم هرکدام را بهترند همه قبول کنیم.
اگر این است معنای ائتلاف اهلاً و سهلاً خیلی خوب!» درباره این دیدگاهها آیت ا... مصباح قاسم روانبخش عضو شورای مرکزی جبهه پایداری تأکید کرد که اگر گروههای دلسوز و انقلابی درصدد باشند تا با توجه به منویات رهبری اولویت خود را گزینش افراد اصلح قرار دهند، جبهه پایداری نیز با کمال میل دست همکاری به سمت دیگر گروههای انقلابی دراز میکند و ممکن است به ائتلاف و فهرست واحد نیز برسیم.
وی درباره حضور نماینده جبهه پایداری در جلسات شورای وحدت نیز گفت: جبهه پایداری هنوز به شکل رسمی در جلسات شورای وحدت حضور نداشته است البته باید ابتدا سازوکار انتخاب افراد اصلح برای ورود به انتخابات تنظیم شود تا مانع برخی سیاسیکاریها و سهمخواهیهای مرسوم شود.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/