فریده موسوی متخصص اطفال و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره سرطان خون اظهار کرد: شایعترین سرطان در کودکان سرطان خون است. این بیماری در هر سنی ممکن است دیده شود، اما بیشترین شیوع آن در سنین ۲ الی ۵ سالگی است.
وی درباره علائم سرطان خون در کودکان گفت: علائم این بیماری به سن کودک بستگی دارد، اما یکی از علائم و نشانههای شایع آن شبیه بیماریهای عفونی است که در کودکان به صورت تب و بی حالی و خستگی ظاهر میشود.
موسوی در ادامه گفت: یکی از علائم مهم دیگر این نوع بیماری درد استخوانی است که در کودکان احساس میشود؛ اما مشاهده تمام این علائم و نشانهها دلیل بر ابتلای کودک به سرطان نیست، باید کودک با علائم مشکوک به سرطان را مورد آزمایش قرار داد تا دلیل این علائم مشخص شود، زیرا ممکن است این درد استخوان نشانه بیماریهای دیگری باشد.
بیشتر بخوانید: سرطان خون چیست؟
متخصص اطفال در ادامه درباره نشانههای دیگر این بیماری گفت: علائم دیگری همچون رنگ پریدگی و خون مردگیهایی در سطح پوست ممکن است نشان دهنده سرطان باشد، از سوی دیگر کودک مبتلا به سرطان دچار خونریزی شدید بینی و کم خونی میشود.
وی درباره روشهای درمان سرطان خون گفت: اولین سرطانی که برای آن درمان قطعی وجود دارد سرطان خون است، بیشترین کودکانی که مبتلا به این نوع بیماری هستند حتما درمان خواهند شد؛ یکی از روشهای درمان شیمی درمانی است، اگر شیمی درمانی بیمار را درمان نکند باید تست مغز و استخوان گرفته شود. نکته مهم این است که اگر خانوادهها اجازه شیمی درمانی ندهند، این کار حتما منجر به مرگ کودک میشود.
بیشتر بخوانید: بیماری خاموشی که جانتان را تهدید می کند/ علائم مرموز لوسمی را بیشتر بشناسید
موسوی در ادامه افزود: درمان کودک در وهله اول در بیمارستان انجام میگیرد و باتوجه به شرایط کودک زمان بستری شدن تعیین میشود، ممکن است این بیماری در یک مقطع زمانی متوقف و کودک از بیمارستان مرخص شود و ادامه درمان در خانه با دارو ادامه پیدا میکند.
وی بیان کرد: اگر بعد از ۵ سال سرطان خون مجدا ظاهر نشود، نشان دهنده این است که کودک بهبودی کامل دریافت کرده است و درمان قطع میشود.
انتهای پیام/