سعید سلطانی مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت قیمت خرید شیرخام از دامداران اظهار کرد: با توجه به افزایش هزینههای تولید، اتحادیه پیشنهاد قیمت ۲ هزار و ۵۷۰ تومانی را به ستاد تنظیم بازار داد که در نهایت مسئولان ستاد به سبب کاهش قدرت خرید مردم، نرخ ۲ هزار و ۳۹۰ تومانی را برای خرید هر کیلو شیرخام از دامداران مصوب کردند.
وی افزود: با توجه به شرایط فعلی اقتصاد، دامداران نرخ مصوب را پذیرفتند چرا که در صورت نبود قدرت خرید، شیر تولیدی روی دست دامدار میماند که این امر ضررش برای دامدار بیشتر است.
مدیر عامل اتحادیه دامداران ادامه داد: براساس توافق صورت گرفته، قیمت خرید شیر خام از دامداران به ازای هر یک دهم درصد چربی ۳۶ تومان افزایش مییابد، ضمن آنکه هزینههای حمل باید توسط کارخانههای لبنی پرداخت شود.
وی با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات مربوط به نهادههای دامی در بازار مرتفع شده است، بیان کرد: البته مقداری از نهادههای دامی که قبل از عید وجه آن توسط دامداران پرداخت شده، هنوز به دستشان نرسیده است که همین امر موجب شده تا آنها برای تامین نیاز خود اقدام به خرید نهاده از بازار آزاد کنند.
سلطانی نرخ کنونی هر کیلو ذرت و جو را یک هزار و ۷۰۰ تا یک هزار و ۷۵۰ و کنجاله سویا را ۳ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: این درحالی است که در هفتههای اخیر هر کیلو کنجاله سویا با نرخ بالای ۵ هزار و ذرت و جو ۲ هزار تومان به دست دامدار میرسید.
بیشتر بخوانید: تجار در تحویل نهادههای دامی بهانه تراشی میکنند/قیمت تمام شده هر کیلو شیر خام ۲ هزار و ۵۷۰ تومان
مدیر عامل اتحادیه دامداران بازار نهادههای دامی را تابع تامین به موقع ارز دانست و افزود: اگر ارز مورد نیاز برای واردات نهادههای دامی به موقع تامین شود و تغییری در نرخ از ایجاد نشود، قیمت نهادههای دامی نوسانی نخواهد داشت.
سلطانی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد هزینههای تولید به نهادههای دامی باز میگردد، گفت: امسال حدود ۱۵ میلیون تن انواع نهادههای دامی همچون جو، ذرت و کنجاله سویا برای تأمین نیاز کشور باید وارد شود که نوسان نرخ ارز در قیمت تمام شده محصولات نهایی شیر و گوشت قرمز تأثیر بسزایی دارد.
مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور ادامه داد: با وجود افزایش هزینههای حمل، متأسفانه برخی رانندگان به این افزایش قیمت راضی نیستند و مجدد مبلغی مازاد پشت بارنامه دریافت میکنند که تمامی این عوامل بر افزایش هزینههای تولید دامن میزند.
وی از افزایش ۶ درصدی تولید شیر خام خبر داد و گفت: همه ساله تولید شیر خام به سبب اصلاح نژاد دام افزایش می یابد، امسال با حمایت از دامداران پیش بینی میشود که تولید شیر خام تا پایان سال به ۱۱ میلیون تن برسد و در غیر این صورت دامداران چارهای جز کشتار دامهای خود ندارند.
سلطانی در بخش دیگر سخنان خود درباه آخرین وضعیت عرضه و قیمت دام زنده بیان کرد: با توجه به آنکه مشکلی در تولید دام وجود ندارد، از این رو با جلوگیری از قاچاق دام از مرزهای کشور و تامین علوفه مورد نیاز دامدار، قیمت دام در بازار تعدیل میشود.
به گفته این مقام مسئول، با افزایش نرخ دلار، تقاضا برای خرید دام سبک از سوی کشورهای همسایه افزایش مییابد که همین امر زمینه را برای قاچاق و کمبود در بازار فراهم میکند.
وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد گوشت مورد نیاز در داخل تولید میشود، اظهار کرد: با جلوگیری از خروج دام و افزایش ۲۰ درصدی بهره وری، علاوه بر تامین صد درصدی نیاز کشور از منابع داخل قادر به صادرات خواهیم بود.
مدیر عامل اتحادیه دامداران قیمت هر کیلو دام زنده را ۳۱ تا ۴۲ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با احتساب هزینههای کشتار، قیمت هر کیلو گوشت برای دامدار ۷۰ تا ۷۲ هزار تومان تمام میشود که متاسفانه به سبب ازدیاد حلقههای واسطه با نرخهای موجود در خرده فروشیها ۵۰ تا ۵۵ درصد اختلاف دارد.
سلطانی در پایان بازار دام زنده را پیش بینی کرد و افزود: با ایجاد مدیریت واحد از صفر تا صد تولید، صادرات و واردات با کمترین نوسان قیمت در بازار روبرو خواهیم شد، اما به سبب سود واردکنندگان در واردات گوشت و قاچاق نوساناتی در بازار ایجاد میشود.
انتهای پیام/