به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن صالحینیا، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با اشاره به استقرار ۹۹۳ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در سطح کشور، گفت: از این تعداد ۶۵ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی فعال هستند و ۶ شهرک در قالب مناطق ویژه اقتصادی واحدهای صنعتی مختلفی را در خود جای دادهاند.
وی افزود: در مجموع بالغ بر ۴۴ هزار واحد صنعتی در شهرکها و نواحی فعالیت میکنند که امکان اشتغال مستقیم بیش از ۸۹۸ هزار نفر را فرآهم آورده اند.
صالحی نیا با تأکید بر محورهای مختلف برنامه راهبردی سازمان صنایع کوچک برای ایجاد و توسعه شهرکهای فناوری، اظهار کرد: برنامه ریزی همه جانبهای برای تسهیل و تشویق صنایع کوچک برای تبدیل شدن به صنایع متوسط و بزرگ در دستور کار سازمان است.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی کشور یکی از مهمترین برنامهها و اقدامات در دست اجرای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران را پایش صنایع کوچک و برنامه ریزی جامع برای توسعه واحدهای موجود اعلام کرد و در این خصوص توضیح داد: در برنامه پایش میزان تولید فعلی رصد و روشهای احیاء و یا افزایش ظرفیت تولید واحدها مورد نظر خواهند بود.
وی مسئول تصریح کرد: در سال ۹۷ طی پیگیریهای انجام گرفته و در قالب ستادهای تسهیل و رفع موانع تولید در سطح استان ها، ۱۲۵۰ واحد صنعتی تعطیل مستقر در شهرکهای صنعتی مجددا به چرخه تولید بازگشته اند.
صالحی نیا افزود: برای سالجاری احیای بیش از ۲ هزار واحد صنعتی در برنامه سازمان است و در همین مقیاس ارتقای ظرفیت بهره بردای ۴۰۰۰ واحد صنعتی در کل کشور و البته با تعهد ۵۰ درصدی واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی در دستو کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به جایگاه مهم واحدهای کوچک و متوسط به خصوص واحدها دانش بنیان در طراحی، ساخت و تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز واحدها بزرگ صنعتی کشور، گفت: برای تحقق عینی اهداف "نهضت ساخت داخل"، تسهیل امور در راستای توسعه مراکز R&D و مراکز نوآوری در سطوح مختلف رشتههای صنعتی در راس برنامههای سازمان صنایع کوچک کشور بوده و با جدیت برنامههای عملیاتی آن در حال پیگیری است.
صالحی نیا اظهار کرد: برای توسعه صادرات و برای افزایش توان تامین در واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی، برنامه توسعه خوشهها و شبکههای کسب و کار در حال پیگیری است و تاکنون ۴۶۶ خوشه صنعتی در کشور شناسایی شده اند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به پیگیریهای انجام گرفته جهت افزایش ۲ برابری منابع صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک و تهیه لایحهای در این خصوص گفت: منابع موجود با محدودیت بسیاری مواجه شده است که امیدواریم ذیل تبصره ۱۸ قانون هدفمند سازی یارانهها برای افزایش منابع صندوق ضمانت صنایع کوچک اقدام مقتضی انجام گیرد.
وی افزود: تخصیص بخشی از منابع درآمدی مالیات بر ارزش افزوده جهت توسعه زیرساختهای شهرکهای صنعتی نیز برای مجموعه دارای اهمیت فراوانی است که امیدورام هرچه سریعتر محقق شود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برآورد اولیه از حجم زیانهای وارده به زیرساختهای شهرکهای صنعتی مستقر در مناطق سیل زده را بالغ بر ۱۶۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با وجود اقدامات اولیه برای بازسازی زیرساخت ها، هنوز منابعی از سوی مدیریت بحران کشور به این بخشها تخصیص نیافته است.
صالحی نیا در پایان به یادآوری اهمیت تدوام فعالیت واحدهای صنعتی در شرایط موجود اقتصادی کشور، اظهار داشت: برنامه عارضه یابی مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی با تخصیص اولیه ۵۵ میلیارد ریالی به استانها آغاز و تلاش خواهیم کرد تا با شناسایی و رفع بسیاری از دغدغههای صنعتگران در سال "رونق تولید" مانع توقف فعالیت آنها شویم.
انتهای پیام/