به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، مجلس سنای آمریکا شامگاه پنجشنبه (به وقت تهران) لایحه بودجه دفاعی ۷۵۰ میلیارد دلاری این کشور را به تصویب رساند، اگرچه رأیگیری بر سر یک متمم این لایحه که مربوط به ایران است جمعه انجام خواهد شد.
بر این اساس، نمایندگان مجلس سنا با ۸۶ رأی موافق و ۸ رأی مخالف «قانون اختیارات دفاع ملی آمریکا» را که سیاستهای کلی پنتاگون و بودجه آن را مشخص میکند به تصویب رساندند. از آنجا که لایحه بودجه دفاعی آمریکا لازمالتصویب است نمایندگان مجلس هر ساله سعی میکنند طرحهای خود را در قالب متمم به آن اضافه کنند. یکی از این متممها مربوط به ایران است که البته قرار است جمعه در خصوص آن یک رأیگیری جداگانه انجام شود.
این طرح که «تیم کین» و «تام یودال» آن را ارائه کردهاند خواستار منوط کردن هر گونه اقدام نظامی علیه ایران به مشورت با کنگره است. سناتورها گفتهاند در صورتی که این طرح به تصویب برسد به عنوان متمم به لایحه بودجه دفاعی آمریکا افزوده خواهد شد. طرح یودال و کین در شرایطی ارائه شده که دولت آمریکا در هفتههای گذشته لفاظیهای نظامی علیه ایران را افزایش داده است.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا جمعه هفته گذشته در صفحه توئیترش ادعا کرده بود قصد داشته بعد از سرنگون شدن پهپاد کشورش به سه نقطه در داخل ایران حمله کند، اما این حملات را ۱۰ دقیقه قبل از آغاز آن متوقف کرده است.
او نوشت: «آنها یک هواپیمای بدون سرنشین را در حال پرواز بر فراز آبهای بینالمللی ساقط کردند. شب گذشته آماده شلیک به سه سایت مختلف برای تلافی بودیم که پرسیدم چند نفر کشته خواهند شد؟ پاسخ یک ژنرال این بود: "۱۵۰ نفر قربان". ده دقیقه قبل از حمله، آن را متوقف کردم، چون متناسب با ساقط کردن یک پهپاد بدون سرنشین نبود.»
کارشناسان مسائل نظامی ادعای ترامپ درباره لغو حمله به دلیل نگرانی از جان ۱۵۰ نفر را زیر سوال بردهاند. تحلیلگران در آمریکا گفتهاند پس از سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکایی این هشدار مطرح شده که با اثبات توان پدافندی ایران، معادلات به هم ریخته و واشنگتن باید هرگونه طرح برای اقدام احتمالی نظامی علیه ایران را مورد بازنگری قرار دهد.
علاوه بر این، یک مقام دولت آمریکا روز یکشنبه به شرط عدم افشای نام به نشریه «آبزرور» گفت لغو حمله به ایران به این دلیل صورت گرفت که در واشنگتن نگرانیهایی وجود داشته مبنی بر اینکه سرنگونی پهپاد آمریکایی بعد از تجاوز به حریم هوایی ایران صورت گرفته باشد.
انتهای پیام/