علی زاده گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید و افزایش واردات در سال‌های گذشته دیگر نیازی به واردات تا پایان سال نداریم.

نیازی به واردات برنج تا پایان سال نداریم/ حداقل تولید برنج امسال از سقف سال گذشته بیشتر خواهد بودجمیل علی‌زاده شایق، دبیر انجمن برنج در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه امکان نگه داری برنج بیش از یکسال در انبار‌ها وجود ندارد، اظهار کرد: در بهترین شرایط انبارداری، امکان نگه داری برنج بیش از یکسال در انبار‌ها وجود ندارد، به همین دلیل نباید کاری کرد که با احتکار برنج، قیمت با نوساناتی در بازار روبرو شود.

وی حداکثر نیاز سالانه برنج به واردات را ۸۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن و سال ماقبل یک هزار و ۶۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شد که با احتساب واردات ۶۰۰ هزار تن برنج در چند ماهه نخست امسال، یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج مازاد داریم که با این وجود دیگر نیازی به استمرار واردات نیست.

علی زاده شایق با بیان اینکه افزایش واردات تاثیری در قیمت برنج ایرانی ندارد، بیان کرد: با توجه به آنکه برنج خارجی به سبب کیفیت پایین، خریدار خود را دارد، بنابراین واردات بیش از حد نیازتاثیری در ارزان شدن ندارد.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به اینکه به دیگر نیازی به وادات برنج تا پایان سال نداریم، افزود: با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی، بارندگی‌های اخیر و وجود ۵۰۰ هزار هکتار شالی در ۲ استان مازندران و گیلان و بی تاثیری سیل اخیر بر شالیزار‌ها و آفتاب مناسب تیرماه پیش بینی می‌شود که برداشت برنج از لحاظ کمی و کیفی با ۳ تا ۴ سال گذشته قابل مقایسه نیست.


بیشتر بخوانید: پیش بینی واردات یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج تا پایان سال/قیمت هر کیلو برنج پاکستانی ۸ هزار و ۲۰۰ تومان


وی ادامه داد: در شرایطی که قیمت تمامی اقلام از جمله مرغ، تخم مرغ، حبوبات، میوه و صیفی و ... افزایش پیدا کرده است، دلیلی ندارد قیمت برنج علی رغم افزایش هزینه‌های تولید و تورم درجا بزند، این موضوع هیچ ارتباطی به واردات ندارد.

علی زاده شایق با اشاره به اینکه خریداران برنج ایرانی و خارجی با یکدیگر متفاوت هستند، بیان کرد: براین اساس افزایش واردات به معنای کنترل قیمت نیست، بلکه به نوعی سفسطه و بازی با کلمات است که تنها عده‌ای سود جو از این امر منتفع می‌شوند.

به گفته وی، با توجه به شرایط مساعد تولید پیش بینی می‌شود که امسال حداقل میزان تولید از سقف تولید سال گذشته بیشتر باشد.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج در پایان با انتقاد از تفاوت چشمگیر قیمت برنج در شمال با تهران تصریح کرد: نوسان بی رویه قیمت برنج در بازار تهران نشان می‌دهد که سازمان‌های نظارتی بازنشسته شدند یا نظارت چندانی بر بازار ندارند که سوجویان علاوه بر دریافت سود‌های هنگفت در برخی موارد ناخالصی قاطی برنج ایرانی می‌کنند چرا که طبق روال همه ساله که قیمت برنج در استان‌های شمالی در تیر به اوج خود می‌رسد و سپس با ورود محصول جدید، قیمت به یکباره در بازار افت می‌کند، اما هم اکنون شرایط در بازار شمال طبیعی است.

انتهای پیام/

تفاوت چشمگیر قیمت برنج در شمال با تهران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۸ ۱۷ تير ۱۳۹۸
برنج به اندازه کافی هست پس چرا این قدر گرونه وارد نشه که هی گرونتر بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۶ ۱۴ تير ۱۳۹۸
برنج ٣٠ هزار توماني علي بركت الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۴ ۱۴ تير ۱۳۹۸
پس چرا قیمت برنج پایین نمی یاد؟
Netherlands
ناشناس
۱۸:۵۵ ۱۴ تير ۱۳۹۸
علی برکت............
آخرین اخبار