به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مرتضی رهنما مدیرکل استاندارد استان فارس گفت: همزمان با فصل گرما، میزان مصرف فرآوردههای لبنی، بیشتر میشود و شهروندان باید در خرید این کالاها دقت کافی را به شیوه نگهداری، تاریخ تولید و انقضاء مصرف و دیگر مشخصههای تایید کننده سلامت آن کالا، لحاظ کنند.
او با یادآوری اینکه شیر و فرآوردههای آن مشمول مقررات استناندارد اجباری است، گفت: این محصولات علاوه بر داشتن علامت استاندارد با کد ده رقمی باید با شیوهای صحیح حمل، نگهداری، عرضه و مصرف شود.
رهنما گفت: عمده فروشان و مراکز عرضه موظفند برای حفظ کیفیت و سلامت محصولات لبنی دارای علامت استاندارد، این محصولات را در شرایط دمایی مناسب و در یخچال با حداکثر دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری کنند، بنابراین مصرف کنندگان این کالاها باید دقت داشته باشند در صورتیکه این کالاها خارج از یخچال یا در دمای بیش از ۴ درجه سانتیگراد نگهداری میشود از خرید آنها خودداری شود.
او ادامه داد:عمر محصولات لبنی محدود بوده و باید در یخچالهای مناسب و دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری شود زیرا شیر بدلیل داشتن ترکیباتی مانند قند، چربی، پروتئین و مواد معدنی مستعد برای رشد میکروبها است.
رهنما گفت: بدلیل حساسیت فرآوردههای لبنی واحدهای تولید کننده فرآوردههای لبنی برای از بین بردن میکروبهای بیماری زا و کنترل میکروبهای غیر بیماری زا از حرارت به دو روش استفاده میکنند یک روش پاستوریزاسیون است که محصولات تولیدی به این روش باید در یخچال نگهداری طی چند روز مصرف شود.
او گفت: فرادما، شیوه دوم تولید محصولات لبنی بوده و تابع شرایط خاصی انجام میشود و ظروف بسته بندی آن باید ۵ تا ۶ لایه باشد؛ اگر در این بسته بندی باز نشود، برای مدت حداکثر شش ماه خارج از یخچال قابل نگهداری خواهد بود، اما بعد از باز شدن در یا بسته بندی، باید حتما در یخچال نگهداری شده و سریعا مصرف شود.
مدیر کل استاندارد فارس با تاکید بر اینکه مردم نباید شیر فلهای خریداری کنند، گفت: مصرف کره و خامه غیر پاستوریزه، به هیچ وجه توصیه نشده است.
او با یادآوری اینکه شهروندان از مصرف بستنی که با رنگ مصنوعی تزئین شده یا محصولات لبنی فاقد علامت استاندارد و سایر مشخصههای مرتبط، پرهیز کند، گفت: کره پاستوریزه هم تنها یکماه در یخچال قابل نگهداری است و اگر مدت بیشتری قرار است نگهداری شود باید از فریز کردن استفاده کنیم.
رهنما تاکید کرد که با توجه به شدت گرفتن گرمای هوا، عرضه کنندگان عمده و خرده تخم مرغ اگر قرار است این کالا را برای مدت طولانی نگهداری کنند، شرایط نگهداری در یخچال را داشته باشند.
انتهای پیام/م