به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، اسماعیل حسن زاده درباره آخرین وضعیت بررسیهای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال درباره پرونده دیدار سپاهان و پرسپولیس در نیمه نهایی جام حذفی بیان کرد: رسیدگی به اتفاقهایی که در این بازی رخ داد، زمان بر بود. برخیها در این پرونده شاکی بودند و باید مکاتباتی با برخی نهادها انجام میدادیم. کل حرفم این است که آرای تمام بازیهای مربوط به هفتههای پایانی لیگ برتر و لیگهای پایینتر در یکی دو روز آتی به مرحله ابلاغ میرسد. رای پرونده ۲ دیدار پرسپولیس و سپاهان در تهران (لیگ برتر) و اصفهان (جام حذفی) صادر شده است. تاخیر ایجاد شده در صدور این آرا سبب شد بخشی از پرونده را باز بگذاریم چراکه تخمین خساراتی که در اصفهان به اتومبیل دوستان رسانهای وارد شد تا حدی زمان بر بود.
او افزود: از اهالی رسانه پرسیدیم آیا خارج از دستگاههای قضائی فدراسیون فوتبال اقدامی انجام داده اند؟ چراکه خودشان یک بار اعلام کردند با خود باشگاه سپاهان که میزبان مسابقه بوده رایزنی میکنیم. در مجموع تا هفته آینده تمام پروندههای انضباطی مربوط به لیگها به مرحله صدور رای میرسد.
حسن زاده درباره اظهارنظر برخی افراد مبنی بر اینکه کمیته انضباطی به دلیل هراس از باشگاههای پرسپولیس و سپاهان رای بازیهای آنها را دیر صادر کرده و با این ۲ تیم مماشات میکند، گفت: نوع رائی که صادر میشود مشخص میکند و اهالی تیزبین فوتبال متوجه میشوند آیا ما از تیمی هراس داشته ایم یا با آن تیم مماشات کرده ایم؟ البته درباره زمان صدور رای با نظر تمام اهالی فوتبال موافق هستیم. در یک پرونده ساده ما تنها گزارش داور و ناظر بازی را ملاک قرار میدهیم و در مسائل و حوادث خاص حتی از برخی نهادهای غیرفوتبالی نظر میگیریم. زمان بر بودن صدور رای به همین دلیل بود.
رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال درباره اینکه آیا قبول دارد تاخیر در صدور آرا قدرت بازدارندگی آن را از بین میبرد یا خیر، اظهار داشت: با توجه به اینکه بازی پرسپولیس و سپاهان آخرین بازی جام حذفی بود به این موضوع اعتقادی ندارم. اگر این بازی در هفته هفدهم لیگ برگزار میشد و هفته بیست و چهارم رای میدادیم، قدرت بازدارندگی آن از بین میرفت و حتی شاید حق برخی تیمها ضایع میشد، اما وقتی بازی سپاهان و پرسپولیس آخرین بازی فصل بوده و بلافاصله پس از صدور رای قطعی آن را اجرا میکنیم، آسیبی به بازدارندگی رای وارد نمیشود.
حسن زاده درباره اینکه اگر کمیته انضباطی رای بازی پرسپولیس و سپاهان در لیگ برتر را پیش از بازی ۲ تیم در جام حذفی صادر میکرد، اتفاقهایی که در دیدار اول رخ داد در بازی دوم تکرار نمیشد، گفت: پیچیدگی پروندهها و ورود نهادهای غیر فوتبالی سبب تاخیر شد. اگر تاریخ صدور و ابلاغ آرا را ببینید بسیاری از ابهامها رفع میشود.
او درباره اینکه تا چه اندازه نفوذ مسئولان بالاتر از فدراسیون فوتبال منجر به تاخیر در آرای کمیته انضباطی میشود، گفت: در صدور رای و اینکه کمیته انضباطی پس از وصول تمام گزارشها چه تصمیمی میگیرد نه تنها در این فصل بلکه در تمام سالهای اخیر هیچکس دخالت نکرده است، اما برای ابلاغ رای تدابیری اندیشیده ایم که اگر دبیرکل فدراسیون در ایران نبود یا هر مسئله دیگری داشت و مدت زمان مشخصی سپری شد، طبق آئین نامه انضباطی فرد دیگری به جای او بحث امضاء و ابلاغ رای را انجام دهد، اما برخی مواقع پیش میآید که انتظار ما برای کسب استعلام از برخی نهادها احتمال دارد زمان بر شود. میدانید بخشی از مسائل این بازیها حتی به مجلس شورای اسلامی کشیده شد؟
او افزود: حتی در یکی از نهادهای فرعی ریاست جمهوری جلساتی برگزار کردیم که نمونه این اقدامها در کمتر پرونده فوتبالی وجود دارد، اما منتظر پاسخ استعلامها بودن تا حدی زمانبر است.
حسن زاده درباره اینکه اگر فدراسیون فوتبال برخورد قاطعاته تری با برخی حواشی فوتبالی انجام میداد، لزومی به ورود نمایندگان مجلس به اینگونه پروندهها وجود نداشت، بیان کرد: به نظر میآید تنها موضوعی که میتواند فوتبال را کمک کرده و به اصلاح نزدیک کند، قاطعیت است. این موضوع را در جلسات مختلف مطرح کردم و ریاست فدراسیون هم پذیرفت. طبق درسهای حقوقی که در دانشگاه خوانده ایم، کیفر زمانی اثر دارد که اجرای آن قاطعانه، برای همه و بدون اتلاف وقت باشد. امیدوارم عمری باشد و یک روز این موضوع را ببینیم. حکم باید برای دانه درشتها و دانه ریزها، لیگ برتریها و لیگ دسته سومیها قاطعانه و بدون اتلاف وقت اجرا شود.
او درباره میزان استقلال و آزادی عمل کمیته انضباطی برای صدور آرا گفت: من و ۱۵۰ قاضی شریف به فوتبال و حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ قاضی عادل به ورزش کمک میکنند. مطمئن باشید این استقلال و آزادی عمل وجود دارد، اما آئین نامه انضباطی فیفا، AFC و فدراسیون فوتبال مادهای دارند که طبق آن مسئولان اجرایی بازی بدون رای قطعی ارکان قضائی و بدون اینکه حتی تخلفی صورت گرفته باشد، میتوانند یک بازی را که روز و زمان آن از پیش مشخص شده است به تعویق اندازند یا کار غیرمتعارفی انجام بدهند چراکه کل دنیا به این واقعیت پی برده است بخشی از مسائل در ورزشگاهی با حضور ۸۰ هزار نفر تماشاگر، اگر خطر امنیتی داشته باشند به سلامت بازی آسیب میزند. معنی این حرف یعنی برخی مسائل اجتماعی و امنیتی باید در فوتبال هم لحاظ شود. البته شاید برخی مواقع رئیس محترم فدراسیون بدون اینکه شائبه مصلحت اندیشی پیش بیاید برای حفظ امنیت مصالحی را در نظر بگیرد.
حسن زاده تصریح کرد: ۲ بار طبق رای کمیته انضباطی تیمهای لیگ برتری باید بازی خانگی شان را در ورزشگاه دیگری برگزار میکردند، اما سازمان لیگ هم باید میتوانست شورای تامین استانهای مدنظر برای برگزاری بازی را قانع کند. با این وجود به حدی جلب نظر شورای تامین زمان برد که نتوانستیم احکام مذکور را اجرا کنیم.
او ادامه داد: برخی مواقع به دلیل شرایط جوی بازی لغو و جدول جا به جا میشود. باز هم تاکید میکنم استقلال رای من و همکارانم به هیچ وجه مخدوش نمیشود و کار خود را انجام میدهیم. البته اینکه بتوانیم خانه پر مجازات و بازدارندگی مدنظر را اعمال کنیم و به صورت مثال بازیکن یا مربی متخلف را چهار جلسه محروم کنیم، مورد قبول تمام اهالی فوتبال خواهد بود.
رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال درباره اینکه آیا ۲ باشگاه پرسپولیس و سپاهان و بازیکنان آنها با حکم کمیته انضباطی محروم میشوند یا خیر، گفت: رای ما زمانی قابل اعلام است که از سوی دبیرکل فدراسیون امضاء شده باشد، اما محرومیتهایی درنظر گرفته ایم.
انتهای پیام/