رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات راهبردی ارتش گفت: در طول ۳۰ سال گذشته رهبر معظم انقلاب، نیروهای مسلح را به چنان قابلیت بازدارندگیای رساندهاند که ارتش آمریکا که در ظاهر ارتش اول دنیاست، جرأت حمله به ایران را پیدا نمیکند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ۱۴ خردادماه سال جاری، در حالی سیامین سالروز آغاز رهبری و زعامت حضرت آیتالله خامنهای رقم خورد که طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به جهت پرچمداری مبارزه با سلطهگری و استکبارستیزی در جهان، این انقلاب مردمی با طیف وسیعی از تهدیدات داخلی و خارجی از سوی قدرتهای سلطهگر و مستکبر مواجه بوده است.
شاید بتوان با قطعیت ادعا کرد نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه، بسیج، نیروی انتظامی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بعنوان یکی از ارکان مستحکم جمهوری اسلامی ایران در طول چهل سال گذشته بیشترین سطح تماس و مقابله را با تهدیدات و توطئههای دشمنان داشته اند که از جمله آنها میتوان تحرکات تجزیه طلبانه، کودتای نظامی، جنگ تحمیلی هشت ساله، ترور و ناامنی، تهدیدات ناشی از جنگهای کشورهای همسایه و حضور بیگانگان در اطراف کشور، فتنههای پیچیده امنیتی داخلی، گسترش تروریسم تکفیری در منطقه غرب آسیا و ... را برشمرد.
بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی فرماندهی کل نیروهای مسلح، عزل و نصب رئیس ستادکل نیروهای مسلح، فرماندهان کل سپاه و ارتش و فرماندهان عالی نیروهای نظامی و انتظامی بر عهده مقام رهبری و بر اساس اصل ۱۷۶ قانون اساسی نیز مصوبات شورای عالی امنیت ملی بعنوان نهادی برای تعیین سیاستهای دفاعی ـ امنیتی کشور در محدوده سیاستهای کلی نظام، پس از تایید رهبری قابل اجرا خواهد بود.
گروه دفاعی خبرگزاری فارس به مناسبت سیامین سالگرد آغاز رهبری حضرت آیتالله خامنهای در سلسله گفتگوهایی با فرماندهان نیروهای مسلح به بررسی نقش و عملکرد حضرت آیتالله خامنهای در جایگاه فرماندهی کل قوا پرداخته است.
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان از جمله فرماندهان ارشد نیروهای مسلح است که تاکنون سمتهایی، چون فرماندهی دانشگاه افسری امام علی (ع)، فرماندهی نیروی زمینی ارتش و جانشین فرمانده کل ارتش را برعهده داشته و اکنون نیز ریاست مرکز مطالعات راهبری ارتش جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارد.
مصاحبه پیش رو حاصل گفتگوی تفصیلی گروه دفاعی خبرگزاری ما با امیر پوردستان درباره فرماندهی حضرت آیتالله خامنهای بر نیروهای مسلح است که حاوی نکاتی از جمله علل مخالفت رهبری با ادغام ارتش و سپاه، نقش حضرت آیتالله خامنهای در تثبیت جایگاه ارتش، نحوه فرماندهی رهبری در محور مقاومت، خاطراتی از ورود آیتالله خامنهای به مسائل مربوط به نیروهای مسلح و ... است.
** مخالفت با ادغام ارتش و سپاه ناشی از دوراندیشی رهبری بود
بعد از دوران جنگ تحمیلی و پس از آن آغاز دوران رهبری حضرت آیتالله خامنهای در میان عدهای از مسئولین کشور تفکراتی به وجود آمد که معتقد به ادغام ارتش و سپاه بود و قائل به وجود ۲ نیروی مسلح در کشور نبودند، نقش حضرت آیتالله خامنهای در تثبیت جایگاه ارتش جمهوری اسلامی ایران بعنوان یکی از نیروهای مسلح کشور را چگونه میتوان ارزیابی کرد؟
بسم الله الرحمن الرحیم ـ خدمت جنابعالی و همکاران محترمتان عرض سلام دارم و تشکر میکنم از حضورتان؛ انشالله این مصاحبه مشمول الطاف و عنایات خاص حضرت بقیة الله الاعظم (عج) قرار گیرد و برای جوانان عزیز مثمر ثمر واقع شود تا برخی واقعیتهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را بهتر و شفافتر بدانند.
بعد از انتخاب حضرت آیت الله خامنهای برای رهبری و فرماندهی کل قوا، شرایط خاصی بر کشور حاکم بود. در آن زمان جنگ تازه تمام شده بود که در خلال جنگ ارتش و سپاه دچار لطمات و ضایعاتی شده و در حال بازسازی خود بودند. مشکلات اقتصادی در کشور زیاد بود و تحریمها فشار زیادی به مردم وارد میکرد. دولت توان حمایت و پشتیبانی از دو نیروی مسلح را نداشت و همین مسائل باعث شده بود تا برخی از خبرگان، زبدگان و کارشناسان طرحی را آماده و خدمت مقام معظم رهبری ارائه کنند مبنی بر اینکه، چون نمیشود از دو نیروی نظامی حمایت و پشتیبانی کرد، بهتر است این دو نیرو ادغام شوند.
مقام معظم رهبری با همان فراست و دوراندیشی که داشتند، فرمودند که من ادغام را نمیپذیرم و ارتش و سپاه باید بعنوان دو سازمان مجزا، ولی هم راستا باقی بمانند و مسیرشان را ادامه دهند.
اتفاقاتی که بعد از این فرمان افتاد و واقعیتهایی که در صحنه عمل رخ داد، به خوبی نشان داد که مقام معظم رهبری چقدر دوراندیشی و عمق نگاه داشتند که وقتی ارتش و سپاه را به عنوان دو سازمان مجزا نگهداری میکنند، در آینده تا چه میزان میتوانند نقش آفرینی کنند.
وقتی به این تصمیم ایشان نگاه میکنیم، درک خواهیم کرد که چه شجاعتی ایشان از خود نشان دادند چراکه نفراتی که پیشنهاد ادغام ارتش و سپاه را خدمت مقام معظم رهبری مطرح کردند، نفرات کوچکی نبودند و هرکدام در انقلاب وزن داشتند، اما ایشان شجاعانه در مقابلشان ایستادن و یک تصمیم شجاعانه اتخاذ کردند.
وقتی این تصمیم شجاعانه را میبینیم به یاد تصمیم امام در سال ۱۳۵۸ میافتیم؛ وقتی یک جمعی آمدند خدمت حضرت امام و گفتند که ما دیگر به ارتش نیازی نداریم و ارتش منحل شود، اما در آن هنگام باز وجود حضرت آیتالله خامنهای بعنوان نماینده حضرت امام در ارتش و تصمیم سازی که ایشان کردند باعث شد تا امام (ره) آن تصمیم تاریخی را بگیرند و دستور بدهند که ارتش بماند، رژه برود و مردم از او حمایت کنند.
تصمیم پس از جنگ ایشان و حفظ ارتش و سپاه برگرفته از همان اقدام شجاعانه امام بود و نشان دادند که ایشان پا جای پای حضرت امام (ره) میگذارند و کشتی انقلاب را به همان سمتی که امام ترسیم فرمودند، هدایت میکنند.
** آیتالله خامنهای نیروهای مسلح را به قابلیت «بازدارندگی» رساندند
اگر بخواهیم ۳۰ سال فرماندهی و مدیریت ایشان را بر نیروهای مسلح به طور کلی بررسی کنیم، دستاورد و ویژگی بارز فرماندهی حضرت آقا را چه چیزی میدانید؟
نگاه مقام معظم رهبری به نیروهای مسلح، نگاه ویژهای است و اگر دقت کنید در دیداری که با دانشجویان داشتند فرمودند «مدیریت نیروهای مسلح با من است» و تفکیکی قائل میشوند بین قوه قضائیه و صداوسیما و نیروهای مسلح. ایشان میتوانستند این مدیریت را به فرد دیگری واگذار کنند، اما من گمان میکنم اصلیترین دلیلی که مقام معظم رهبری شخصا مدیریت نیروهای مسلح را پذیرفته اند، به جهت اهمیتی است که امنیت در کشور دارد.
امنیت عاملی است که سبب میشود بقیه فعالیتها در کشور ساری و جاری باشند و اگر امنیت نباشد فعالیت اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ... معنایی نخواهد داشت و این مسئولیت مدیریت نیروهای مسلح با تمام سنگینی بار را ایشان علیرغم تمام مشغلهای که در جایگاه رهبری نظام دارند، به عهده گرفتهاند.
** «پیگیری» و «تحرک» دو ویژگی بارز فرمانده معظم کل قوا
در دوره مدیریت و فرماندهی معظمله، نیروهای مسلح رشد و بالندگی خوبی داشته اند. ایشان شاخصههای خاصی را در مدیریت نیروهای مسلح دارند که اولین ویژگی ایشان، پیگیری است به طوریکه مانند یک فرمانده نظامی وقتی تدابیر را صادر میکنند، حتما آن را پیگیری میکنند.
ویژگی دیگر، تحرک ایشان است و ما میبینیم که طی ۳۰ سال گذشته ایشان در بسیاری از مراسمات نظامی شرکت کردهاند، در پادگانها و نمایشگاه دستاوردهای نیروهای مسلح حضور پیدا کردهاند. فقط در یک مورد ایشان از آغاز دوران رهبری تاکنون قریب به ۵۰ بار در دانشگاه افسری امام علی (ع) حضور پیدا کردهاند که نشان از علاقهمندی فرماندهی معظم کل قوا به نیروهای مسلح است و این مسئله سبب شده تا نیروهای مسلح انگیزه مضاعفی داشته باشند.
نیروهای مسلح وقتی میبینند که گزارشهای آنها به دست عالیترین مقام نظام میرسد و ایشان در خصوص مسائل از آنها سوال میپرسند، خود باعث ایجاد بالندگی و رشد میشود و سبب خواهد شد تا دستاوردهای زیادی داشته باشیم.
اصلیترین دستاوردی که طی ۳۰ سال گذشته نیروهای مسلح به دست آوردند، «بازدارندگی» است. اگر این سوال را مطرح کنیم که چرا دشمن در سال ۱۳۵۹ به ما حمله میکند؟ در پاسخ باید گفت به این دلیل است که آن زمان نیروهای مسلح ما به قابلیت بازدارندگی نرسیده بودند.
بازدارندگی صفت و ویژگی است که رعب را در دشمن ایجاد میکند و اراده حمله را از آنها میگیرد. در طول ۳۰ سال گذشته مقام معظم رهبری، نیروهای مسلح را به چنان قابلیت بازدارندگی رساندهاند که ارتش آمریکا که در ظاهر ارتش اول دنیاست، جرات حمله به ایران را پیدا نمیکند و این بازدارندگی توسط مقام معظم رهبری ایجاد شد.
روایتی وجود دارد که در جنگ صفین وقتی سپاهیان اسلام در مقابل لشکر معاویه قرار گرفتند، مسافت لشکر اسلام تا خیمههای دشمن زیاد بود و تعداد دشمن هم بالا بود و همین باعث میشد تا سپاهیان اسلام از حمله کردن به خیمههای معاویه ترس داشته باشند، امیرالمومنین علی (ع) نیزهای را به دست گرفتند و به جلو پرتاب کردند و به لشکریان فرمودند که نمیخواهد به خیمههای دشمن حمله کنید، تا جایی که نیزه افتاده پیشروی کنید. سپاهیان وقتی به نیزه رسیدند، امیرالمومنین مجددا نیزه را جلوتر انداختند و جلوتر رفتند. این در واقع هدف گزاری بود که امیرالمومنین (ع) انجام دادند و عین این کار نیز توسط فرزندشان مقام معظم رهبری انجام شد و برای رسیدن نیروهای مسلح به قابلیت بازدارندگی هدف گزاری کردند.
** علت تشکیل ستادکل نیروهای مسلح توسط رهبری
اشارهای داشتید به موضوع رشد نیروهای مسلح در دوران زعامت حضرت آیتالله خامنهای، خیلیها میگویند وجود دو نیروی نظامی باعث ایجاد موازی کاری میشود، بعنوان کسی که فرمانده نیروی زمینی ارتش بودهاید و مانند این نیرو در سپاه یعنی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز وجود دارد، آیا در کار شما و وظایفی که بر عهده داشتید، موازیکاری وجود داشت؟
در قانون اساسی، وظایف ارتش و سپاه مشخص شده و در ذیل آن قوانین و مقررات داخلی داریم که ریزتر است، اما ممکن است قرائتهای مختلفی از قوانین و مقررات وجود داشته باشد و این قرائتهای مختلف ممکن است باعث ایجاد ناهماهنگی شود.
یکی از کارهای موثر مقام معظم رهبری، تشکیل ستادکل نیروهای مسلح است که به نوعی ناظم ارتش، سپاه، وزارت دفاع و نیروی انتظامی است و این ستاد، ستاد خود ایشان و ستاد فرماندهی کل قوا است. با این ستاد، ایشان هم حرکت ایجاد میکنند و هم هدایت، کنترل و نظارت میکنند. اینها کارهایی است که فقط از یک فرمانده نظامی و فرماندهای که دوراندیشی خاصی دارد قابل انتظار است.
در واقع ستادکل نیروهای مسلح وظیفه هدایت و تفکیک وظایف نیروهای مسلح را بر برعهده دارد و بحمدالله با مدیریت حکیمانهای که بر ستادکل نیروهای مسلح از ابتدا وجود داشته و امروز به روزتر شده و یک قابلیت بالاتری در آن ایجاد شده، ما مصداق موازی کاری را نمیبینیم.
با توجه به گستردگی مرزهای ما که بیش از ۸ هزار کیلومتر مرز زمینی داریم، تنوعی که در مرزهای هوایی داریم و گستردگی و پیچیدگی که در مرزهای دریایی داریم، سبب شده تا ستادکل نیروهای مسلح خطوط فاصلی را مشخص کند و ماموریتها و مسئولیتها را مشخص کنند.
همین تفکیک ماموریتها سبب شده تا ما هیچگونه موازی کاری را نداشته باشیم، یعنی در نیروی زمینی ارتش و زمانی که فرماندهی آن را بر عهده داشتم، من و آقای پاکپور مسئولیتهای مان مشخص بود و میدانستیم که در مرزهای غربی چه منطقهای بر عهده نیروی زمینی ارتش و چه منطقهای بر عهده نیروی زمینی سپاه است؛ یا بعنوان مثال مشخص بود که در طرح عملیاتی جنوب کشور کدام محورها با ارتش است و کدام محور با سپاه و در کدام محور باید یکدیگر را پوشش دهیم و توپخانههای ما باید چگونه کار کنند.
ایجاد ستادکل باعث شد تا همافزایی ایجاد شود و نهتنها موازی کاری نباشد بلکه این هم افزایی باعث افزایش قابلیت نیروهای مسلح شود.
**علت تغییر ساختار در نیروی زمینی
بعضاً مشاهده میشود که در نیروهای مسلح استراتژیهای خاصی اتخاذ میشود که از جمله آن را میتوان تغییر ساختار نیروی زمینی و یا تشکیل نیروی پدافند هوایی که اخیرا اتفاق افتاد برشمرد، نقش حضرت آیتالله خامنهای بعنوان فرمانده کل قوا را در تعیین این استراتژیها چگونه ارزیابی میکنید؟
سازمان یک موجود زنده است و موجود زنده هم باید متناسب با محیط خود را تطبیق دهد. نیروهای مسلح وظیفه دارند متناسب با تهدیدات ظرفیتهای دفاعی لازم را در خود ایجاد کنند. این ایجاد ظرفیت شامل تجهیزات، نیروی انسانی، ساختار و سازمان میشود. بعد از جنگ تحمیلی به این باور رسیدیم که در فضای کلاسیک نباید انجام وظیفه کنیم چراکه آمریکاییها وارد منطقه شده بودند.
ما زمانی ساختار نیروی زمینی را دستخوش تغییر کردیم که نیروی تکفیری بنام داعش در عراق و سوریه اظهار وجود کرد و در مدت کوتاهی با کمک تاکتیک آمریکاییها و سلاح کشورهای مرتجع منطقه گسترش پیدا کرد. متناسب با این تهدید باید ظرفیتهای لازم را در خودمان ایجاد میکردیم و طبیعی بود که نیروی زمینی با لشکرهای سنگین خود نمیتوانست در مقابل یک گروهک تروریستی و تکفیری که یک سازمان شناور دارد و از سرعت و تحرک بسیار بالایی برخوردار است مقابله کند و دچار شکست میشد.
به همین دلیل پیشنهاد شد خدمت مقام معظم رهبری و برای ایشان استدلال آوردیم که این سازمان نیروی زمینی تغییر پیدا کرد و یگانهای واکنش سریع ایجاد شدند.
یا تنوع و گستردگی که در تهدیدات هوایی داریم، سبب شد که اول پدافند بعنوان یک یگان تخصصی از نیروی هوایی جدا شود و پس از آن نیز مقام معظم رهبری فرمودند که پدافند خط مقدم ماست. باز تنوع تهدیدات به گونهای بود که نیاز شد همه استعداد و ظرفیتهای سپاه، ارتش و نیروی هوایی و سایر دستگاهها به کار گرفته شود، که تدبیر مقام معظم رهبری این بود قرارگاه پدافند هوایی تشکیل شود تا در راس تمام ظرفیتهای پدافند هوایی کشور باشد و این قرارگاه است که مشخص میکند سامانههای پدافندی در کجا مستقر شوند. همه این تنوعات و تغییر ساختارها برای این استکه بتوانیم بهتر با تهدیدات مقابله کنیم.
** ابراز ارادت فرمانده نیروی دریایی هند به رهبر انقلاب
طی سالهای اخیر نیروهای مسلح ما با موضوعی بنام توسعه تروریسم تکفیری در کشورهای محور مقاومت و به دنبال آن جنگ در کشورهایی، چون عراق و سوریه مواجه بودند، نحوه فرماندهی حضرت آقا در مسائل مربوط به محور مقاومت را چگونه میبینید؟
اگر در یک کلام بخواهم بگویم، این است که فرماندهی مقام معظم رهبری در محور مقاومت، کلیدی و محوری است. جریان مقاومت در لبنان، عراق، سوریه، یمن و بحرین، هرکدام رهبرانی دارند که این رهبران گوششان به تدابیر و فرامین مقام معظم رهبری است تا آن را پیاده کنند.
حتی من میخواهم یک سطح بالاتر را بگویم که بسیاری از آزادی خواهان جهان هم گوششان به تدابیر و فرامین مقام معظم رهبری است. امیر دریادار کوچکی فرمانده اسبق نیروی دریایی ارتش در سفری که به هندوستان داشتند، میگفتند فرمانده نیروی دریایی هندوستان برای شام ما را دعوت کرده بودند و ما نیز به اتفاق هیات همراه رفتیم و پس از شام نشستی با فرمانده نیروی دریایی هندوستان داشتم. این فرمانده یک سپهبدِ «سیک» (یکی از مذاهب هندوستان) بود که میگفت من عاشق آیت الله خامنهای هستم و صریحا از جمله «I Love Him» استفاده کرد و به رئیس دفتر خود دستور داد جعبهای را بیآورد که آن جعبه پر از لوحهای فشرده بود. زمانی که از او پرسیدم این سی دیها چیست؟ پاسخ داد اینها بیانات حضرت آیت الله خامنهای است که ما همه آنها را ثبت کرده ایم و راهبردهایمان را بر اساس بیانات مقام معظم رهبری مینویسیم.
این حرفها را یک سیک که فرمانده نیروی دریایی هندوستان است گفته است، بنابراین جایگاه ایشان چنان برجسته و رفیع است که نهتنها محور مقاومت گوش به فرمان ایشان است بلکه تمامی کسانی که در برابر استکبار ایستادهاند از تدابیر ایشان الهام میگیرند. این رهبری علاوه بر اینکه یک رهبری روحانی و دلی است، در عین حال ارشادی است و نظارت نیز دارند.
** رهبری به تمام مسائل نیروهای مسلح اشراف دارند
گاهی مواردی وجود دارد که حضرت آقا به برخی مسائل نیروهای مسلح ورود مستقیم پیدا میکنند، که یک مثال آن را میتوان موضوع معیشت کارکنان برشمرد که در حکم انتصاب حضرتعالی بعنوان جانشین فرمانده کل ارتش نیز بر آن تصریح شد، ورود ایشان به اینگونه مسائل نیروهای مسلح به چه صورت است؟
البته من صحبت جنابعالی را اینگونه تکمیل میکنم که حضرت آقا به برخی مسائل نیروهای مسلح ورود پیدا نمیکنند، ایشان به «تمامی» مسائل نیروهای مسلح ورود پیدا میکنند و اشراف دارند و این هم به جهت خصلت فرماندهی ایشان است که مانند یک فرمانده نظامی به مسائل ورود پیدا کرده و مطالبه میکنند که ثمره این نوع فرماندهی هم به بازدارندگی رسیدن نیروهای مسلح است.
**توصیه اکید رهبری در خصوص سربازان وظیفه
خاطرم هست در سال ۸۸ برای ارائه گزارش خدمت ایشان شرف یاب شدم، زمان دیدار نیم ساعت قبل از اذان بود و قرارشد بنده ۲۰ دقیقه گزارش بدهم و در ده دقیقه آخر اگر حضرت آقا اوامر یا سوالی داشتند در خدمت ایشان باشیم. زمان ۲۰ دقیقه بنده که تمام شد، به ایشان عرض کردم که «مطالب بنده هنوز تمام نشده است و مقداری از آن باقی مانده» و ایشان هم فرمودند که شما ادامه بدهید، در نهایت زمانی که مطالب من تمام شد، صدای اذان آمد و حضرت آقا مقداری تامل کردند و بعد رو به من کردند و فرمودند: «من عادت ندارم هنگام اذان چیزی بگویم، اما باید به شما این را بگویم» و پس از آن حدود ۷ تا ۸ دقیقه توصیههایی را پیرامون توجه به سربازان فرمودند مبنی بر اینکه جمعیتی که پیش شما میآیند از دانشگاهها بیشتر هستند و سعی کنید از پیش شما متدین، انقلابی و خوشبین بروند و پس از آن هم تشریف بردند برای نماز.
** توجه رهبری به درجهداران ارتش
سال بعد از آن خاطرم هست همایشی برای درجه داران برجسته نیروی زمینی برگزار کردیم که سخنران ویژه ما دو نفر بودند، یکی سردار وحیدی که در آن زمان وزیر دفاع بودند و دیگری امیر صالحی فرمانده کل ارتش؛ در کنار آن نامهای هم برای دفتر مقام معظم رهبری نوشته بودم که اگر امکان دارد این جوانهایی که زحمت میکشند و نخبگان درجه دار هستند، یک نماز را در محضر حضرت آقا اقامه کنند.
چند روز قبل از همایش، سردار وحیدی تماس گرفتند و عذرخواهی کردند که سفری برای من پیش آمده و باید به روسیه بروم و نمیتوانم حضور داشته باشم، ۲۴ ساعت قبل از همایش هم با دفتر امیر صالحی تماس گرفتیم و گفتند که فردا ایشان برای ماموریتی عازم بندرعباس هستند. ما هم بسیار ناامید شدیم و با همین ناامیدی تماس گرفتیم با سردار شیرازی که آن درخواست نماز خواندن درجه داران در محضر حضرت آقا را پیگیری کنیم، خود من هم خیلی امیدوار نبودم، چون مشغله حضرت آقا را میدانستم. سردار شیرازی چند دقیقه بعد تماس گرفتند و گفتند که برنامه شما چیست؟ من گفتم برنامه خاصی نداریم فقط میخواهیم پشت سر حضرت آقا نماز بخوانیم. سردار شیرازی گفتند شما برنامه بدهید؛ ما هم برنامهای مبنی بر گزارش فرمانده نیروی زمینی، اجرای سرود و بهره مندی از بیانات مقام معظم رهبری و نماز را ارائه کردیم که ایشان هم گفتند آن سرود را حذف کنید، بقیه اش را اجرا خواهیم کرد.
زمانی که درجه داران را برای دیدار بردیم، قبل از اینکه حضرت آقا تشریف بیاورند ما بیرون منتظر ایشان بودیم و ایشان وقتی خدمتشان رسیدم، فرمودند «چه چیزی به آنها گفتهای؟» من هم خدمتشان عرض کردم که معاونین هرکدام در حوزه کاری خود برایشان صحبت کردهاند و من هم در خصوص نظم و انضباط و تعهد دینی و پشتکار صحبت کردم که ایشان هم فرمودند «خیلی خوب است، همیشه جمعشان کن و با آنها صحبت کن». در آن دیدار ایشان خیلی مفصل برای درجه داران سخنرانی فرمودند که خیلی ماندگار بود و انرژی خوبی برای درجه داران شد.
**وقتی که رهبری ۳ بار واژه «خاش» را تکرار کردند
یکبار دیگر به خاطر دارم که گزارشی در خصوص منطقه غرب کشور و پادگان ابوذر خدمت ایشان ارائه میکردم که به یکباره فرمودند: «خاش چه شد؟ خاش... خاش... خاش» و ۲-۳ بار پشت سر هم کلمه خاش را بیان کردند که من هم گفتم «خیالتان راحت باشد، آب خاش درست شده و الان سیستم لوله کشی را درست کردهایم از پسآب آن برای فضای سبز استفاده میکنیم که پارکی هم آنجا درست کردهایم و حتی مسئولین و شهروندان شهر خاش هم از پارک پادگان استفاده میکند.»
یکبار ایشان مطلبی را در خصوص بازسازی پادگان سرپل ذهاب فرموده بودند که ما هم یک گزارشی را به صورت مصور تنظیم کردیم و خدمت معظم له فرستادیم، ایشان فرموده بودند «من میخواهم آن پرچمی هم که در بالا نصب میشود آن هم نو باشد». در واقع به ریزترین مسائل مانند یک فرمانده نظامی اشراف دارند و همین مسائل در نیروهای مسلح ایجاد انگیزه میکند چراکه وقتی شخصیتی این چنینی کاری را از انسان بخواهد، طبیعتا با انگیزهای چندبرابر به دنبال آن کار خواهد رفت.
** وقتی که رهبری کتاب «بابانظر» را مثال زدند
ممنون از وقتی که در اختیار ما قرار دادید اگر نکتهای باقی مانده بفرمایید.
به خاطر دارم مجموعهای را از بچههای قدیمی جنگ جمع آوری کردیم و شروع کردیم به نوشتن تاریخ تقویم دفاع مقدس، زمانی که گزارش آن را خدمت رهبر معظم انقلاب ارائه کردم، فرمودند: «خوب است، اما بروید این کار را با هنر ممزوج کنید» و بعد از آن مثال زدند و فرموند: «ببینید این کتاب بابانظر را، مانند این کار کنید» و بعد از جلسه هم سردار شیرازی کتاب «بابانظر» را به من دادند. بعد از این تدبیر ایشان ما تعدادی از افراد اهل قلم را دعوت کردیم تا با آنها کار کنیم.
یک نکتهای را من خودم برداشت کردم که حضرت آقا با این ظرافت میخواستند به من درس بدهند. احساسم این بود که ایشان میخواستند اینگونه بگویند که ببینید سپاه برای یک بسیجی ساده ۶۰۰ صفحه کتاب داستانی قشنگ نوشته که هرکس از اول آن شروع به خواندن کند، دوست دارد تا آخرش را مطالعه کند؛ اما شما برای شهید صیاد شیرازی یا شهید بابایی ۵۰ صفحه ننوشتید و فقط نوشتید در ساعت «س» روز «ر» چنین شد. این رهنمود ایشان بابی شد تا در مجموعه نیروی زمینی و ارتش، هنر را با کارمان ممزوج کنیم.
** نهال ارتش متدین را شهید صیاد شیرازی کاشت
و البته هنوز هم کار فاخری درخور شخصیت شهید صیاد شیرازی انجام نشده است!
در رابطه با این شهید عزیز، سازمان عقیدتی سیاسی ارتش یک کار فاخر را در دست تهیه دارد؛ حال که نام این شهید بزرگوار آمد، خوب است که عرض ادبی به ساحت شهید صیاد شیرازی داشته باشیم؛ مقام معظم رهبری در دیدار روحانیون سازمان عقیدتی سیاسی فرموندن «امروز ارتش ما یک ارتش متدین است»، میخواهم این را بگویم که نقش شهید صیاد در این ارتش متدین نقش کلیدی است و نهال این ارتش متدین را شهید صیاد کاشتند. امروز این نهال به درخت تناوری تبدیل شده و شاگردان شهید صیاد شیرازی در نیروی زمینی، هوایی، دریایی، ستاد ارتش و ستادکل درحال خدمت هستند.
سپاسگزارم بابت وقتی که در اختیارمان قرار دادید
از حضور شما جوانان متدین و انقلابی در این مرکز تشکر میکنم.
منبع:فارس
انتهای پیام/