به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، علی طالبی، رئیس کمیته بازرسی و نظارت قرارگاه نوسازی مناطق سیلزده کشور در جلسه کمیته ملی نظارت و بازرسی مناطق سیل زده با اشاره به لزوم بررسی اقدامات انجام شده، گفت: بسیاری از مشکل کشاورزی را که نسبت به آن معترض هستند در خصوص سامانه هواشناسی است که توان پیشبینی صحیح وضعیت آب و هوایی را ندارد و با پیگیریهای انجام شده اعتبار خوبی برای استانهای هدف در نظر گرفته شده است.
وی افزود: دستور رئیسجمهور عبور از اسکان موقت و تدارک شرایط لازم برای اسکان دائمی سیلزدگان است به همین دلیل تسریع در پرداخت تسهیلات مورد تأکید وزارت کشور است.
طالبی تصریح کرد: در بررسی نقشههای خطرپذیری، سامانهها و سامانههای دیجیتال ضعیف عمل شده است؛ همچنین در خصوص آمایش سرزمینی در زمان بحران در کشور کار نشده است.
رئیس کمیته بازرسی و نظارت قرارگاه نوسازی مناطق سیلزده کشور با اشاره به اهمیت حفظ خودکفایی روستاها، اذعان داشت: تلاش شود جابهجایی روستاها کمتر رخ دهد، زیرا باید جابهجایی سبد معیشتی آنها که شامل مزارع و دامها میشوند را نیز در نظر گرفت و کار بسیار مشکلی است که استقلال روستائیان را تحت تأثیر قرار میدهد.
این مقام مسئول اظهار کرد: در پرداخت تسهیلات به سیلزدگان نوع نگاه تا ۱۰ روز پیش قابل قبول نبود، اما از ۱۰ روز پیش روند کار بهبود پیدا کرد.
علی طالبی در ادامه بیان داشت: دستور رئیسجمهور عبور از اسکان موقت و تدارک شرایط لازم برای اسکان دائمی سیلزدگان است به همین دلیل تسریع در پرداخت تسهیلات، پرداخت اعتبارات در قالب خسارتها، اعتبارات زیرساختی و توجه به کشت و سبد معیشتی کشاورزان مورد تأکید وزارت کشور است.
وی با اشاره به تفاوت نوع خسارت در استانهای سیلزده، افزود: در بحرانها پیشگیری و تسکین و بازتوانی پس از بحران تأثیرگذارترین مراحل هستند که در پیشگیری و پیشبینی برنامه و قوانین بالادستی زیادی در کشور در مجموعه دستگاهها و مدیریت بحران تعریف شده است.
طالبی اظهار داشت: سازمان بحران بهعنوان یک سازمان هماهنگکننده وظیفه مشخص و معینی ندارد، اما وظیفه برنامهریزی و نظارت را بر عهده دارد که یک بخش از آن برنامهریزی ایجاد سامانه و یا نقشههای خطرپذیری است که مبنای آمایشهای سرزمینی هستند.
انتهای پیام/گ