ابراهیم حیدری گفت: مهریه به عنوان یکی از عوامل مهم جدایی زوجین به شمار می‌رود که جای تأسف دارد.

ابراهیم حیدری کارگردان افغانستانی در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به این که نمایشی را با عنوان «هیچ کس تنها نیست» در این جشنواره به روی صحنه برده است، گفت: متن نمایش «هیچ کس تنها نیست» را دخترم عاطفه حیدری به رشتۀ تحریر درآورده است. این اثر نمایشی در راستای دغدغه‌های مهم مهاجران افغانی در ایران نوشته شده و در این نمایش به ازدواج‌هایی که به طلاق منجر می‌شود پرداخته شده است.موضوع مهم مورد بحث این نمایش، ازدواج‌هایی است که پایه‌های آن سست شده و در آستانۀ فروپاشی خانواده قرار گرفته است.

این کارگردان افغانستانی با اشاره به این موضوع که امروز مسئله مهریه به عنوان یکی از مهم‌ترین مسائل روز و دغدغه‌های مهم هر جوان در بحث ازدواج مطرح می شود، بیان کرد: این بحث موضوعات و حاشیه‌های زیادی را در پی دارد، مهریه، امروز به عنوان یکی از عوامل مهم جدایی زوجین به شمار می‌رود و جای تأسف دارد که در بسیاری از موارد، در رخداد‌های کوچک زندگی هر زوج، مهریه به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزار‌های موجود برای تهدید زوج به کار می‌رود و همین امر می‌تواند مهم‌ترین عامل جدایی زوجین از یکدیگر باشد.

بررسی آسیب مهریه در «هیچ کس تنها نیست»

وی افزود: در این نمایش کوشیده ام تا نگاه عموم اقشار جامعه به مهریه را که به عنوان پشتوانه‌ای برای زوجه به آن نگاه می‌شود، تغییر داده و حرف دل زوج‌های جوان را بیان کنم. امروز در بسیاری از خانواده ها، حتی در زمان خواستگاری، موضوع مهریه بسیار مورد توجه است و منشأ اختلافات بسیار زیادی میان دو طرف می‌شود.

وی با اشاره به این که تولید محتوا و به روی صحنه بردن آثار نمایشی در حوزۀ آسیب‌های اجتماعی می‌تواند رهاورد مثبتی در جهت رفع این آسییب‌ها باشد، تصریح کرد: نمایش ما تلاش می‌کند تا به موضوعات مهم آسیب‌های اجتماعی به ویژه ازدواج و طلاق بپردازد و گامی در جهت رفع این مشکلات بردارد.

حیدری با اشاره به این که زمانی که یکی از اولیا در خانواده حضور نداشته باشد، تصاویری ناخوشایند از جامعه در ذهن فرزند نقش می بندد، تأکید کرد: به یقین در خانواده‌هایی که یکی از والدین حضور ندارند، هر چند که مدیریت عضو دیگر تمام و کامل باشد، در شکل گیری شخصیت فرزندان به مرور زمان و درآینده تاثیر خواهد داشت.

دبیر انجمن هنرمندان و فرهنگیان قلب آسیا اظهار امیدواری کرد: امید است که همه خانواده‌ها همه پدر و مادر‌ها دست از این گونه خودخواهی‌ها و توقع‌های بیش از حد بردارند و یک زندگی مشترک و زیبا را به ارمغان بیاورند.

این کارگردان جوان تئاتر با اشاره به این امر که در این اثر نمایشی کوشیده است ادبیات شکل گیری یک ارتباط موفق، از مرحلۀ آشنایی، خواستگاری و دیگر مراحل را به روی صحنه ببرد، گفت: ادبیات افراد هنگام خواستگاری، شرط و شروطی که از سوی دو طرف مطرح می‌شود و همچنین توجه نداشتن به مسائلی که می‌تواند به عنوان دغدغه‌های مهم پس از ازدواج به حساب آید، از جمله مباحث مهم این اثر نمایشی است.

کارگردان نمایش «هیچ کس تنها نیست» در پایان با اذعان به این امر که بسیاری از مسائل مطرح شده در بحث ازدواج می‌تواند آیندۀ روشنی را برای زوجین رقم بزند، یادآور شد: مباحثی مانند درس خواندن، زمینه‌های پیشرفت اقتصادی و اجتماعی را در این نمایش به وضوح به تصویر کشیده شده است و همین امر موجب می‌شود تا رگه‌های موجود در این اثر نمایشی، مخاطب امروز نمایش‌های دارای تم درام-تراژیک را به خود جذب کند و زمینۀ پیشرفت را برای آنان فراهم آورد.

بخش اجرای آثار دوازدهمین جشنواره تئاتر استان تهران با عنوان لبخند از ۱۷ تا ۲۱ تیر ماه در سالن‌های کتابخانه امام صادق، مجتمع فرهنگی هنری امام خمینی (ره) و دانشگاه ابوریحان این شهرستان برگزار خواهد شد.
انتهای پیام /

برچسب ها: تئاتر ، کارگردان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.