به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، علی درجانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان امروز گفت: امسال طرح تولید محصول سالم برای تولید بادام زمینی، کیوی، برنج و سبزیجات و صیفی جات در شهرستانهای آستانه اشرفیه، رودسر و رشت با هدف آموزش و توانمند سازی زنان روستایی برای تولید محصول سالم اجرا میشود.
وی، با بیان اینکه در این طرح کشاورزان محصول سالم را بر اساس دستورالعملهای کارشناسان جهاد کشاورزی تولید میکنند، گفت: کارشناسان بر همه مراحل کاشت، داشت و برداشت نظیر آزمایش خاک و آب، رقم محصول، کودهی، چگونگی مبارزه با آفات و شیوههای آبیاری نظارت دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با اشاره به اینکه این طرح پارسال در گیلان برای محصول بادام زمینی اجرا شد، افزود: امسال ۵ هزار تا ۱۰ هزار مترمربع برای کشت بادام زمینی، کیوی، برنج و سبزیجات و صیفی جات درنظر گرفته شده است که برای تولید هر محصول ۲۰ تا ۵۰ زن روستایی فعالیت میکنند.
درجانی، با بیان به اینکه در تولید محصول سالم حد مجاز کود و سموم کشاورزی استفاده میشود، گفت: کشاورزان باید اطلاعات محصول خود را برای دریافت کد استاندارد و گواهی محصول سالم در سامانه حد مجاز آلایندههای وزارت جهاد کشاورزی وارد کنند.
وی، با اشاره به اینکه همه هزینههای اجرای این طرح برای فرهنگ سازی و آموزش را دولت پرداخت میکند، افزود: کد ۱۶ رقمی که سازمان جهاد کشاورزی و گواهی محصول سالم که اداره استاندارد به کشاورز میدهد بر روی محصول درج میشود که خریدار میتواند آن را رهگیری کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: طرح تولید محصول سالم در راستای تفاهم نامهای معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی موسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی اجرا میشود.
انتهای پیام/م.ع