رصدخانه تاریخی مراغه ۸۰۰ سال پیش به همت خواجه نصیر الدین طوسی ساخته شد و از آن به عنوان اولین دانشگاه جهان اسلام یاد می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، رصدخانه مراغه از چین تا شام دانشمندان بزرگی همچون رزی دمشقی و فومنجی چینی را به خودش دیده است. به اعتقاد کارشناسان نوآوری‌های جدید علمی به برکت وجود این رصد خانه در مراغه صورت گرفته است، که از میان آن‌ها می‌توان به دقیق کردن ساعت خورشیدی، جدول ساعی، کشف علت رنگین کمان و بیش از ۵۰ مورد کشفیات جدید علمی، هندسی و ریاضی اشاره کرد.

اما این روز‌ها این رصدخانه حال خوشی ندارد و نیازمند بازسازی و مرمت بوده و از راه دسترسی مناسبی هم برخوردار نیست.

رصد خانه مراغه نیازمند توجه مسئولان ملی و محلی

حسن زاده گردشگر تهرانی که برای بازدید این رصدخانه به مراغه آمده در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، از مسیر سخت و دشوار رصدخانه تاریخی مراغه انتقاد کرد و گفت: این راه دشوار مناسب این اثر تاریخی نیست و گردشگرانی که برای دیدن این اثر تاریخی به سختی این مسافت را طی می‌کنند رغبت زیادی نشان نمی‎دهند تا از این اثر تاریخی بازدید کنند.

وی افزود: وقتی این اثر تاریخی را دیدم حیرت زده شدم ،اما یک راهنما برای توضیحات درباره این اثر فاخر اینجا نبود.

رصد خانه مراغه نیازمند توجه مسئولان ملی و محلی

رصد خانه تاریخی مراغه می‌تواند به قطب گردشگری علمی در منطقه تبدیل شود

فاخری استاد دانشگاه نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، گفت: رصد خانه تاریخی مراغه می‌تواند به قطب گردشگری علمی در منطقه تبدیل شود که متاسفانه برای چهارمین بار است که به اینجا می‌آیم و می‌بینم که به حال خود رها شده است.

وی افزود: کمبود اعتبار نباید بهانه‌ای باشد تا مسئولان محلی از خدمات رسانی و حل مشکلات این مکان تاریخی شانه خالی کنند.

رصد خانه مراغه نیازمند توجه مسئولان ملی و محلی

شناسایی نزدیک به ۵۰۰ اثر تاریخی و طبیعی در شهرستان مراغه

حمید شکری معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، گفت: رصدخانه تاریخی مراغه با شهرت جهانی از نظر نگهداری و امکانات رفاهی وضعیت خوبی ندارد.

شکری افزود: همچنین راه دسترسی این اثر تاریخی به خاطر بارندگی‌ها ریزش کرده و به مسیری حادثه ساز تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: حیف است رصد خانه‌ای که پس از بنا شدن از سوی خواجه نصیرالدین طوسی، در زمان خود الگویی برای ساخت رصدخانه ها‌ی چین، هند، سمرقند و استانبول شد، از نظر نگهداری و امکانات رفاهی وضع مناسبی نداشته باشد.

وی گفت: در شهرستان مراغه نزدیک به ۵۰۰ اثر تاریخی و طبیعی شناسایی شده که از این تعداد ۳۰۰ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و به همین دلیل توجه به این آثار مخصوصا رصد خانه مراغه بیش از پیش ضرورت دارد.

رصد خانه مراغه نیازمند توجه مسئولان ملی و محلی

احمد ملکی رئیس کمسیون عمران شورای شهر مراغه نیز به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، گفت: راه دسترسی رصد خانه تاریخی مراغه با اختصاص اعتبار ۴ میلیارد ریالی شهرداری این شهر ایمن سازی می‌شود.

ملکی گفت: به خاطر بارش‌ها راه دسترسی رصد خانه مراغه تخریب شده است و برای تردد خودرو‌ها نا ایمن شده است.

وی با بیان اینکه این مسیر به خاطر کم عرض شدن و سست شدن خاک، حادثه ساز شده است، افزود: شهرداری مراغه با مساعدشدن شرایط جوی با ساخت دیوار، راه دسترسی به این رصد خانه را ایمن سازی خواهد کرد.

ملکی با اشاره به اهمیت و جایگاه گردشگری رصد خانه تاریخی مراغه افزود: ایجاد امکانات رفاهی برای رفاه گردشگران ضروری است.

رصد خانه مراغه نیازمند توجه مسئولان ملی و محلی

رصد خانه تاریخی مراغه، جزو سه اثر پربازدید در آذربایجان شرقی است و نوروز امسال حدود ۳۵ هزار نفر از این اثر تاریخی دیدن کرده‎اند. سال‌های گذشته طرح‌های زیادی برای احیای این رصدخانه در نظر گرفته شده است که از میان آن‌ها می‌توان به اجرای پوشش، نصب پلانتاریوم و ایجاد امکانات رفاهی تفریحی اشاره کرد که طرح آن‌ها تصویب و عملیات اجرایی آن‌ها آغاز شده، ولی همگی نیمه تمام رها شده اند که ضرورت توجه مسئولان محلی و ملی به این اثر تاریخی بیش از پیش احساس می‌شود.

 

انتهای پیام/ش

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
شهرام
۱۷:۲۰ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
تازه معبد مهر مراغه رو ندیدید .اثری به مراتب با ارزش تر و قدیمی تر که در حال نابودیه. درخت نارون چند هزارساله جلوی معبد هم در اثر سهل‌انگاری مسئولین خشک شد !
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۴:۱۴ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
مراغه تا مستقل نشه اوضاع بهتر ازاین نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
حق گو
۱۳:۳۳ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
کلا هیچکدوم از اماکن گردشگری حال و روز خوشی ندارن. ای کاش به فکر جذب توریست بودیم. هم اشتغال ایجاد میکنه هم ارز وارد کشور میکنه. همه چی داریم اما...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
قابل توجه دانشگاه تبریز و سازمان میراث فرهنگی