وقتی از هکر‌ها و تبهکاران اینترنتی صحبت می‌کنیم احتمالاً افرادی که با سرعت بسیار زیاد دکمه‌های صفحه‌کلید را فشار می‌دهند و پشت کامپیوتری در محیطی تاریک و خوف‌آور نشسته‌اند در ذهن شما تداعی می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پر بیراه نگفته‌ایم اگر مدعی شویم این روز‌ها دار و ندارمان در گوشی‌های هوشمند قرار دارد و هرچقدر هم که برای حفظ این اطلاعات وقت و هزینه کنیم باز هم کم است چرا که هکر‌های نابکار در یک چشم به‌هم زدن این اطلاعات ارزشمند را از گوشی بیرون می‌کشند.

با این ترفند‌ها امنیت گوشی خود را حفظ کنید

وقتی از هکر‌ها و تبهکاران اینترنتی صحبت می‌کنیم احتمالاً افرادی که با سرعت بسیار زیاد دکمه‌های صفحه‌کلید را فشار می‌دهند و پشت کامپیوتری در محیطی تاریک و خوف‌آور نشسته‌اند در ذهن شما تداعی می‌شود. این هکر‌ها ممکن است در فیلم‌ها این‌گونه ترسیم شده باشند، اما در دنیای واقعی هکر‌ها نه تنها ظاهر ترسناک و خطرناکی ندارند بلکه شیوه‌های هک کردن آن‌ها نیز تفاوت‌های زیادی دارد و با هزار و یک روش مختلف در یک چشم به‌هم‌زدن اطلاعات گوشی را سرقت می‌کنند.

جالب اینجاست گاهی اوقات هکر‌ها حتی بدون استفاده از کامپیوتر و روش‌های دیجیتالی نیز می‌توانند گذرواژه یک گوشی هوشمند را پیدا کرده و اطلاعات آن را سرقت کنند. با این حساب شرط عقل است تا دانش خود را در خصوص حفظ امنیت اطلاعات گوشی همیشه به‌روز نگه داریم، به همین دلیل در ادامه برای شما از ترفند‌هایی خواهیم گفت که به لطف آن‌ها همیشه یک قدم از هکر‌ها جلوتر خواهید بود.

سیستم‌عامل گوشی و اپلیکیشن‌هایی که نصب کرده‌اید را همیشه به‌روز نگه دارید

با این ترفند‌ها امنیت گوشی خود را حفظ کنید

هکر‌ها دائم سعی در پیدا کردن حفره‌های نرم‌افزاری در سیستم عامل‌ها و اپلیکیشن‌ها می‌گردند تا به لطف این نقص‌ها به گوشی مخاطب نفوذ کنند. از طرف دیگر شرکت‌های توسعه‌دهنده سیستم‌های عامل موبایل و اپلیکیشن‌ها، به هر اندازه هم که برای حفظ امنیت تلاش می‌کنند باز هم قسمت‌هایی از قلم می‌افتد و همین موارد راه را برای نفوذ هکر‌ها به گوشی باز می‌کنند.

برای جلوگیری از چنین اتفاقی توسعه‌دهندگان سیستم‌های عامل موبایل و اپلیکیشن‌ها دائم در حال انتشار آپدیت‌های جدیدی هستند، تا جلوی نفوذ هکر‌ها به گوشی گرفته شود. به این ترتیب پیشنهاد می‌کنیم از حالا به بعد، هر زمان که پیام انتشار آپدیت جدیدی را در گوشی دریافت کردید، این پیام را دست‌کم نگیرید و در اولین فرصت ممکن سیستم‌عامل گوشی و اپلیکیشن‌هایی که نصف کرده‌اید را به‌روز کنید.

تاجایی که امکان دارد به وای‌فای‌های عمومی متصل نشوید

فروشگا‌ها و مکان‌های عمومی زیادی را سراغ داریم که اینترنت وای‌فای رایگان در اختیار مشتریان قرار می‌دهند، هتل‌ها و رستوران‌ها نیز از چنین ویژگی برای جذب و رضایت مشتری استفاده می‌کنند. انصافاً هم باید گفت خدا خیرشان بدهد و بعید می‌دانیم کسی از اینترنت رایگان بدش بیاید. اما قضیه به همین راحتی‌ها هم نیست و دسترسی به یک وای‌فای رایگان همانا و خطر به‌سرقت رفتن اطلاعات ارزشمند گوشی همانا!

با این حساب پیشنهاد می‌کنیم دفعه بعدی که در کنار یک اینترنت رایگان قرار گرفتید، در مقابل وسوسه اتصال به این اینترنت مقاومت کنید و از عواقب کار بترسید. بهتر است برای محکم‌کاری هم که شده وای‌فای گوشی را در مکان‌های عمومی کاملاً خاموش کنید و از اینترنت دیتای گوشی بهره بگیرید. در غیر این‌صورت توصیه می‌کنیم اگر چاره‌ای به غیر از اتصال به وای‌فای رایگان نداشتید، از اتصال‌های وی. پی. ان.‌ها کمک بگیرید. این اتصال‌ها در‌واقع اتصال گوشی را از طریق یک تونل رمز‌گذاری شده به اینترنت برقرار می‌کنند.

لازم به‌ذکر است که وی. پی. ان.‌ها هم کیفیت‌های مختلفی دارند و به همین راحتی نمی‌توان از هر اتصال وی. پی. ان کمک گرفت. از طرف دیگر اگر از بلوتوث استفاده نمی‌کنید و گوشی به هدست یا ساعت‌های هوشمند از طریق بلوتوث متصل نیست، پیشنهاد می‌کنیم حتماً بلوتوث گوشی را نیز خاموش کنید.

تنظیمات قفل گوشی هوشمند را حتماً فعال نمایید

شرط عقل نیست که گوشی هوشمند شما قفل نداشته باشد، در نتیجه حتماً قفل صفحه‌نمایش گوشی را فعال کنید، خوشبختانه گوشی‌های هوشمند جدید امکانات پیشرفته‌ای برای امنیت گوشی در اختیار کاربر قرار می‌دهند و حتماً برای گوشی، گذرواژه‌ای ۶ رقمی انتخاب نمایید. لازم به ذکر است این گذرواژه نباید اطلاعات شخصی شما مانند شماره تلفن، تاریخ تولد، و اطلاعات قابل پیش‌بینی باشد چرا که هکر‌ها به راحتی گوشی‌هایی که با این گذرواژه‌ها قفل شده‌اند را باز خواهند کرد.

انصافاً باید اعتراف کرد باز کردن قفل صفحه‌نمایش گوشی کار خیلی راحت و دلچسبی نیست، به این ترتیب اگر از قفل‌های رایجی که با مشخص کردن گذرواژه، صفحه‌نمایش گوشی را باز می‌کنند استفاده نمی‌کنید. از دیگر ویژگی‌های امنیتی گوشی‌هوشمند خود کمک بگیرید. در این زمینه می‌توان به قفل کردن گوشی با اثرانگشت اشاره کرد. بیشتر گوشی‌های جدید و امروزی از قفل اثرانگشت بهره می‌گیرند و به لحاظ امنیت و کارایی نیز با قابلیت ساده و مطمئنی طرف هستیم که اطلاعات گوشی شما را از شر هکر‌ها حفظ می‌کند.

از قابلیت تشخیص هویت دو مرحله‌ای کمک بگیرید

با این ترفند‌ها امنیت گوشی خود را حفظ کنید

این ویژگی که با نام اختصاری تو. اف.‌ای (۲ FA) نیز شناخته می‌شود یکی از روش‌های قابل اعتماد برای افزایش هر چه بیشتر امنیت گوشی است، اما از آنجایی که دردسر‌های خاص خودش را دارد، آن‌گونه که باید و شاید از جانب کاربران استقبال نشده است.

اما پیشنهاد می‌کنیم اگر اطلاعات حساسی روی گوشی هوشمند خود دارید حتماً با کمک این قابلیت امنیت گوشی را دو چندان کنید. جالب است بدانید به لطف چنین قابلیتی، حتی اگر کسی گذرواژه گوشی شما را پیدا کرده باشد باز هم نمی‌تواند به اطلاعات آن دسترسی پیدا کند.

گذرواژه‌ها را دست‌کم نگیرید

با این ترفند‌ها امنیت گوشی خود را حفظ کنید

در اینکه کاربران تمایلی به استفاده از گذرواژه‌ها یا همان پسورد‌ها ندارند هیچ شکی نداریم، اما همین قضیه به پاشنه آشیل ضعف امنیت گوشی‌های هوشمند و دستگاه‌های دیجیتال تبدیل شده و کاربران با عدم انتخاب گذرواژه یا انتخاب گذرواژه‌های ساده و قابل حدس، امنیت گوشی خود را به خطر می‌اندازند. جالب است بدانید به‌رغم اینکه سلاطین فناوری و رسانه‌های فعال در زمینه تکنولوژی سال‌ها است که کاربران را به انتخاب گذرواژه‌های غیرقابل حدس و پیچیده تشویق می‌کنند، اما باز هم در سال ۲۰۱۸ گذرواژه ۱۲۳۴۵۶ بیشترین گذرواژه‌ای بود که از جانب کاربران برای دستگاه‌های دیجیتال انتخاب شده بود که این قضیه از جدی‌گرفته نشدن انتخاب گذواژه‌های پیچیده حکایت دارد.

با این حساب پیشنهاد می‌کنیم گذرواژه‌ای متشکل از حروف و عدد انتخاب نمایید که دست‌کم ۱۶ تا ۲۰ کاراکتر داشته باشد. استفاده از حروف انگلیسی بزرگ و کوچک نیز گزینه مناسبی برای پیچیده‌تر کردن گذواژه به‌حساب می‌آید. مطمئن باشید به هر اندازه که برای انتخاب گذرواژه وسواس به‌خرج دهید، به همان اندازه امنیت گوشی هوشمند خود را تضمین کرده‌اید. به همین دلیل استفاده از نرم‌افزار‌هایی که گذرواژه‌های پیچیده‌ای پیشنهاد می‌دهند نیز گزینه بسیار خوبی برای انتخاب یک گذرواژه غیرقابل‌هک به حساب می‌آید.

شاید باور نکنید، اما گذرواژه شما به هر اندازه هم که پیچیده باشد، باز هم هکر‌ها با کمک نرم‌افزار‌های بسیار قدرتمند، قادر به هک کردن و شکستن آن هستند. در نتیجه به قول قدیمی‌ها کار از محکم‌کاری عیب نمی‌کند و دست‌کم هر ۶ ماه یک‌بار گذرواژه‌ای که انتخاب کرده‌اید را تغییر دهید. زمانی که در بیشتر سرویس‌دهنده‌های اینترنتی ثبت‌نام می‌کنید از شما یک سؤال امنیتی پرسیده می‌شود، در این سؤال عموما اسم یکی از دوستان نزدیکی که در کودکی داشته‌اید یا نام مدرسه‌ای که در آن درس خوانده‌اید پرسیده می‌شود. به این ترتیب هکر‌ها با دسترسی به اطلاعاتی از این دست، گذرواژه شما را هک خواهند کرد. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم در پاسخ به این سوال‌ها، جواب‌هایی نادرست و گمراه کننده را انتخاب نمایید. این جواب‌ها را حتماً در یک قسمت برای خودتان یادداشت نمایید چرا که با فراموش کردن این پاسخ‌ها، احتمال بازیابی حساب‌کاربری شما در بسیاری از سرویس‌های اینترنتی وجود نخواهد داشت.

مواظب اسپم‌ها و ایمیل‌های فیشینگ باشید

جالب است بدانید یکی از راه‌های رایجی که هکر‌های برای دسترسی به اطلاعات گوشی از آن کمک می‌گیرند، نفوذ به ایمیل‌های کاربر است. حمله‌های فیشینگ (Phishing) به گونه‌ای طراحی شده‌اند که کاربر را به گونه‌ای فریب دهند تا اطلاعات خود را دو دستی تقدیم هکر‌ها کند. در نتیجه از کلیک‌کردن روی لینک‌های ناشناس در ایمیل‌های تبلیغاتی جدا خودداری کنید. باز کردن فایل‌های الحاقی که فرستنده‌های ناشناس برای شما ارسال کرده‌اند نیز اصلاً توصیه نمی‌شود. اجرای آپدیت‌های اپلیکیشن‌ها از طریق ایمیل نیز کار خطرناکی به‌حساب می‌آید.

دسترسی به حساب‌های مالی از طریق ایمیل نیز توصیه نمی‌شود و توصیه می‌کنیم برای کار‌های مالی، حتماً وارد وب‌سایت‌های معتبر موسسه‌های مالی مراجعه نمایید و با گذرواژه و نام کاربری که این موسسه‌ها در اختیار شما قرار داده‌اند امور مالی خود را انجام دهید.

قابلیت پیدا کردن گوشی را دست‌کم نگیرید

با این ترفند‌ها امنیت گوشی خود را حفظ کنید

بی‌خود و بی‌جهت نیست که به گوشی‌های جدید و امروزی، گوشی‌های هوشمند می‌گوییم چرا که انصافاً کار‌های جالب و پیشرفته‌ای انجام می‌دهند و امنیت آن‌ها نیز واقعاً نسبت به گذشته ارتقا پیدا کرده است. یکی از سرویس‌هایی که گوشی‌های هوشمند در اختیار کاربر قرار می‌دهند، قابلیتی با نام «فایند مای آیفون» (Find My iPhone) در گوشی‌های آیفون و قابلیت «فایند مای دیوایس» (Find My Device) در گوشی‌های اندروید است. این قابلیت گوشی هوشمندی که گم شده را روی نقشه نشان می‌دهد و در بعضی مواقع می‌توانید از راه دور، اطلاعات ارزشمند گوشی خود را پاک کنید تا دست هکر‌ها از این اطلاعات برای همیشه کوتاه شود.

جالب است بدانید در نسخه‌های جدید آی. او. اس (iOS) در گوشی‌های آیفون، حتی اگر وای‌فای و دیتای این گوشی‌ها خاموش باشد، باز هم از طریق بلوتوث به دیگر آیفون‌ها و آی‌پد‌ها سیگنال ارسال می‌کند تا از طریق اطلاعات این گوشی ها، مکان گوشی مورد نظر در نقشه مشخص شود.

این قابلیت تنها برای سرقت گوشی کاربرد ندارد و اگر فراموش کرده‌اید گوشی را کجا قرار داده‌اید نیز با کمک این قابلیت می‌توانید زنگ گوشی را فعال کنید تا با شنیدن صدای زنگ، گوشی پیدا شود. در کنار این موارد، می‌توانید گوشی را به‌گونه‌ای تنظیم نمایید که در صورت اشتباه وارد کردن گذرواژه به‌دفعات زیاد، اطلاعات به‌صورت خودکار پاک شود.

خیالتان را با نصب ویروس‌یاب آسوده کنید

در دنیای اینترنت، دو جبهه موضع گرفته‌اند، از یک طرف خلافکاران اینترنتی و هکر‌ها را داریم که دائم در حال تلاش برای خرابکاری و ایجاد دردسر هستند و از طرف دیگر نیز شرکت‌های امنیتی و توسعه‌دهنده‌های نرم‌افزار‌های ویروس‌یاب را داریم که دائماً راهکار‌های جدیدی برای ارتقا امنیت گوشی‌ها و دستگاه‌های دیجیتال پیشنهاد می‌دهند.

با این حساب پیشنهاد می‌کنیم حفظ امنیت گوشی خود را به یکی از این نرم‌افزار‌های ویروس‌یاب بسپارید. در این زمینه برای نمونه می‌توان به ویروس‌یاب‌های اوَست (Avast)، مک‌آفی (McAfee) و پاندا (Panda)، اشاره کرد که انصافاً گوشی را در شرایط امنیتی قابل قبولی نگه می‌دارند. این اپلیکیشن‌ها، تمام فایل‌های موجود در گوشی را بررسی می‌کنند و اگر خدای ناکرده پای ویروس و بدافزاری به گوشی شما باز شده باشد در اولین بررسی، توسط نرم‌افزار‌های ویروس‌یاب از بین می‌رود. از طرف دیگر تمام فایل‌هایی که به گوشی وارد می‌شوند نیز در ابتدای ورود توسط این ویروس‌یاب‌ها بررسی خواهد شد تا هرگز پای هیچ بدافزاری به گوشی هوشمند شما باز نشود.

مجوز دسترسی اپلیکیشن‌ها را مدیریت کنید

در اینکه باید حتماً اپلیکیشن‌های شناخته شده را روی گوشی نصب کنیم هیچ شکی وجود ندارد، اما بهتر است بدانیم این اپلیکیشن‌ها چه مجوز‌هایی در گوشی دارند و به کدام قسمت‌های گوشی دسترسی پیدا می‌کنند. برای نمونه صدور مجوز دسترسی اپلیکیشن‌ها به دوربین، میکروفن، دفترچه تماس، موقعیت جغرافیایی و مواردی از این دست باید زیر نظر شما انجام شود.

برای بررسی مجوز دسترسی اپلیکیشن‌ها در آیفون‌ها به مسیر Settings بروید و گزینه Privacy، را انتخاب نمایید. در این قسمت فهرستی از اپلیکیشن‌ها و مجوز‌هایی که به آن‌ها داده‌اید نمایان می‌شود. در گوشی‌های اندرویدی نیز کافی است تا وارد قسمت Settings شوید و گزینه App را انتخاب نمایید. در این مرحله فهرستی از اپلیکیشن‌هایی که روی گوشی نصب شده است نمایان می‌شود و با انتخاب نام هر اپلیکیشن، وارد منوی تنظیمات آن خواهید شد، در این منو مجوز دسترسی اپلیکیشن‌ها را نیز به‌راحتی می‌توانید مدیریت نمایید.

از پشتیبان‌گیری غافل نشوید

به هر اندازه هم که برای پشتیبان‌گیری اصرار کنیم، باز هم کم است چرا که با یک پشتیبان‌گیری ساده، اطلاعات با‌ارزش گوشی شما برای همیشه حفظ خواهد شد. خوشبختانه راه‌های زیادی برای پشتیبان‌گیری وجود دارد و بسته به مدل گوشی خود و همچنین حجم اطلاعات مهمی که روی آن دارید می‌توانید از این اطلاعات نسخه پشتیبان تهیه نمایید. از طرف دیگر برای پشتیبان‌گیری از سرویس‌های ابری که فضای مشخصی را برای پشتیبان‌گیری آنلاین در اختیار کابران قرار می‌دهند می‌توانید کمک بگیرید.

اپلیکیشن‌ها را از منابع مطمئن دریافت نمایید

با این ترفند‌ها امنیت گوشی خود را حفظ کنید

کاربران آیفون‌ها برای دسترسی به اپلیکیشن‌ها باید حتماً به «اپ استور اپل» (Apple’s App Store) مراجعه نمایند، این قضیه ممکن است دردسر‌های خاصی داشته باشد و سیاست‌های بسته و اکوسیستم داخلی اپل را نشان بدهد، اما انصافاً باید گفت روش خوبی برای حفظ امنیت اپلیکیشن‌های آیفون‌ها به‌حساب می‌آید. اما این سکه روی دیگری نیز دارد و کاربران گوشی‌های اندرویدی، هزار و یک فروشگاه داخلی و خارجی را در کنار «گوگل پلی استور» (Google PlayStore) پیش‌رو دارند.

اینجاست که تعدد فروشگاه‌های اندرویدی دردسر‌های زیادی را به دنبال دارد و امنیت کاربران گوشی‌های اندروید را به خطر می‌اندازد. به همین دلیل عقل سلیم حکم می‌کند تا جایی که امکان دارد برای دانلود اپلیکیشن‌ها به «گوگل پلی استور» مراجعه نمایید. از طرف دیگر اکیدا توصیه می‌کنیم هرگز از اپلیکیشن‌هایی که لینک دانلود آن‌ها در یک فایل متنی قرار دارد پرهیز نمایید چرا که هکر‌های نابکار به‌راحتی از این طریق بدافزار‌ها را وارد گوشی شما خواهند کرد.

دور شارژر‌های عمومی را خط بکشید

گردانندگان مراکز عمومی، برای رفاه حال مردم شارژر‌های عمومی را نصب کرده‌اند که با بیشتر گوشی‌ها سازگاری دارد، این کار به خودی خود هیچ اشکالی ندارد و انصافاً باید به افرادی که این شارژر‌ها را نصب کرده‌اند دست مریزاد بگوییم، اما امان از وقتی که پای هکر‌های از خدا بی‌خبر به چنین مراکز باز شود. چرا که هکر‌ها راه‌هایی را بلد هستند که حتی از طریق شارژر گوشی نیز می‌توانند اطلاعات ارزشمند آن را بدست بیاورند. با این حساب پیشنهاد می‌کنیم تنها گوشی خود را از طریق پورت‌های یو. اس. بی (USB)، کامپیوتر‌هایی که به آن‌ها اطمینان دارید یا خودروی شخصی خود شارژ نمایید. در زمان مسافرت نیز بهترین کار این است که شارژر گوشی را به همراه داشته باشید و زمان‌هایی که شارژ خالی کرد، به‌جای استفاده از شارژر‌های عمومی، از شارژر گوشی خودتان کمک بگیرید.

گوشی را هرگز جیلبریک نکنید

با این ترفند‌ها امنیت گوشی خود را حفظ کنید

امکان ندارد کاربر گوشی آیفون باشید و تاکنون اصلاح «جیلبریک» (JailBreak) به گوش شما نخورده باشد و حتماً به‌خوبی می‌دانید که جیلبریک کردن آیفون دست شما را برای نصب نرم‌افزار‌ها را از منابع دیگری به غیر از «اپ استور اپل» باز می‌گذارد، اما همان‌گونه که در بالا هم اشاره کردیم، بهتر است که چنین کاری را انجام ندهید چرا که جیلبریک کردن گوشی همانا و قرار گرفتن آیفون ارزشمند شما در معرض هزار و یک بد افزار و ویروس همانا!

سخن‌پایانی

به شما اطمینان خاطر می‌دهیم اگر کار‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم را انجام بدهید، گوشی شما هرگز در دسترس هکر‌ها قرار نمی‌گیرد، اما از آنجایی که اطمینان خاطر داریم تاکنون روش‌های موثری را برای حفظ اطلاعات گوشی در پیش گرفته‌اید، پیشنهاد می‌کنیم در قسمت نظرات برای ما و سایر خواننده‌ها از این روش‌ها بگویید و ترفند‌های نابی که بلد هستید را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: برترین‌ها

انتهای پیام/

با این ترفند‌ها، دست هکر‌ها را از پشت ببندید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.