به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، طالبی یکی از میوههای مفید تابستانی است که به دلیل فیبر موجود در آن کمک زیادی به کاهش کلسترول بد خون میکند؛ کلسترول بد خون یاهمان LDL توسط فیبرها جذب و از بدن خارج میشود. طالبی سرشار از کلسیم است و از میوههای مغذی برای تقویت استخوانها و سلامت دندان به شمار میرود.
جالب است بدانید ۹۰ درصد این میوه را آب تشکیل میدهد. آب طالبی منبع مناسبی برای تامین مواد معدنی بدن از جمله پتاسیم، منیزیم، آهن و روی و غیره به شمار میرود و از بهترین جایگزینها برای آب معدنی است. مصرف طالبی بر رفع خستگی اثرات قابل توجهی دارد و با توجه به فیبری که داردمشکلات معده و گوارش را رفع میکند.
پتاسیم موجود در این میوه با فشار خون بالا مبارزه کرده و برای سلامت قلب بسیار مفید است. مطالعات نشان میدهد طالبی سرشار از ویتامین C است به طوری که یک لیوان آب طالبی ۳۴ درصد نیاز بدن به ویتامین C را تامین میکند. ویتامین C از آنتی اکسیدانهای قوی و مهمی است که نقش چشمگیری در تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با انواع بیماری مانند سرطان ایفا میکند.
ویتامین B۱ و ویتامین C موجود در طالبی برای تولید سلولهای جدید و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. بتاکاروتن و ویتامین A موجود در طالبی هم برای سلامت چشم و بینایی بسیار مفید است. بتاکاروتن در بهبود بینایی و کاهش استرس اکسیداتیو تاثیری فوقالعاده دارد.
طرز تهیه شربت طالبی
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از بهترین راهها برای بهره گیری از خواص طالبی را استفاده از ترکیب آب طالبی، سکنجبین و گلاب دانست و اظهار کرد: شربت آب طالبی حاوی ویتامین A، ویتامینهای B، B۱، B۲، B۳، B۶، C، E، کربوهیدرات، سیدیم، پتاسیم، قند، کلسیم، منیزیم، فسفر است.
وی بیان کرد: این ترکیب از جمله مهمترین شربتهای تابستانی محسوب میشود که میتواند برای تامین نیاز افراد به املاح معدنی مفید باشد؛ ویتامین A و C موجود در این شربت منجر به افزایش طراوت و زیبایی پوست و مو میشود همچنین این ترکیب به دلیل داشتن اسید فولیک و آهن کم خونی را برطرف میکند.
عظمایی گفت: شربت فوق خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و به علت داشتن اسید چرب امگا ۳ و امگا ۶ منجر به جلوگیری از بروز اختلالات قلبی و عروقی میشود. این نوشیدنی تأثیر چشم گیری برای حفظ سلامت زنان باردار و افراد مبتلا به پوکی استخوان دارد همچنین اختلالتی مثل کم خونی و بیاشتهایی را در کودکان برطرف میکند
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت طالبی با فیبر بالایی که دارد باعث تقویت رودهها و برطرف شدن یبوست میشود؛ این ترکیب خاصیت نشاط آوری دارد و از بروز اضطراب و استرس جلوگیری میکند.
موارد لازم
طالبی: حدود یک کیلو
آب: یک لیوان
سکنجبین: به مقدار لازم
لیموترش: به مقدار لازم
گلاب: یک لیوان
طرز تهیه شربت طالبی
وی میزان مصرف مناسب این شربت را ۲ تا ۳ لیوان در روز دانست و تشریح کرد: برای تهیه این شربت طالبی را خوب میکس کنید و سپس آب و سکنجبین را به آن اضافه کنید؛ در نهایت مقداری گلاب به محلول به دست آمده بیافزایید و در صورت دلخواه هنگام خوردن مقداری لیمو ترش به آن اضافه کنید.
انتهای پیام /