به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آرسنیک عنصر سمی است که در بافتهای گیاهی و جانوری یافت میشود و برنج جزو محصولات گیاهی است که با قابلیت جذب بالای آرسنیک احتمال آلودگی بیشتری دارد.
این عنصر بر سلامت انسان تاثیر سوء دارد و باعث انواع سرطان، تنگی رگهای خونی، فشار خون بالا و دیابت نوع ۲ میشود.
موضوع افزایش دریافت آرسنیک وقتی مهم میشود که بخش عمدهای از رژیم غذایی ما را تشکیل میدهد و پایه غذایی کودکانمان را بیشتر بر اساس مصرف پوره و حریره برنج تعریف میکنیم و از طرفی نمیدانیم که برنج مصرفی ما چه میزان آرسنیک دارد، اما میتوان با روشهایی میزان آرسنیک را کاهش داد از جمله:
شست و شوی برنج با آب تمیز و اطمینان از این که آب حاوی آرسنیک اضافه نباشد.
به گفته کارشناسان، برنج قهوهای حاوی آرسنیک بیشتری است. برنجهایی که در فصل کم آب سال محصول داده است به دلیل استفاده از آبهای آلوده برای آبیاری آن به احتمال بیشتر به آرسنیک آلوده است.
برای شست وشوی برنج پیشنهاد میشود پنج بار به حجم برنج آب اضافه کنید و سپس برنج را شست وشو دهید با این کار میزان آرسنیک نصف میشود حتی توصیه میشود برنج را یک شبانه روز در آب خیس کنید.
بهترین روش برای پخت برنج
بهترین روش پختن برنج حاوی آرسنیک بالا به شرط خیس کردن آن این روش است که تا زمانی که آب آن کاملا شفاف شود آن را شست وشو دهید. بعد در قابلمه بریزید و پنج برابر برنج آب اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد و سپس آبکش کنید.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/