به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد خطیبی عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در نشست هم اندیشی شناسنامه فنی و ملکی ساختمان با بیان اینکه صدور پروانه ایمنی ترافیک در حوزه ساخت و ساز با وجود آن که جزء قوانین معتبر به شمار میرود، مغفول مانده است، گفت: حضور مهندسان دارای پروانه ترافیک در سالهای گذشته از سوی وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده است اما متأسفانه شهرداریها برای حضور این مهندسان همکاریهای لازم را انجام نمیدهند.
وی با اشاره به اینکه طبق قانون باید تمامی ساختمانها توسط سازنده ذیصلاح اجرا شود، اظهار کرد: حضور مجری ذیصلاح در ساختمانها نیاز به تفاهم نامه و یا انعقاد قرارداد ندارد زیرا که اگر این مجری حضور نداشته باشد نظام مهندسی از قانون تخطی کرده است.
خطیبی گفت: اگر اتفاقی در حوزه ساخت و ساز شهر تهران رخ دهد سازمان نظام مهندسی و شورای شهر مسئول هستند به همین دلیل باید در تمام ساخت و سازهای کشور از مجریان ذی صلاح استفاده شود.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران بیان کرد: شرط صدور پایان کار برای یک ساختمان وجود شناسنامه فنی و ملکی است اما ما همواره شاهد هستیم که پایان کارها از سوی شهرداریها صادر میشود.
بیشتر بخوانید: راهاندازی سامانه شناسنامه فنی و ملکی ساختمان برای تمام برجهای تهران
خطیبی تصریح کرد: صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان و همچنین مجری ذیصلاح طبق قانون نظام مهندسی و کنترل کیفی ساختمان ضروری است اما به شرطی که شهرداریها یا سایر دستگاههای ذیربط همکاریهای لازم را انجام دهند و زمانی که شهرداری پایان کار را صادر میکند شناسنامه فنی و ملکی ساختمان ضرورتش از بین میرود.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: تا به امروز همه ساختمانها توسط مجریان ذیصلاح ساخته شده است و ما ضمانتها و کیفیتهای آن را تأیید میکنیم اما به شرطی که در این زمینه شهرداریها هم همکاریهای لازم را با سازمان نظام مهندسی انجام دهند.
وی ابراز کرد: در سازمان نظام مهندسی ساختمان چیزی فراتر از قانون نداریم و اگر شورای شهر اعلام میکند که مجریان ذیصلاح باید طبق تفاهم نامه حضور داشته باشند یعنی شورای شهر، قانون نظام مهندسی را قبول ندارد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به تعداد قراردادهای ثبت شده سازندگان ذیصلاح در سه ماهه اول امسال نسبت به سال قبل، اظهار کرد: در سال ۹۵ تعداد ۴۴ قرارداد ثبت شده بود که در سال ۹۶ به ۲۳۵ قرارداد و در سال ۹۷ به ۲۷۸ قرارداد رسید و امسال این قراردادها به ۶۳۶ قرارداد افزایش یافت.
وی درباره آمار بازرسیهای انجام شده در امسال گفت: سال ۹۷ حدود ۳ هزار و ۲۶۶ آمار بازرسی صورت گرفت که هزار و ۴۷۲ قرارداد آن مربوط به خرداد بوده است.
طاهری توضیح داد: تا به امروز چندین هزار نامه و مکاتبه با شهرداریها انجام شده است که ۸۸ درصد از این مکاتبات بدون پاسخ بوده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، اظهار کرد: ما حاضر نیستیم شناسنامه فنی و ملکی ساختمان را بدون کیفیت به مشتریان ارائه دهیم بلکه آن را با بالاترین کیفیت ممکن به سازندگان و خریداران ملک ارائه میدهیم.
انتهای پیام/