دلار به سراشیبی افتاده است و حالا وارد کانال ١١‌هزار تومان شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دلار به سراشیبی افتاده است و حالا وارد کانال ١١‌هزار تومان شده است. گرچه عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی گفته است که نرخ دلار را کنترل کرده است و قیمت آن همچنان رو به کاهش می‌رود، اما کارشناسان اقتصاد معتقدند که دلار به چند دلیل کاهش قیمت را تجربه می‌کند؛ یکی این‌که در فصل واردات کالا قرار نداریم و تقاضا برای دلار کاهش داشته است، نکته دیگر این‌که تورم باعث کاهش ظرفیت تولید کارخانه‌ها شده است و آن‌ها با حجم کمتری مواد اولیه را وارد می‌کنند. دلیل سوم برای کاهش قیمت دلار کاهش قدرت خرید مردم و تقاضای کمتر آن‌ها برای کالا است که به همین نسبت واردات کالا را کمتر کرده است.


دلیل ریزش قیمت دلار / اسکناس آمریکایی را چه شده است؟!

دلیل چهارم این‌که تقاضای مردم برای مسافرت‌های خارجی و مصرف دلار هم کاهش داشته است.
اما مهمترین نگرانی کارشناسان برای افزایش قیمت دوباره دلار، کسری بودجه دولت است که امسال بار‌ها کارشناسان مختلف درباره آن صحبت کرده‌اند و دیگر این‌که احتمال بالاگرفتن تنش‌های سیاسی بین ایران و آمریکاست.

کاهش تقاضا برای خرید دلار
قیمت دلار روز گذشته وارد کانال ١١هزار تومان شد. این اتفاق در حالی رخ داد که در یک هفته گذشته حدود ۷۰۰ تومان از قیمت دلار کاسته شد و درنهایت این ارز با ریزش ٣‌هزار تومانی نسبت به ابتدای سال جاری به حدود ١١‌هزار تومان رسید. با وجود این کارشناسان بازار ارز از کاهش دوباره قیمت دلار خبر می‌دهند و می‌گویند که بعد از جهش ارزی بزرگی که در سال ٩٧ اتفاق افتاد، بازار ارز دیگر کشش افزایش قیمت را ندارد و احتمال می‌رود قیمت دلار همچنان رو به کاهش باشد.

بخش عمده‌ای از تقاضا برای خرید دلار در ماه‌های گذشته با هدف سرمایه‌گذاری بوده است. بعد از این‌که روند حرکت دلار نزولی شد، این گروه اقدام به فروش دلار کردند. فروش دلار توسط این افراد و کاهش تقاضا در بازار یکی از مهمترین دلایل کاهش قیمت ارز بوده است.

میثم رادپور، کارشناس بازار پول، با اشاره به این موضوع به «شهروند» می‌گوید: «این‌که در حال حاضر قیمت دلار کاهش پیدا کرده و وارد کانال ١١‌هزار تومان شده نباید چندان مایه تعجب باشد. همان‌طور که وقتی دلار از ٤‌هزار تومان به ١٠‌هزار تومان افزایش پیدا کرد، باز هم نباید خیلی تعجب می‌کردیم.»

او ادامه می‌دهد: «در حال حاضر هم ما از یک جهش ارزی بزرگ عبور کرده‌ایم که البته متاسفانه دوره جهش‌های ارزی ما بسیار کوتاه شده که دلیل این موضوع هم مستهلک‌شدن اقتصاد ایران است. ضمن این‌که در حال حاضر کاهش تقاضا برای دلار شدیدتر از همیشه شده و همین موضوع روی قیمت آن تأثیر گذاشته است؛ وقتی هم کالایی ارزان می‌شود یا کاهش تقاضا یا افزایش عرضه داشته است؛ بنابراین با توجه به این‌که الان ما در دوره رکود اقتصادی به سر می‌بریم، طبیعی است که قیمت دلار هم کاهش پیدا کند. پیش‌بینی من این است که تا پایان سال اگر اتفاق خاصی مثل جنگ رخ ندهد، قیمت دلار هم نوسان نخواهد داشت و در همین حوالی پرسه خواهد زد.»

کاهش واردات از دلایل ارزانی دلار
«در حال حاضر فصل واردات نیست و یکی از دلایل کاهش دلار هم همین موضوع است.» رادپور با اشاره به این موضوع ادامه می‌دهد: «به جز این در شرایط فعلی و با توجه به این‌که در حال حاضر تقاضای تمام اقشار جامعه برای خرید کالا‌های مختلف بشدت کاهش یافته، واردات و حتی تولید هم صرفه ندارد؛ چون قدرت خرید مردم کم شده و تقاضا بشدت کاهش یافته است. این در حالی است که قبلا به دلیل نقدینگی زیادی که در بازار وجود داشت، فشار زیادی به بازار ارز وارد می‌شد و قیمت دلار هم افزایش پیدا می‌کرد، اما الان زور نقدینگی بشدت کم شده و مردم توانایی خرید ندارند.»

منبع: شهروند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۲۶ تير ۱۳۹۸
اميدوارم کلا حذف بشه اين دلار لعنتي