به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پاون «همایون حائری» در همایش آموزش مدیریت مصرف برق ویژه بانوان (روشنا) طی سخنانی طرح روشنا را یکی از برنامههای تکمیلی پروژههای اصلی مدیریت مصرف دانست و گفت: پس از بررسیهای به عمل آمده در کمیسیون اقتصادی دولت، اتخاذ نرخ صادراتی برق برای ارز مجازی مورد موافقت قرار گرفته و در انتظار تصویب هیئت دولت است.
حائری افزود: برای پیک سال آینده و اعمال برنامههای مدیریت مصرف در پی توسعه قابلیتهای اجتماعی شدن برق هستیم که در این زمینه نقش بانوان غیرقابل انکار است.
وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از سرمایه گذاریهای صنعت برق، فقط بهمنظور گذر از بازههای زمانی اوج مصرف در ماههای گرم سال انجام میشود، گفت: بانوان نقش مهمی در برنامههای نوین وزارت نیرو بهمنظور کنترل بار مصرف انرژی خواهند داشت.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به نقش بانوان در تربیت هوشمندانه کودکان و تربیت کانون خانواده بر محور پاسداشت منابع انرژی، گفت: در برنامههای مدیریت مصرف سال آینده در پی پررنگتر شدن حضور زنان هستیم که «روشنا» طرح موثری در مسیر برنامههای اجتماعی سازی فعالیتهای مرتبط با صنعت آب و برق است.
بیشتر بخوانید: تولید هر بیتکوین معادل مصرف برق ۲۴ سال یک مشترک خانگی در تهران است
حائری در حاشیه این مراسم با تاکید بر اینکه دستگاههای استخراج ارز دیجیتال از مصرف برق و استهلاک بالایی برخوردار هستند، عنوان کرد: استخراج ارز دیجیتال مجاز نیازمند دریافت مجوز است، بنابراین برق مصرفی مراکزی که بدون مجوز در حال فعالیت هستند غیرمجاز است.
وی با اشاره به اینکه برای پیک تابستان امسال سه هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است، گفت: با همکاری همه بخشها توانستهایم در تابستان امسال سه هزار مگاوات در مصرف برق صرفهجویی کنیم.
حائری با تاکید بر اینکه پیک مصرف برق ایران برابر اوج مصرف چهار کشور همسایه است، ادامه داد: بین اوج مصرف نیمه فصل پاییز و تابستان حدود ۲۳ هزار مگاوات اختلاف وجود دارد که بخش عمده و اصلی آن به بار سیستمهای سرمایشی برمیگردد. اگر بتوانیم در این بخش ۱۲ هزار مگاوات صرفهجویی کنیم و برق مصرفی این بخش را به نصف برسانیم، حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان در این زمینه صرفهجویی خواهد شد.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه تغییر ساعت کار ادارات در سال گذشته موجب صرفهجویی دو هزار مگاواتی در مصرف برق شده بود، ادامه داد: حدود پنج هزار مگاوات از ۲۳ هزار مگاوات بار وسایل سرمایشی از سیستمهای ادارات دولتی است که در سال گذشته با صرفهجویی دو هزار مگاواتی در این بخش بیش از سه هزار میلیارد تومان صرفهجویی مالی صورت گرفت.
انتهای پیام/