رئیس اسبق فدراسیون فوتبال درباره مشکلات مالی فدراسیون و لزوم استانداردسازی ورزشگاهها برای آغاز لیگ برتر اظهارنظر کرد.
داریوش مصطفوی در گفتگو با خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مشکلات مالی فدراسیون فوتبال و بسته بودن راههای دریافت مطالبات ۱۰ میلیون دلاری این فدراسیون از فیفا بیان کرد: رفع این مسائل تنها از عهده فدراسیون فوتبال برنمی آید و باید دولت به کمک فدراسیون بیاید. بحث پرداخت نشدن مطالبات فدراسیون هم مانند حضور بانوان در ورزشگاه جزء مواردی است که دولت باید برای حل آنها پای کار بیاید. شک نکنید با توجه به قوانین فیفا حرف این نهاد هم به کرسی مینشیند و در نهایت ما باید با اتخاذ راهکاری زمینه حضور بانوان و خانوادهها را در ورزشگاهها فراهم کنیم.
او افزود: با توجه به مسدود بودن حسابها و راههای بین المللی تبادل پول فوتبال دچار مشکل شده است و وقتی فدراسیون فوتبال ایران نمیتواند میلیونها دلار پول خود را از فیفا بگیرد نه تنها مدیران فدراسیون بلکه علاقه مندان به فوتبال هم دچار مشکل میشوند چراکه در دراز مدت این موضوع سبب تضعیف فوتبال میشود. فدراسیون باید برای پرداخت حقوق سرمربی تیم ملی و اعزام تیم هایش به سفرهای خارجی ارز هزینه کند و وقتی نمیتواند حقش را بگیرد باید از سوی دولت راهکاری برای رفع این مشکل اتخاذ شود.
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال بیان کرد: در شرایط فعلی دولت و وزارت ورزش باید به فدراسیون کمک کرده و معادل رقمی که از فیفا طلب داریم به این فدراسیون قرض بدهند و هر زمان شرایط دریافت طلب مان ایجاد شد آن پول را برای خودشان بردارند.
او درباره اینکه شنیده میشود با توجه به خصوصی بودن فدراسیون فوتبال دولت به مهدی تاج اعلام کرده است نمیتواند به فدراسیون کمک کند، گفت: این مسائل را نباید با هم ترکیب کنیم. فدراسیون فوتبال خصوصی و NGO است که طبق قوانین بین المللی دخالت دولت در آن ممنوع است، اما این موضوع به معنی ممنوع بودن کمک دولت یا وزارت ورزش به فدراسیون نیست. همین الان هم میبینید در شرایطی که پول فدراسیون بلوکه شده دولت هم به کمک فدراسیون نمیآید که نباید این اتفاق رخ بدهد.
مصطفوی افزود: من هم به جوان گرایی در مدیریت اعتقاد دارم، اما از همان ابتدا که نمیتوانیم یک نیروی جوان را بدون هیچگونه تجربهای برای یک پست مهم انتخاب کنیم. او باید مدتی کنار نفرات باتجربه کار یاد گرفته و سپس خودش مسئولیت بگیرد. در هیج جای دنیا نمیبینید که ناگهان یک فرد جوان بدون تجربه را به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب کنند. الان هم ما نباید این بحث را به عنوان دلیل کمک نکردن دولت و وزارت ورزش به فدراسیون فوتبال مطرح کنیم.
مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس با اشاره به کمکهای وزارت ورزش و جوانان به این باشگاه و استقلال تهران بیان کرد: این ۲ تیم متعلق به وزارت ورزش و جوانان هستند و همانگونه که وزارت ورزش مکلف است پول مربیان شان را پرداخت کند به عنوان متولی ورزش کشور باید به کمک فدراسیون فوتبال هم بیاید و شرایط را برای پرداخت مطالبات مارک ویلموتس از هر طریقی که امکان دارد فراهم کند. تیم ملی فوتبال ایران متعلق به یک مملکت است و تیم من یا فدراسیون نیست. شک نکنید با تدابیر وزارت امور خارجه مشکلاتی که برای انتقال ارز به ایران وجود دارد در آینده حل میشود و اگر الان دولت یا وزارت ورزش به فدراسیون پول بدهند، به زودی میتوانند این پول را از فیفا بگیرند. ما نمیتوانیم تمام امور را گردن مدیران عامل پرسپولیس، استقلال یا مدیران فدراسیون اندازیم.
او افزود: تا جایی که من شنیده ام و اطلاع دارم اگر باشگاه استقلال تا پایان شهریور نتواند بیش از ۳۵ میلیارد بدهی اش را تسویه کند احتمال دارد از حضور در لیگ قهرمانان آسیا محروم شود. در این وضعیت بی پولی آیا میتوان انتظار داشت مبلغ مذکور تسویه شود؟
مصطفوی تصریح کرد: رئیس فدراسیون فوتبال به تنهایی نمیتواند راهکاری برای رفع مشکل فعلی به کار بگیرد و باید همه به او کمک کنند. حتی همین افرادی که به عنوان اعضای کمیته صدور مجوز حرفهای و استیناف تعیین شده اند با توجه به تجاربی که در عرصه مدیریت فوتبال دارند میتوانند راهکار ارائه بدهند. در کل همه باید در این شرایط سخت فکرهایمان را روی هم بریزیم و اجازه ندهیم فوتبال ضربه بخورد. تاج تاکنون هر کاری توانسته برای باز شدن پول بلوکه شده فدراسیون انجام داده و با افراد مختلفی هم مذاکره کرده، اما با توجه به شرایط موجود نقش وزارت امور خارجه پر رنگ تر می شود.
مصطفوی ادامه داد: حتی مانند کاری که پیش از این انجام شد و در ماجرای برجام میلیاردها دلار از طریق چمدان به ایران آمد، در نهایت باید فیفا را قانع کنیم که پول را به ایران بدهد تا آن را با چمدان به کشورمان بیاوریم! وزارت ورزش هم به عنوان متولی ورزش باید مبلغی را به فدراسیون اختصاص بدهد تا بتواند امور جاری اش را پیش ببرد.
مصطفوی درباره تاکید فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ بر استانداردسازی ورزشگاهها برای آغاز لیگ برتر گفت: لیگ حرفهای ما اشکالهای عمده و اساسی دارد. لیگ ایران در زمان ریاست صفایی فراهانی در فدراسیون فوتبال به صورت ناگهانی و یک شبه حرفهای شد، اما تنها نامش حرفهای بود. با وجود گذشت ۱۸ دوره از این رقابتها گذشته، اما تاکنون یک آیتم حرفهای هم به آن اضافه نشده است. تیمهای بزرگ مان مانند استقلال و پرسپولیس همچنان یک زمین تمرین و ورزشگاه حرفهای ندارند. از سوی دیگر تماشاگران مان هم جایگاه مشخصی در ورزشگاه ندارند و هرکس زودتر وارد ورزشگاه شود جای بهتری پیدا میکند. نیروهای برقراری نظم و حراست ورزشگاه بارها به دلیل همین موضوع دچار مشکل شده اند.
مصطفوی تصریح کرد: اکنون دیگر نمیتوان روند سالهای قبل را ادامه داد چراکه فیفا و AFC روی شماره گزاری صندلی ها، استقرار هواداران در صندلی مخصوص خود، نصب گیتهای بازرسی و ایمن بودن ورزشگاهها تاکید دارند و فدراسیون هم باید این الزامها را اجرا کند. باید به مدیران فدراسیون حق بدهیم و استانداردسازی ورزشگاهها هم بحثی نیست که فدراسیون یک شبه تصمیم به اجرای آن گرفته باشد. فدراسیون بارها روی این مسائل تاکید کرده است. با این وجود میبینید ورزشگاه تیمهایی مانند گل گهر، نساجی و نفت مسجد سلیمان کمترین امکانات را هم برای برگزاری یک بازی حرفهای ندارند. دست کم ۸۵ درصد باشگاههای ما نتوانسته اند مسائل مورد تاکید فدراسیون و سازمان لیگ را اجرا کنند.
رئیس کمیته استیناف صدور مجوز حرفهای سازمان لیگ ادامه داد: الزامهایی که مدنظر فدراسیون قرار دارد جزء مواردی است که فیفا و AFC روی آن نظر دارند و در چنین وضعیتی فدراسیون باید کمیتههای صدور مجوز و کمیته استیناف مربوط به صدور این مجوز را تشکیل میداد تا اعضای آن مدارک باشگاهها را بررسی کنند. با این وضعیتی هم که باشگاهها دارند کار بسیار سختی برای کسب مجوز حرفهای خواهند داشت.
بیشتر بخوانید:
رئیس و اعضای کمیته استیناف صدور مجوز حرفهای سازمان لیگ فوتبال مشخص شدند
قنبرزاده: فدراسیون فوتبال فعالیت هایش را با هماهنگی نهادهای نظارتی انجام میدهد
موفقترین مدیران تاریخ فدراسیون فوتبال چه کسانی هستند؟
انتهای پیام/