رئیس دفتر توسعه فناوری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، گفت: تا پایان سال از ۱۰ تا ۱۵ محصول هایتک داخلی در حوزه سلامت رونمایی میشود.
وطنپور رئیس دفتر توسعه فناوری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره میزان صادرات محصولات دانش بنیان سلامت محور، اظهار کرد: ۷۵۰ تا ۷۸۰ میلیون دلار رقم صادرات محصولات دانش بنیان سلامت محور است و ۶۲ شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت در کشور داریم که محصولات خود را صادر میکنند.عمدتا این محصولات در حوزه هایتک هستند.
وی ادامه داد: در محصولات لو هایتک به دلیل آنکه فناوری پایینی دارند برندینگ نداریم و امکان صادرات وجود ندارد و عملا محصولات صادراتی باید هایتک باشند.
وطنپور با اشاره به برخی محصولات دانش بنیان صادراتی در حوزه سلامت، تصریح کرد: داروهای بایوتک، برخی تجهیزات پزشکی مانند مانیتورهای قلب، نانو مواد و برخی لیزرها صادر میشوند.
رئیس دفتر توسعه فناوری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به صادرات محصولات دانش بنیان حوزه سلامت به کشورهای اروپایی، آسیای شرقی و منطقه خاورمیانه، گفت: بسیاری از محصولات دانش بنیان سلامت محور به چین، کره جنوبی، ترکیه، مسکو، عراق، افغانستان، بلاروس، اوکراین و روسیه صادر میشوند.
وی با تأکید بر اینکه خوشبختانه در حوزه سلامت دیجیتال اتفاقات خوبی در شرکتهای دانش بنیان رخ داده است، افزود: این محصولات قابل رقابت با کشورهای پیشرفته دنیا هستند.
وطنپور افزود: در هوش مصنوعی رشد خوبی داشتیم و از این فناوری حوزه سلامت برای تل رادیولوژی از راه دور، تشخیص وضعیت زخمهای پای دیابتی و آنالیز پلاکها و تعداد آنها در مغز استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: فناوریهای نوین حوزه شناختی با اهداف درمانی توسعه مییابد
رئیس دفتر توسعه فناوری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در تولید محصولات میکروفلوئیدی دستاوردهای خوبی داشتهایم، افزود: در مهندسی بافت، تولید پوست، دستگاههای چاپ سه بعدی، تولید پوست و استخوان مصنوعی با دستگاه چاپ سه بعدی نیز رشد خوبی داشتهایم و در سطح کشورهای پیشرفته دنیا هستیم.
وطنپور با اشاره به صرفهجویی در تولید محصولات دانش بنیان سلامت محور، گفت: محصولات دانش بنیان سلامت محور حداکثر ۲۰ درصد ارزبری دارند و ۸۰ درصد محصول تولید شده بومی است.
رئیس دفتر توسعه فناوری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: در حوزه بایوتک ۲۲ محصول داریم که ۷۶۰ میلیون دلار با تولید آنها صرفهجویی ارزی داشتهایم.
وی ادامه داد: امیدواریم در سال ۹۸ تولید داخل و خرید آن افزایش پیدا کند؛ ما در تلاش هستیم تا وزارت بهداشت برای مراکز درمانی از محصولات دانش بنیان داخلی خریداری کنند؛ در سال ۹۴، ۲۰ میلیارد تومان خرید کالای دانش بنیان سلامت محور در هیئت امنای ارزی وزارت بهداشت داشتیم در حالی که در سال ۹۶ این رقم به ۲۵۰ میلیارد تومان رسیده است.
وطنپور تحریمها را فرصتی برای رشد علم و فناوری کشور دانست و گفت: انتظار داریم با توجه به تحریمها، فروش محصولات دانش بنیان داخلی افزایش فوقالعادهای داشته باشد.
رئیس دفتر توسعه فناوری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: طی چند سال گذشته تلاش کردیم رونمایی محصولات مربوط به تولیدات شرکتهای دانش بنیانی باشد که البته تجاری شدهاند، این در حالی است که تا پایان سال از ۱۰ تا ۱۵ محصول هایتک دانش بنیان رونمایی خواهیم کرد.
انتهای پیام/