به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، سید رحمت الله پریچهر مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی تشکیل اولین زنجیره ارزش زیتون در رودبار را به عنوان آزمونه عنوان و گفت: این زنجیره در شهرستان طارم سفلی در استان قزوین و شهرستان طارم علیا در استان زنجان نیز تشکیل خواهد شد.
او با اشاره به اینکه بیش از ۲۰ هزار تن از زیتون کشور در استان گیلان تامین میشود، افزود: عمده فعالیت اقتصادی در شهرستان رودبار مربوط به زیتون است و تشکیل زنجیره ارزش زیتون سبب ارتباط بین تولیدکنندگان، صاحبان صنایع، فرآوریکنندگان و تجار خواهد شد.
وی به مدیریت مبارزه با مگس زیتون نیز اشاره کرد و گفت: مدیریت مبارزه با مگس زیتون در شهرستان رودبار به دلیل وجود باغات قدیمی در این شهر در دستور کار قرار گرفته البته این آفت در تمامی باغات دنیا وجود دارد و مبارزه با آن در باغهای قزوین، زنجان و گیلان نیز در دستور کار است.
پریچهر با بیان اینکه فعال کردن ایستگاههای پیشآگاهی و بازدید از آن و همچنین روشهای تلفیقی کنترل آفت بر اساس آخرین دستورالعمل بازنگری شده پیشنهاد شده، گفت: مهمترین موضوع در موفقیت مبارزه با این آفت مشارکت مردمی باغداران است.
وی در خصوص روش تلفیقی آفت مگس زیتون تصریح کرد: این روش شامل روش کنترل زراعی، روش کنترل رفتار آفت، شکار انبوه، کنترل شیمیایی و محلولپاشی پوششی است و آغاز سریعتر مبارزه با این آفت سبب کاهش خسارت باغها خواهد شد.
وی افزود: سال گذشته نیز این آفت وجود داشت، اما به سبب همکاری دستگاههای مرتبط و باغداران خسارت قابلتوجه نبود و امیدواریم در سال جاری نیز با همکاری باغداران خسارت قابل توجهی به باغات وارد نشود.
پیش بینی شده که امسال هشت هزار تن روغن زیتون در کشور تولید شود در حالیکه سال گذشته حدود ۱۰۲ هزار تن میوه زیتون و هفت هزار تن روغن زیتون تولید شد.
سطح باغات زیتون بارور و غیر بارور در کشور ۹۰ هزار هکتار است که از این سطح نزدیک به ۵۶ هزار هکتار باغات بارور هستند.
گیلان در مساحت و تولید زیتون، رتبه سوم کشور را دارد و زمان برداشت زیتون از شهریورماه آغاز و تا پایان آذر ادامه دارد. سال گذشته زیتون کاران رودبار از هشت هزار و ۸۱۰ باغ بارور خود، ۲۱ هزار و ۴۵۰ تن زیتون به ارزش اقتصادی ۱۳۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برداشت کردند.
انتهای پیام/آ